miol 19.04.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam Normalnie wyposazony dom posiada Wyposażenie, które podałeś to takie najuboższe a każdy zamawia więcej żeby później za 10 lat nie mieć problemów. Tobie wyszło 4,63kW, no to dodaj drugi telewizor z całym osprzętem (kino domowe), drugi komputer (z nagrywarką, drukarką itd-na pewno więcej niż 0,25kW), zamrażarkę, piekarnik elektryczny (i do tego ewentualnie płytę elektryczną), grzejnik elektryczny w łazience i do tego w większości są to domy jednorodzinne gdzie jest garaż i czasami ktoś lubi używać wiertarki czy innych elektronarzędzi. A i zapomniałem o instalacji ogrzewania gdzie też kilka pompek pracuje. Tak jakby to do siebie pododawał to i gdzieś około 10kW wyjdzie. Wiem, że nigdy wszystkie urządzenia nie pracują albo prawie nigdy i o to prawie właśnie chodzi. Zresztą ja tam lubię mieć te 3kW w zapasie. A co do 3-faz to przy mocy ok. 10kW to jedyne sensowne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts