tomex1 10.02.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Proszę o pomoc osoby, które korzystały z usług fachowców mających bezpyłowe cykliniarki. Zapewniają, że nie trzeba zabezpieczać w domu mebli ani ścian, bo maszyna naprawdę nie powoduje zapylenia mieszkania. Moje pytanie: czy to prawda? Czy ktoś z Was korzystał z takiej usługi i może potwierdzić, że to jest naprawdę cyklinowanie nie wymagające większych zabiegów w mieszkaniu? Nie trzeba wynosić kanapy, oklejać ścian folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c-m 10.02.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 to tak jak odkurzanie, tylko glosniej. pozdro c-m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.02.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Wydaje mi się, że to jednak gorzej niż odkurzanie.Ja po cyklinowaniu w mieszkaniu musialam jednak jeszcze raz malować ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 11.02.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Witam,Po tzw cyklinowaniu bezpylowym trzeba oczyscic z kurzu wszystkie sciany i sufit pomieszczenia i pomalowac wszystko raz jeszczePozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 11.02.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Kanape wstawioną do otwartej kuchni przykryliśmy folią i było ok, niemniej w zebrała się wszędzie malutka warstewka drobnego pyłu. Wziął się stąd, że nasz fachowiec miał duzą maszynę z workiem, ale przy wykańczaniu brzegów posługiwał się mniejszą i ta była bez pojemnika. Spytaj więc o sposób szlifowania kątów. A pyłu był naprawdę wielki wór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 11.02.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 tak na 60 70% zawsze to lepiej, ale tak całkowicie pyłu to się nie da uniknąć, z tym malowaniem ścian to moze trochę przesadaale z tym że nie trzeba czyścić mebli to już wielka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loona25 11.02.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Własnie sprzatam po cyklinowaniu... Maszyna nazywa sie bezpyłowa, ale fachowcy od razu powiedzieli, ze pyłu nie da sie uniknąć, potem tzreba wszystkie ściany odkurzyć, ja naszczescie robiłam to przed przeprowadzką, wiec nie mialam prawie rzadnychmebli. dźwiek jest straszny... pozdrawiam i współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 13.02.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Jestem po cyklinowaniu "bezpyłowym". Narożniki i przy ścianach muszą używać mniejszych a te już nie posiadają worków. Bezpyłowe pyli ale sobie nie wyobrażam co robie pyłowe . Ogólnie bardzo sprzątania po cyklinowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basik75 01.03.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Mam pytanie do osób, które sa po "bezpyłowym" cyklinowaniu i nie zdecydowały się na powtórne malowanie. Jak sobie poradziliście z pyłem na scianach? Na sucho - np. odkurzaczem? Jeśli tak to kupiliście specjalna nasadkę czy coś t w tym stylu? Czy tez na mokro? (pewnie najlepiej tylko nie wiem co na to farba na scianach) Nie mam pojęcia ja się za to zabrać Prosze o rady od doswiadczonych już osob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 01.03.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 ja zbierałem pył na ścianach od góry do dołu miotłą z naturalnego włosia, a potem gdy po ok. 1h kurz osiadł, zebrałem go odkurzaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 01.03.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Jako parkieciarz mogę tylko wtrącić swoje 3 groszę, że wszystkie cykliniarki pylą - tylko jedne bardziej drugie mniej. A najwięcej pyłu powstaje przy obrabianiu boków i polerowaniu podłogi. Aby usunąć pył ze ścian to możemy: -jak JAKIE P przy pomocy szczotek z miękiego włosia; -przy pomocy miękkich szmatek np. z bawełny; -korzystając z takiego "czochradełka" do kurzu (jak mają służące zbierające kurz w brazylijskich serialach). I to były moje 3 grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basik75 02.03.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Dziekuje za rady Przepraszam za dociekliwość, ale tak sie zastanawiam czy stosując szczotki czy "czochradełka" ten pył nie wznosi sie tylko w powietrze, zamiast zbierac. Czy tobie - JACKIE P udało sie zebrac szczotka pył na dół i potem zebrac odkurzaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstrogow 02.03.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Małe maszyny tez posiadaja worki mimo to tez powstaje troche pyłu podczas szlifowania.Mozna ograniczyc zapylenie ale uniknac sie nie da.Duzo zalezy od maszyn a te super (tez nie sa w100%bezpyłowe)nie sa tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyklak 09.10.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Proszę o pomoc osoby, które korzystały z usług fachowców mających bezpyłowe cykliniarki. Zapewniają, że nie trzeba zabezpieczać w domu mebli ani ścian, bo maszyna naprawdę nie powoduje zapylenia mieszkania. Moje pytanie: czy to prawda? Czy ktoś z Was korzystał z takiej usługi i może potwierdzić, że to jest naprawdę cyklinowanie nie wymagające większych zabiegów w mieszkaniu? Nie trzeba wynosić kanapy, oklejać ścian folią? Cyklinowanie obecnie może być bezbolesne, odkurzanie ścian to jednak przesada. Obecnie cykliniarki są wyposażone w filtry i " wydalają" z siebie mniej kurzu niż popularne odkurzacze. Jednak wyniesienie mebli jest raczej konieczne ze względów technicznych. Prace prowadzone są na podłodze więc wolna powierzchnia przyspiesza prace i pozwala uzyskać lepszy efekt końcowy. Zwolnienie podłogi (przeznaczonej do cyklinowania) z mebli jest może trudniejsze (grawitacja) z powodu wagi sprzętów, ale wyobraź sobie minę np. malarza gdy powiesz, że nie wolno zdejmować obrazków ze ściany podczas malowania tychże (ścian). Pozdrawiam i życzę wytrwałości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts