macio 12.02.2005 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Aleście mi pomieszali Już byłem zdecydowany na http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=20 a tu patrzę na te domki.net i znów mam zgryza...np. ten http://www.domek.net.pl/mur_maly_m-01_front.htm albo ten http://www.domek.net.pl/mur_012-cieply_front.htm oj nieładnie nieładnie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 13.02.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Macio - ale zwróć uwagę, że ten z kolekcji Muratora jest parterowy, natomiast te z "Domku" są z użytkowym poddaszem. W parterówce odpada ci robienie klasycznego stropu - starczy ocieplony sufit z płyt g-k. Mniejsza jest powierzchnia do ocieplenia, bo w parterowym ocieplasz sufit, który ma powierzchnię mniejszą niż dach (u mnie to jest 110 vs 188 m2). Uzytkowe poddasze musisz wykończyć płytami g-k, co z reguły jest droższe niż tynkowanie. W parterówce poza tym nie masz schodów na poddasze, które kosztują i zabierają miejsce (ja pod dachem mam stryszek, na który wchodzi się po rozkładanej drabinie z s-marketu, za 250 zł)Inaczej mówiąc - jesli powierzchnia ok. 78 m2 ci wystarczy, zbuduj raczej parterowy.pozdr - Krzysiek (Dom na 102)PS Aha - no i okna dachowe (okno+całe odadzenie) są droższe o tych do osadzenia w murze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina anzorge 13.02.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Po przeczytaniu tego wątku muszę przyznać, że urzekła mnie prostota i funkcjonalność domku CIEPŁY. Czy ktoś z Was mógłby mi podać przybliżony koszt realizacji tego projektu, stan. surowy, sur. zamkniety, Zeby sie nie porywać 'z motyką na słońce' -w jakiej kwocie zamiezacie się zmieścić? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 13.02.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Dzieki za odzew! Dobrze rozumiem że Ty też dopiero roaważasz ten projekt. My jeszcze nie mamy działki, bo czekamamy na WZiZT dopiero potem będziemy mogli dostać kaskę na część działki, ale ta przez nas wybrana jest warta czekania, jak znależliśmy sie przy niej wiedzieliśmy, ze to nasze miejsce i już nie odpuszczamy, mam nadzieję że zakończy sie wszystko dobrze. Wybraliśmy ten projekt bo wydaje się nam ładny prosty a co z tym związane ekonomiczny w budowie. Mamy zamiar zminimalizować ilość okien dachowych a z tyłu domku zlikwidować ganek, poszerzyć taras i wstawić zamiast dachówej lukarny, oprócz tego jak się da chcemy dołączyć do nieo garaż ale taki żeby można było zrobić stryszek do wykorzystania w dalekiej przyszłości. Napisz co o tym myślisz. Mamy zamiaqr zmieścić sie w 80 tys. z stan surowy otwarty. Dalej zamierzamy budować systemem gospodarczym zależy ile będziemy mielikaski Pozdrawiam Aga Witam, oto podobny projekt z małym stryszkiem: http://www.kominiarze.pl/gfx/galeria/8d6edc23d30b18be453053d9db496d9b.jpg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 13.02.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Mój wybór padł na ciepły. Zgadzam się z opinią że warto się skontaktować z archiektem , w ciągu 1 dnia przebudował poddasze i wygospodarował 2 pomieszczenia na garderoby , których nam brakowało . proszę mi podpowiedzieć jakie są minusy schodów zabiegowych ( I am laik budowlany ) ) Zawracam rónież uwagę na fakt ,że na parteż nie musi być ścian pomiędzy kuchnią a salonem . toomas - mógłbyś mi wysłać @ przekroje ? . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 13.02.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 proszę mi podpowiedzieć jakie są minusy schodów zabiegowych ( I am laik budowlany ) ) Schody zabiegowe są trochę mniej wygodne i troche bardziej pracochłonne w wykonaniu. No ale mają też plusy - potrzebują mniej miejsca. Mam w Ciepłym trochę nie pasuje konstrukcja schodów i umiejscowienie spiżarki pod schodami. Chcemy zrbić schody dewniane, taką lekką konstrukcje a w Ciepłym niezabardzo widzę możliwość takego wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 13.02.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Krzysiek wiem to wszystko...jednak coś mnie ciągnie na poddasze... w zasadzie kasy niewiele dlatego też jakbym się zdecydował z poddaszem to chciałbym kończyć etapami mieszkać na parterze kończyć poddasze (można mieszkać a wydatki rozłożyć na dłuższy okres czasu) No i mamy małą działkę z lekkim spadkiem z stronę płd.-zach. i wjazd od dołu - ogólnie ciężko dopasować projekt żeby było ok.(jak najwięcej słońca, itp., itd.) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 13.02.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 OK Macio - życzę ci wobec tego przemyślanych decyzji Tylko na poddasze niektóre wydatki bedziesz miec od razu - strop, okna, schody w zasadzie też, tylko wykończenie możesz sobie podarować na początek, bo bez ocieplenia dachu będziesz za ogrzewanie płacić za dużo ... pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina anzorge 13.02.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Powiedzcie dobrzy ludzie coś bliżej o kosztach ciepłego- stan surowy, sur.zamknięty jakie macie dane lub przewidywania?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 13.02.2005 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 KarinaWpisz do wyszukiwarki "łodygowic", wyświetla Ci się stare dyskusje z formu w których są dane o kosztach tych domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 13.02.2005 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Alski,ale chyba te ściany są nośne i nie mozna ich zlikwidować, też wolałabym mieć więcej przestrzeni na parterze od razu wydawałby sie dom wiekszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina anzorge 13.02.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Powiedzcież coś o kosztach, kto ma kosztorys!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 13.02.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Ściany są nośne. Ale można je zmienić na podciągi (bez problemu ) .Też brakowało mi przestrzeni .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina anzorge 13.02.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Uf! Wreszcie jakieś informacje. AGNIESZKA wielkie dzięki, bardzo mi pomogłaś tą informacją. Wtakim razie dołączam do fanów Ciepłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka poniatowska 14.02.2005 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 dzięki Alski!TAk właśnie zrobimy,bo projekt nam najbardziej odpowiada z setek przewertowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 14.02.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Witam Chcemy zrbić schody dewniane, taką lekką konstrukcje a w Ciepłym niezabardzo widzę możliwość takego wykonania. W projekcie Ciepłego przewidziane sa schody drewniane. Alski, ale chyba te ściany są nośne i nie mozna ich zlikwidować, też wolałabym mieć więcej przestrzeni na parterze od razu wydawałby sie dom wiekszy Sciana na parterze idąca posrodku budynku jest nosna. Ale ja mam zaprojektowany podciąg pomiedzy kuchnia a salonem (jedno wspolne pomieszczenie). Nosne sa tez sciany klatki schodowej. Reszta scian, to zwykle dzialowe. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 14.02.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Witam Wszystkich zainteresowanych moim kosztorysem do Cieplego prosze o adresy mailowe. Kosztorys był robiony rok temu i jest na biezaco, w miare mozliwosci, aktualizowany. pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 14.02.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Witam Wszystkich zainteresowanych moim kosztorysem do Cieplego prosze o adresy mailowe. Kosztorys był robiony rok temu i jest na biezaco, w miare mozliwosci, aktualizowany. pozdrawiam Konrad Poproszę [email protected] Dziękuję kominiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 14.02.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Chcemy budować Modrzewiowy z tej pracowni. Po niewielkich przeróbkach ma wszystko czego nam trzeba (rodzina 2+2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina anzorge 14.02.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 I ja poproszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts