maryna 08.06.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Witam - co do tych balkonów na górze , to mam takie samo zdanie jak TY,właśnie też myślałam o portfenetrach . Na razie pozdrawiam. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 01.08.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Witam Budujących ciepłego i innych.Na te chwilę robią wieżbę . Dziennik zaczęłam prowadzić ( ogólnie ) i jeszcze nie na bieżąco. Brakuje czasu ,budowa pochłanie . Pozdrwaim Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 21.10.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam - czy juz nikt więcej nie buduje ciepłego ? a szkoda , bo mi naprawde zaczyna sie coraz więcej podobac , jest funkcjonalny.Ja mam stan surowy skończony i wew.tynki. Teraz robią sie instalacje.Konradzie , a co u Ciebioe słychać ? zadomowił się już na stałe, czy może coś dalej wykańcza.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 23.10.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Faktycznie- chyba niewielu nas, a szkoda. Zgadzam się , że Ciepły jest godny rozpropagowania, bo to naprawdę bardzo sensownie zaprojektowany domek / biorąc pod uwagę niewielką powierzchnię/. Na dodatek bardzo ładny w swej prostocie, to zdanie nie tylko moje, ale także wielu osób, które nasz dom ogląda. Panie Konradzie-przejrzalam właśnie galerię zdjęć.Bardzo ładnie u Pana Nawet się zastanawialam ,czy nie zrobiłam błędu nie łącząc kuchni i salonu Chociaż nie-jednak zostaję przy swojej wersji Ps.Nasz pies też najbardziej lubi leżeć na parapecie małego okienka na schodach.To jego główny punkt obserwacyjny Pozdrawiam budujących i mieszkających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
longmann 26.10.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witamy sympatyków "Ciepłego" Możecie dopisać nas do grona budujących ten wdzięczny domek. Nasz projekt zmieniliśmy dodając wykusz. Podobnie jak Konrad połączyliśmy kuchnię z salonem, a ściankę kolankową podnieśliśmy o wysokość wieńca (o 25 cm). Dom zbudowany jest z Silki, a dach pokryty został karpiówką ceramiczną. Na obecną chwilę wygląda tak: http://foto1.m.onet.pl/_m/3f8a10e3857138c64cb60f85b5e84825,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/7c29a88fbd1547fa4d9e6b522e2b6c65,10,19,0.jpg Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 05.11.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 No to witam w grupie Karpiówka miodzio, ale pewnie kosztowała majątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 13.11.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam i ja następnego fana ciepłego .Ślicznie wyszedł z tym wykuszem , też było moim marzeniem ,ale za późno zgłosiłam architekce i nie chiciała mi nanieść zmian na projekcie w czasie dla mniej najszybszym.Więc wybudowałam sobie taki jaki mam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 10.02.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Halo!halo! co tam słychac na budowach? My najgorsze prace budowlane mamy za sobą , ale i tak jeszcze jest co robic W każdym razie życzę wszystkiego dobrego i z ręką na sercu mówię , że w Ciepłym fajnie się mieszka My jesteśmy w składzie2+1+pies, ale i większa rodzina spokojnie się pomieści. Dalsze relacje budujących w skromnym wątku Ciepłego mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
longmann 15.02.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witamy U nas na budowie prace po grudniowej przerwie ruszyły ostro do przodu. Otwory okienne zasłoniliśmy folią i wstawiliśmy trociniak. W takich spartańskich warunkach dokończone zostały ścianki działowe, ociepliliśmy poddasze i zrobiliśmy strych. Teraz weszli elektrycy. Zamówiliśmy okna, wybraliśmy ekipę do ocieplenia ścian zewnętrznych, mamy też zaklepanego hydraulika. Przeglądamy internet w poszukiwaniu drzwi wejściowych, pieca, wkładu kominkowego, ... uff A to dopiero początek Pozdrawiamy i zamieszczamy dla czytelników tego wątku zdjęcie Ciepłego w zimowej scenerii http://foto2.m.onet.pl/_m/9b338b6ae78a2b3d4039e8c266242836,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 06.04.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam budowniczych ciepłego. Własnie zamówilismy ten projekt Ale nadal zastanawiamy się czy mieć otwartą kuchni czy zamkniętą. Moze jakies za i przeciw otwartej kuchni w tym projekcie? I druga sprawa. Jaki robiliscie strop? W projekcie jest zelbetowy 12 cm. Czy zastosowanie terivy jakos wplynie na projekt? np. zmniejszenie wysokosci pomieszczeń? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 10.05.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam, Dopiero teraz zajrzałam do wątku, myślałam że już nikt się tutaj nie wpisuje, a tu proszę Co do kuchni -mamy zamkniętą.Z czego wynika taka decyzja: - w poprzednim mieszkaniu kuchnia była otwatra na salon, powiedzieliśmy sobie nigdy więcej / hałasy, zapachy, widoczny bałagan, konieczność stylistycznego zgrania umeblowania z salonem- /. -Teraz kuchnia jest kuchnią , a salon salonem. -W kuchni mam stół śniadaniowy i roboczy, a w salonie reprezentacyjny.Bardzo dobre rozwiązanie. -Po posiłku, jeżeli akurat nie chce mi się sprzątać w danym momencie- mogę zostawić cały bałagan w kuchni. W kuchni -zwłaszcza jak się ma dzieci-robi się coś non-stop, trudno o zachowanie idealnego porządku / i przecież nie o to chodzi /, salon z kolei to najbardziej reprezentacyjna część domu, tam chcę odpoczywać, cieszyć oczy ładnymi przedmiotami , a nie widokiem zostawionego brudnego kubka, rozlanego właśnie przez dziecko mleka-i.t.p. Nie znaczy to oczywiście, że w kuchni mam bród i smród , a w salone błysk na pokaz , chodzi po prostu o wygodę w użytkowaniu. Mam porównanie i z całą świadomością mogę powiedzieć, że tak jest dużo lepiej. Moim zdaniem kuchnie otwarte na salon sprawdzają się jedynie w dużych pomieszczeniach-typu salon 40m2 a kuchnia 20m2-wtedy to się jakoś nie gryzie.I nie przeszkadza sobie. Poza tym w zamkniętej kuchni mam więcej miejsca-mam jedną , dodatkową ścianę do wykorzystania.Zresztą w salonie również. Natomiast żeby usprawnić komunikację i uzyskać efekt przestrzeni- wyrzuciliśmy ścianę między salonem, a hallem. Przez to salon wydaje się dużo większy, płynnie łączy się z hallem,goście dziwią się , że ma tylko 25 m2 . Co do stropu -mamy terivę.Na parterze mamy chyba 2,60 , na górze 2,65. Nie jest to jakaś powalająca wysokość, ale jest ok. Nie wiem jak to się ma w stosunku do projektu.Nie zastanawialiśmy się nad tym. Od razu wiedzieliśmy, że będzie teriva i tyle. No i witam w klubie W jakiej części Poznania budujecie? Zapytam jako urodzona poznanianka na wygnaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 11.05.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz Wasz dziennik i zdjecia juz przejrzalem chyba z 5 razy Wygląda super. Projekt jest w adaptacji i czekam jeszcze na projekt wjazdu od ZDM. Poki co staneło na tym, że kuchnia bedzie otwarta, czy dobrze sie okaże. W każdym w razie, żeby ją zamknąć nie będzie wielkiego problemu, za to odwortnie było by wiecej roboty. Co do dodatkowej sciany w kuchni to masz całkowitą rację. Stale się zastanawiam gdzie tam lodówkę postawimy. Wysokość pomieszczeń chyba w normie. W naszym projekcie się okazało (ciepły z dachem prostym), że komin jest w kuchni a nie tak jak w waszych - w korytarzu Domek stanie na Garaszewie. Znalazłem pięknego juz zamieszkanego ciepłego w Daszewicach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 12.05.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Otwarta kuchnia to chyba wariant najczęściej wybierany przez inwestorów. Budujecie wariant z wykuszem czy bez? Zyczę powodzenia i slużę radą jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 13.05.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Budujemy(a wlasciwie bedziemy) domek bez wykusza. Za przyszle rady z gory dziekuje Na pewno sie przydadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 14.05.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 No to witam i ja w grupie budujacych ciepłego.U mnie kuchnia otwarta na szerokośc chyba jak dobrze pamietam 1,20m.Nie chciała całkiem otwartej , tylko aby szybciej przejśc z salonu do kuchni.zycze miłej przygody z budowa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz skura 04.07.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam.ostatnio nikt nie dodaje zadnych postow do /cieplego domku/ ..co sie dzieje? czekam na dalsze postepy prac, zdjecia i komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mig85 09.07.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam wszystkich wielbicieli projektu Ciepły z pracowni domek . W czwartek zamówiłem zeszyty, mam nadzieje że w poniedziałek pojadą już do architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz skura 23.07.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Witam.Czekamy na wieksza liczbe komentarzy od osob budyjacych cieplego.ujawnijcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annis 22.08.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Podnoszę temat. Może ktoś z budujących według tego projektu znajdzie ten wątek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 11.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witam serdecznie! Mam dobrą wiadomość dla użytkownika: mariusz skura. Właśnie się ujawniam. Zbudowałem domek CIEPŁY ze stajni Jerzego Berezowskiego w systemie gospodarczym murowanym i już od roku mieszkam w nim. Dlaczego wcześniej nic nie pisałem, a to dlatego że brakowało czasu. W odróżnieniu od innych forumowiczów (bez urazy) zamiast siedzieć przy komputerze, to większość prac wykonywałem osobiście. Stąd też myślę, że może w jakimś stopniu komuś teraz pomogę swoim doświadczeniem (sam osobiście wtedy korzystałem z wielu forów, rozwiązań prezentowanych przez użytkowników). Na mały początek postaram się pochwalić swoim dokonaniem (oczywiście nie jestem w stanie nadrobić całego czasu budowy ale oto mała namiastka): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts