Rafał Brzeźniak 12.04.2025 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Dzień dobry. Mam problem nowe budownictwo 4 letnie. Mieszkam na 1 i ostatnim piętrze i mam szafę w korytarzu za kominem w zabudowie i co zimę w szafie gdzie jest komin wentylacyjny i szachy odpowietrznik od kanalizacji wychodzi pleśń i skrapla się woda w swych szafach w korytarzu i pokoju za kominem gdzie też jest szafa w zabudowie garderoba obie szafy przylegają do tego komina. Nadmienie że dalszy ciąg jest już ok ale tam już nie ma komina. Gdy dotknie się ściany to tam gdzie jest wilgoć ścianą jest zimniejsza niż pozostałe. Czy to normalne czy nie powinien być komin ocieplony gdyż jest to za mała odległość od stropu czyli komina który wystaje poza strop ok 1 m. Strop jest ocieplony styropianem na dachu. Zrobiłem odwierty w szafie w kominie i tam gdzie jest szachy jest ścianka ok 12 cm A tam gdzie jest komin z czerwonych kształtek jest ok 6. Co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts