Gość 17.09.2002 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2002 Czy ktoś z forumowiczów miał problemy z wydobywającymi się gazami z wkładu kominkowego? Wkład zamontowany w obudowie powoduje , że w całym domu śmierdzi spalenizną. Paliłem w nim dopiero trzykrotnie. Zaglądałem przez kratki wylotowe: Montażyści nie usunęli z rury dymowej taśmy klejącej z danymi producenta - mam nadzieję, że to właśnie smażenie tej taśmy tak śmierdzi. Jak jednak sprawdzić czy z wkładu kominkowego nie wydobywa się tlenek węgla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 17.09.2002 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2002 Trzeba kupić sygnalizator CO - niestety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.09.2002 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 Mam podobny problem. Nowy kominek i dym w calym domu. Wykonawca mowi, ze wypalaja sie farby i uszczelnienia wkladu i rur dymowych. Kilka przepalen i bedzie o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemekP 19.09.2002 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 Wladek, ja tez potrzebuje kupic czujnik CO, a nigdzie nie moge dostac. Czy wiesz gdzie go mozna kupic (Wroclaw lub przez Internet?) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.01.2003 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 O ile wiem to tlenek węgla przy spalaniu drewna nie występuje tylko spalanie węgla przy niedostatecznej ilości tlenu powoduje wydzielanie się szkodliwego CO drewno = bezpieczeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wos 21.01.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 Co do smierdzenia to u mnie bylo to samo - strasznie walilo przez kilka pierwszych dni; po tygodniu nic juz nie bylo czuc. Wczesniej ktos podawal juz adresy gdzie mozna zakupic detektory tlenku wegla : http://www.gazex.pl/ http://www.ewimarwb.com.pl/osobiste.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts