jozzi 11.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Poprzednia fota to działka na której stoi obecnie budynek. A teraz kolejne foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 11.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 A teraz bardzo szybko, bez większych szczegółów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 11.01.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 No dobra ktoś powie, że to nie nie jest CIEPŁY, a ja mu na to: TO JEST CIEPLUCH tylko po TUNINGU, czyli troszkę podrasowany. A oczywiście to jest mój wymysł, według mojego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 11.01.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ten stan na tych zdjęciach jest grubo sprzed dwóch lat. Więcej nowszych fotek w najbliższym odcinku...Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 14.01.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 A teraz mój domek wygląda tak:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=95206&d=1326536341 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 14.01.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Strona południowa z tarasem:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=95207&d=1326536363 No i wnętrze - dokładnie salon:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=95205&d=1326536117 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 26.01.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Nareszcie znów jakiś ciepły się pojawił na forum Jeśli można proszę o więcej zdjęć z wnętrza. Mój ciepły jest niestety dopiero w stanie surowym otwartym Jakie koszty wyszły? Masz może spisane wydatki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 31.01.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Całkowity koszt tego budyneczku (łącznie z firankami, umeblowaniem, AGD kuchni, łazienki, itp. + moje narzędzia) to jakieś 285 tys. złotych. Tylko bierz pod uwagę, że bardzo dużo prac wykonywałem osobiście - czytaj: nie płaciłem za robociznę.Niestety to jeszcze nie wszystko. Czeka mnie jeszcze zrobienie jakiegoś odwodnienia, cokoły budynku, płytki na tarasie i przy wejściu, a o kostce brukowej nawet nie wspomnę. To wszystko pochłonie jeszcze bardzo dużo pieniądzorów.Może jak się odkuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 31.01.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Cóż, wiem że mało nie będzie. Wstępny kosztorys sobie zrobiłem i jakby nie liczyć i tak zabraknie a pewnych rzeczy samemu na pewno nie zrobię. Póki co jeszcze dokładnie nie wiem ile mnie będą kosztować instalacje wod-kan i co. Skłaniam się ku podłogówce. Myślę ze wstępnie 40tys powinno wystarczy na to. Przynajmniej tyle wpisałem w kosztorys. Jak to było u Ciebie? Dobrze widziałem na zdjęciach, że wieniec stropowy masz jakiś taki płaski? Nie 25x25? Grubość stropu też wszędzie jednakowa? I ten komin w pomieszczeniu gospodarczym wydaje mi się wysoki, ale może to tylko kwestia zdjęć Rzeczywiście jakbyś nie napisał, że to Ciepły to bym nigdy na to nie wpadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 04.02.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Witaj Piotri!Myślę, że te 40 tys. powinno wystarczyć na instalacje wod-kan i co. Mnie to wyniosło tak gdzieś ok. 32 tys wraz z piecem, czyli całą kotłownią ogrzewaniem podłogowym (prawie połowa pierwszej kondygnacji i łazienka górna; wszędzie gdzie są płytki na podłodze). A odnośnie ogrzewania podłogowego - to super sprawa, zwłaszcza teraz w zimie.Więcej fotek znajdziesz w moim albumie na moim profilu.Wracając do stropu to jak zauważyłeś na zdjęciu to strop zbrojony betonowy o grubości jakieś 12-14 cm, a wieniec również ma tą samą grubość i wszystko się rewelacyjnie trzyma.Komin był stawiany z cegły czerwonej (i wyszedł taki duży), pociągnięty nieco wyżej niż kalenica budynku (w celu dobrej cyrkulacji powietrza wentylacji i ciągu kominowego), a zdjęcie było robione bardzo blisko domu stąd takie wrażenie.Jakbyś mógł i miał na to czas, to wrzuć parę fotek z Twojej inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 04.02.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Jeszcze zapomniałem dodać o przyłączach wodno kanalizacyjnych w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 05.02.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Czyli koszt wyszedl w miarę do zaakceptowania. Dodałem parę zdjęć do albumu. Jakby kogoś interesowało coś konkretnego to mogę poszukać w zdjęciach. Przeglądałem twój album z wnętrza. Wygląda super. Muszę jeszcze nad nim przysiąść i pomysleć co ty tam masz za zmiany , bo powoli się zastanawiam jak urządzimy naszego. Tak na szybko, widzę prawie wyszedł spocznik na schodach. U mnie jak patrzyłem to chyba nie ma szans. To chyba dlatego że zlikwidowałeś wnękę we wejściu i masz więcej miejsca? Schody lane? Górna łazienka ma taki wysoki skos? Fajny układ kuchni. Właściwie to nawet niewiele można z kuchnią w ciepłym poszaleć. Zrobiliśmy przejście do salonu i jakoś tak boczne okno zawadza, żeby więcej szafek wstawić. Gratuluję "ciepłego". Przede mną jeszcze dłuuuuga droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annis 08.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Górna łazienka ma taki wysoki skos? Górna łazienka nie ma tak wysokiego skosu w projekcie. Kolega ma nie do końca wylany strop, bo na dole w pomieszczeniu gospodarczym ma w suficie wnękę, w której schowany jest zbiornik wyrównawczy (czy jak to się nazywa:confused: ). Musisz obejrzeć zdjęcia w albumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 11.02.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Drogi Piotri! Schody mam oczywiście lane obkładane drewnem ( i to dębowym - ale wypas hi hi hi). Rzeczywiście jak zauważyłeś wyszedł mi spocznik, ale to tylko za sprawą likwidacji tej wnęki przy wejściu do budynku oraz wypuszczeniu dwóch schodów w głąb korytarza. Z tymi schodami było troszkę kombinacji, ale wszystko wyszło i jest ok (osobiście nie chciałem żadnych schodów zabiegowych - tak jak w projekcie).Odnośnie skosu w górnej łazience to świetnie zauważyła Annis (chyba się nie pomyliłem - chodziło o kobietę?) że jest ta wnęka wykorzystana na bojler z wodą użytkową i dodatkową zasługą jest podniesienie ścinki kolankowej - dość znacznie do góry.A jeśli chodzi o kuchnię to jest zlikwidowane okno (chodź jest przygotowane nadproże i można w każdej chwili wykuć okienko bez żadnych problemów konstrukcyjnych dla budynku - tylko po co? w końcu mam mieszkać w tym domu a kuchnia jest dość ważna pod względem eksploatacyjnym - wygoda na pierwszym miejscu niż wygląd budynku od zewnątrz - takie moje zdanie). Poprzez likwidację tego okna jest troszkę ciemniej w kuchni, ale przez to w pomieszczeniu można było lepiej ustawić meble. Więc moja propozycja: grubo się zastanów czy na tym etapie nie warto będzie zamurować tego okienka, żeby potem mieć większy komfort z meblami w kuchni. A teraz chce się pochwalić moją szafą wnękową na korytarzu - klatka schodowa:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=100167&d=1328981142 oraz nasza sypialnia:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=100164&d=1328981099 Te wszystkie zabudowy to mój projekt - pomysł i wykonanie (tak nawiasem mówiąc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 03.03.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 W końcu doczytałem że okno było za piekarnikiem Tak to okno trochę psuje układ kuchni, niestety. Jeszcze pomyślę co z nim zrobić. Ech, żebym ja miał takie zdolności manualne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozzi 15.03.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało!Chętnie odpowiem, jeśli miałoby to w czymś pomóc.Pozdrawiam i życzę szybkiego zakończenia inwestycji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts