Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Niestety nikt z tego forum nie buduje tego domku (przynajmniej nikt sie nie ujawnil - oprocz mnie :D ). Bylo wprawdzie pare osob, ktore go rozwazalo, ale nie spotkalem sie jeszcze z jednoznacznym stwierdzeniem, ze ktos ten projekt wybral. Znalazlem pare osob ktore mialo do czynienia z pracownia z Lodygowic, oraz jedna osobe ktora wybudowala dom wg ich projektu (chodzilo o Modrzewiowy). Byla tez jedna osoba, ktora jest w trakcie realizacji jeszcze innego projektu, ale nie pamietam jego nazwy.

Link do projektu : http://www.domek.net.pl/mur_012-cieply_front.htm

pozdrawiam

Konrad

PS. Prosba do moderatora. Prosze o przeniesienie tego watku do dzialu "projekty". W tym dziale watek ten zginie w pare godzin (nie spodziewam sie zbyt duzej ilosci odpowiedzi :( ). Tam ma szanse byc zauwazonym nawet po jakims czasie. Sam oczywiscie jestem bardzo zainteresowany jego dalszym losem. :D

Dzieki za odzew!

Dobrze rozumiem że Ty też dopiero roaważasz ten projekt. My jeszcze nie mamy działki, bo czekamamy na WZiZT dopiero potem będziemy mogli dostać kaskę na część działki, ale ta przez nas wybrana jest warta czekania, jak znależliśmy sie przy niej wiedzieliśmy, ze to nasze miejsce i już nie odpuszczamy, mam nadzieję że zakończy sie wszystko dobrze.

Wybraliśmy ten projekt bo wydaje się nam ładny prosty a co z tym związane ekonomiczny w budowie. Mamy zamiar zminimalizować ilość okien dachowych a z tyłu domku zlikwidować ganek, poszerzyć taras i wstawić zamiast dachówej lukarny, oprócz tego jak się da chcemy dołączyć do nieo garaż ale taki żeby można było zrobić stryszek do wykorzystania w dalekiej przyszłości. Napisz co o tym myślisz. Mamy zamiaqr zmieścić sie w 80 tys. z stan surowy otwarty. Dalej zamierzamy budować systemem gospodarczym zależy ile będziemy mielikaski

Pozdrawiam

Aga

:D :D :D

Agnieszko - ja jestem ta sama osoba z ktora korespondujesz poprzez e-maile. Pisze to, bo widze, ze chyba mnie nie skojarzylas. :D

pozdrawiam

Konrad

PS. Wyslalem Ci dwie wiadomosci na PW (prywatna wiadomosc), ale widze, ze ich nie odebralas, mimo ze bylas na forum. Tak ze, zerknij na priva. :D

Znalazlem pare osob ktore mialo do czynienia z pracownia z Lodygowic, oraz jedna osobe ktora wybudowala dom wg ich projektu (chodzilo o Modrzewiowy). Byla tez jedna osoba, ktora jest w trakcie realizacji jeszcze innego projektu, ale nie pamietam jego nazwy.

Ja zbudowałem Sosnowy M-02. Tzn. on się wtedy nazywał 008 bk

Grzegorz

Agnieszko z tego co piszesz zamierzasz do wspomnianego projektu wnieść sporo zmian, rozważ zatem wariant który ja realizuję. W 2003 kupiłem projekt 015 bk, z uwagi że też planowałem kilka przeróbek dogadałem się z właścicielem pracowni na dostosowanie projektu.

Powstał praktycznie projekt indywidualny (zmieniły się wszystkie wymiary zewn. budynku, układ pomieszczeń, kubatura, powierzchnia itd.)

Za całość z PZD zapłaciłem 3000 zł netto.

Adaptacja projektu u innego architekta to często koszty zbliżone do ceny samego projektu powtarzalnego.

Pozdrowienia

Krzysiek

(obecnie stan surowy zamknięty z instalacjami)

Widzę, że oprócz mnie ktoś jeszcze się tu interesuję tą firmą. Jak z ich kolekcji rozważam 2..Ciepły lub Nieduży. Generalnie projekty mają proste, czyli powwiny być niedrogie w realizacji. Kontakt z Firmą ok, jak dotąd odpowiedzieli na wszystkie moje pytania i zawsze służyli pomocą. Pozatym przysłali mi więcej mateeiałów o projekcie (przekroje itp) wię łatwiej się można zorientować. Te domki mają w różnych wersjach dlatego warto do nich napisać i poprosić o pełną ofertę.

Pozdrawiam

gdzie będziecie budować ciepłego?

Bo my pod pruszkowem, mamy nadzieje że dzięki prostocie będzie go tanio sie budowało, chociaz po czytaniu relacji ludzi którzy sa po lub w trakcie budowy cięzko to stwierdzić, przeważnie wydatki są dużo wieksze od planowanych

Aga

gdzie będziecie budować ciepłego?

Bo my pod pruszkowem, mamy nadzieje że dzięki prostocie będzie go tanio sie budowało, chociaz po czytaniu relacji ludzi którzy sa po lub w trakcie budowy cięzko to stwierdzić, przeważnie wydatki są dużo wieksze od planowanych

Aga

My będziemy budować pod Tarnowem..to tylko jakies 300 km od Was :)) Narazie czekamy na uprawomocnienie WZiZT..no i na dniach zamawiamy projekt. TYlko się musimy zdecydować czy Ciepły cz Nieduży. Ale chyba będzie ten drugi..Troche bardziej nam odpowiadają niektóre rozwiązania, a przedewszystkim schody które w Ciepłym są zabiegowe. Pozatym planujemy budować II Etapowo bo chyba na całośc odrazu kasy nie starczy :)) Wogóle się zastanawiam jak my sobie poradzimy ale patrzę optymistycznie i musi być dobrze.