agnieszka poniatowska 10.02.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 CZy ktokolwiek buduje, budował ten domek. adres pod którym projekt jest dostępny to http://www.domek.home.pl. Proszę o jakiekolwiek informacje.Dzięki Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 10.02.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Witam Niestety nikt z tego forum nie buduje tego domku (przynajmniej nikt sie nie ujawnil - oprocz mnie ). Bylo wprawdzie pare osob, ktore go rozwazalo, ale nie spotkalem sie jeszcze z jednoznacznym stwierdzeniem, ze ktos ten projekt wybral. Znalazlem pare osob ktore mialo do czynienia z pracownia z Lodygowic, oraz jedna osobe ktora wybudowala dom wg ich projektu (chodzilo o Modrzewiowy). Byla tez jedna osoba, ktora jest w trakcie realizacji jeszcze innego projektu, ale nie pamietam jego nazwy. Link do projektu : http://www.domek.net.pl/mur_012-cieply_front.htm pozdrawiam Konrad PS. Prosba do moderatora. Prosze o przeniesienie tego watku do dzialu "projekty". W tym dziale watek ten zginie w pare godzin (nie spodziewam sie zbyt duzej ilosci odpowiedzi ). Tam ma szanse byc zauwazonym nawet po jakims czasie. Sam oczywiscie jestem bardzo zainteresowany jego dalszym losem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 11.02.2005 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Dzieki za odzew!Dobrze rozumiem że Ty też dopiero roaważasz ten projekt. My jeszcze nie mamy działki, bo czekamamy na WZiZT dopiero potem będziemy mogli dostać kaskę na część działki, ale ta przez nas wybrana jest warta czekania, jak znależliśmy sie przy niej wiedzieliśmy, ze to nasze miejsce i już nie odpuszczamy, mam nadzieję że zakończy sie wszystko dobrze.Wybraliśmy ten projekt bo wydaje się nam ładny prosty a co z tym związane ekonomiczny w budowie. Mamy zamiar zminimalizować ilość okien dachowych a z tyłu domku zlikwidować ganek, poszerzyć taras i wstawić zamiast dachówej lukarny, oprócz tego jak się da chcemy dołączyć do nieo garaż ale taki żeby można było zrobić stryszek do wykorzystania w dalekiej przyszłości. Napisz co o tym myślisz. Mamy zamiaqr zmieścić sie w 80 tys. z stan surowy otwarty. Dalej zamierzamy budować systemem gospodarczym zależy ile będziemy mielikaskiPozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 11.02.2005 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Faktycznie też proszę komputerowego GURU forum o przeniesienie tego watku do działu projekty, bo sama nie potrafięAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 11.02.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Agnieszko - ja jestem ta sama osoba z ktora korespondujesz poprzez e-maile. Pisze to, bo widze, ze chyba mnie nie skojarzylas. pozdrawiam Konrad PS. Wyslalem Ci dwie wiadomosci na PW (prywatna wiadomosc), ale widze, ze ich nie odebralas, mimo ze bylas na forum. Tak ze, zerknij na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 11.02.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Znalazlem pare osob ktore mialo do czynienia z pracownia z Lodygowic, oraz jedna osobe ktora wybudowala dom wg ich projektu (chodzilo o Modrzewiowy). Byla tez jedna osoba, ktora jest w trakcie realizacji jeszcze innego projektu, ale nie pamietam jego nazwy. Ja zbudowałem Sosnowy M-02. Tzn. on się wtedy nazywał 008 bk Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 11.02.2005 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Skojarzyłam Ciebie, ale chyba trochę po czasie, prywatnego meila też czytałam i dziękuję za odpowiedżPozdrawiamAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 11.02.2005 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Chyba marne szanse, żeby ktoś z forumowiczów oprócz Pana Konrada budował dom ciepły z pracowni domek z łodygowic. Moze ktoś powie mi co na temat tego projektu sądzi http://www.domek. home.plDziękiAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 11.02.2005 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Sorki ten adres to http://www.domek.home.plAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 11.02.2005 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 a dokładnie http://www.domek.net.pl/mur_012-cieply_front.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 11.02.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Zajrzyj jeszcze w ten watek: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=475094&highlight=%B3odygowic%2A#475094 Wyslalem tego linka na PW, ale nie odbierasz wiadomosci. pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kac 12.02.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Agnieszko z tego co piszesz zamierzasz do wspomnianego projektu wnieść sporo zmian, rozważ zatem wariant który ja realizuję. W 2003 kupiłem projekt 015 bk, z uwagi że też planowałem kilka przeróbek dogadałem się z właścicielem pracowni na dostosowanie projektu.Powstał praktycznie projekt indywidualny (zmieniły się wszystkie wymiary zewn. budynku, układ pomieszczeń, kubatura, powierzchnia itd.)Za całość z PZD zapłaciłem 3000 zł netto.Adaptacja projektu u innego architekta to często koszty zbliżone do ceny samego projektu powtarzalnego. PozdrowieniaKrzysiek (obecnie stan surowy zamknięty z instalacjami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 12.02.2005 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Krzysiek mam pytanko, masz moze jakiś fotki swojego domku plany, rzuty kondygnacji. Drogo Cie wyniósł ten stan surowy, w jakiej części Polski się budujesz?PozdowieniaAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 12.02.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Jestem tuż przed decyzją o kupnie tego samego projektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 12.02.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Widzę, że oprócz mnie ktoś jeszcze się tu interesuję tą firmą. Jak z ich kolekcji rozważam 2..Ciepły lub Nieduży. Generalnie projekty mają proste, czyli powwiny być niedrogie w realizacji. Kontakt z Firmą ok, jak dotąd odpowiedzieli na wszystkie moje pytania i zawsze służyli pomocą. Pozatym przysłali mi więcej mateeiałów o projekcie (przekroje itp) wię łatwiej się można zorientować. Te domki mają w różnych wersjach dlatego warto do nich napisać i poprosić o pełną ofertę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kac 12.02.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 ależ oczywiście że mam... podaj adres email dla konkretów Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 12.02.2005 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 [email protected]to mój adresAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 12.02.2005 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 gdzie będziecie budować ciepłego?Bo my pod pruszkowem, mamy nadzieje że dzięki prostocie będzie go tanio sie budowało, chociaz po czytaniu relacji ludzi którzy sa po lub w trakcie budowy cięzko to stwierdzić, przeważnie wydatki są dużo wieksze od planowanychAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 12.02.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 gdzie będziecie budować ciepłego? Bo my pod pruszkowem, mamy nadzieje że dzięki prostocie będzie go tanio sie budowało, chociaz po czytaniu relacji ludzi którzy sa po lub w trakcie budowy cięzko to stwierdzić, przeważnie wydatki są dużo wieksze od planowanych Aga My będziemy budować pod Tarnowem..to tylko jakies 300 km od Was ) Narazie czekamy na uprawomocnienie WZiZT..no i na dniach zamawiamy projekt. TYlko się musimy zdecydować czy Ciepły cz Nieduży. Ale chyba będzie ten drugi..Troche bardziej nam odpowiadają niektóre rozwiązania, a przedewszystkim schody które w Ciepłym są zabiegowe. Pozatym planujemy budować II Etapowo bo chyba na całośc odrazu kasy nie starczy ) Wogóle się zastanawiam jak my sobie poradzimy ale patrzę optymistycznie i musi być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kac 12.02.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts