baba na budowie 31.10.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Bardzo ładne drzwi Domek coraz bardziej domkowy się robi śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 02.11.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Dzieki Tez mi sie bardzo podobaja. Firma ktora je wykonala ( http://www.muszynscy.pl/pl/ ) ma dewize "Jakosc za rozsadna cene". W pelni to potwierdzam. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 02.11.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Obawiam się, że jak jeszcze kilka zdjęć zamieścisz, to Wam się do tego domku po prostu wprowadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 03.11.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 03.11.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Ja jestem za Ale nie wiem co na to zona powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 03.11.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witajcie,Chyba dolacze do klubu fanow Cieplego. Do tej pory moj nr 1 byl LMB 20a http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=53888&page=1. Czy 'Cieply" ma wogole jakies wady?? Cos nie moge sie doszukac...ale to moze byc zauroczenie, hehe...Jaki jest realny koszt budowy na dzien dzisiejszy?Stan surowy zamkniety i pod klucz? Czy jakas firma zrobila Wam juz wycene?Ktory z przytoczonych domkow bedzie tanszy w budowie, czy ceny sa porownywalne?? Dzieki z gory za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 04.11.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Witam.Jak dla mnie "Cieply" nie ma wad. Ma tylko jedna niedogodnosc - mala klatke schodowa, przez co schody musza byc zabiegowe oraz o minimalnej dopuszczalnej przepisami dlugosci trepa - 25cm, jak i max. wysokosci - 19cm. Nie beda przez to za wygodne. Na szczescie mi to nie przeszkadza. Klatke ta mozna troche rozszerzyc rezygnujac z wneki we frontowej scianie (tak zrobila m.in. Natalia Sudnik http://republika.pl/cieplydom/projekt.htm ). Mi akurat ta wneka bardzo sie podoba.W stosunku do oryginalnego projektu podnioslem scianke kolankowa o jeden bloczek. Balem sie o wiecej, bo nie chcialem psuc proporcji budynku. Teraz widze, ze spokojnie mozna jeszcze podniesc o jeden, lub nawet dwa i bryla na tym nie straci, a zyskuje sie bardzie funkcjonalne poddasze.O kosztach budowy "na dzis" nic nie powiem, bo ich nie znam. Wiem, ze na moim terenie cena robocizny za stan surowy otwarty skoczyla od zeszlego roku o min. 100%. Ja mam jeszcze szczescie wyszukiwac ludzi, ktorzy robia za zeszloroczne stawki. Nie wiem jak bardzo skoczyly ceny materialow, ale obstawiam w granicach 20-30%.Pytasz sie ktory projekt jest tanszy w realizacji. Na pewno ten od Lipinskich - bo jest mniejszy. Gdyby powierzchnie netto obu budynkow byly zblizone, to i koszty byly by podobne.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 04.11.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Dziekuje za odp, no ale jesli porownywac wykonczenie parteru obu tych domkow ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 04.11.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Zaczynajc budowe planowalem zrobic tylko dol, a reszte wykonczyc po wprowadzeniu sie. Poniewaz jednak wykonczenie poddasza bedzie mnie kosztowac ok. 30tys, wiec postanowilem zrobic caly dom na gotowo i dopiero wtedy sie przeprowadzic.Mysle ze koszt budowyCieplego z poddaszem do wykonczenia na pozniej i koszt budowy domu od Lipinskich (tylko z parterem) bylby bardzo zblizony.Pomijam tu fakt, ze mialbym pare zastrzezen do tego projektu. Kiedys sie nad nim nawet zastanawialem, ale odpadl w eliminacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 05.11.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 A może żonka chciałaby się przeprowadzić do 11 piętrowego bloku? Zapewniam masę wrazeń klatkowych i sąsiedzkie efekty specjalne Gratulacje z okazji ożenku No to myśle, że pierwszą gwiazdkę prowizorycznie bo prowizorycznie ale rodzinnie spędzicie w Ciepłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 05.11.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam Nie spedzimy. Byly takie plany (i nadal sa mozliwe do zrealizowania), ale nie ma sensu. W tej chwili postanowilismy sie przeprowadzic jak juz wszystko bedzie (lub prawie wszystko) zrobione. Lacznie z plotem i podjazdami. Najblizszy realny termin to Wielkanoc. Mojej zonie nie spieszy sie do przeprowadzki, bo dobrze sie jej mieszka w miescie (pisalem juz w innym watku dlaczego). Nie chce tez tam mieszkac sama, szczegolnie przez zime. Kolejnym argumentem, za pozniejsza przeprowadzaka jest drozejace w bardzo szybkim tempie mieszkanie w ktorym obecnie mieszkamy (wzrost wartosci w pol roku o prawie 50%). Chcemy je sprzedac jak najpozniej, liczac na dalszy wzrost. To wstrzymywanie sprzedazy powoduje tez, ze buduje z bierzacych dochodow, a wiec wolniej (inna sprawa jest odleglosc z jakiej prowadze budowe, to tez ma wplyw na jej wolny przebieg). A co do mieszkania w bloku. Tak mieszkamy obecnie. Dla mnie to katorga, ale mojej zonie sie podoba Dziekuje za zyczenia i pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 05.11.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Żonka lubi mieszkać w bloku? O, widzisz jak dobrze się skałda Ale ja myślę, ze troszkę jest coś takiego, ze jakoś sie nie chce do nowego domku przeprowadzić. Moja mama kilka miesięcy mieszkała i tu i tam. Inna sprawa, ze na starym mieszkaniu spędziła 34 lata zycia, wychowała tam dzieci... I musiała je zupełnie opuścić. Ale jak się wprowadziła to zupełnie zapomniała po kilku dniach. I dziwiła się jak mogła mieszkać w bloku. Znam kilka takich przypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 22.11.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 http://www.ksuchowerski.photosite.com/~photos/tn/6368618_348.ts1164215507941.jpgWitamDalsza część elewacji - tynk mineralny + farba silikonowa (Weber Terranova). Do zrobienia został cokół, okolice drzwi wejściowych i ściana z bramą garażową. Strefy te bedą w płytkach klinkierowych i zostaną zrobione na wiosnę.-2000 zł grunt, tynk, farba;-1150 zł rury spustowe i siatki do rynien;-100 zł blachy na obróbkę przyścienną;-1500 zł robociznapozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 23.11.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 żebym jeszcze wiedziała jak powiększyć łazienke na dole ciągle wracam do tego ciepłego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 23.11.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 KAS01 ja chyba strasznie nudze, ale taki fajny ten dom Mojej mamie też sie bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.11.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 żebym jeszcze wiedziała jak powiększyć łazienke na dole ciągle wracam do tego ciepłego.. Witam Zawsze możesz zamienić ją z pomieszczeniem gospodarczym. Tak chyba zrobiła Natalia Sudnik. Ja przesunąłem ściankę łazienki (tą z drzwiami) o 15cm w kierunku korytarza (więcej się już nie dało). Zyskałem dzięki temu ok. 0,25m2 pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.11.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 KAS01 ja chyba strasznie nudze, ale taki fajny ten dom Mojej mamie też sie bardzo podoba Nie nudzisz Mi się też coraz bardziej podoba pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 25.11.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Już myślałam, że zwialeś z forum z obawy, że się tam ze swoją mamą wprowadzę Luzik, szukam teraz działki i zgadnij pod jaki projekt jej szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 26.11.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Nie zwiałem, ale nie zaglądam na forum każdego dnia Pod jaki projekt szukasz działki? - Może pod ten Fajnie by było kogoś jeszcze podglądać z takim samym domkiem (niestety, ale Natalia nieaktualizuje swojej strony, mimo że wiem, że prace postępują) Widzę, że założyłaś Dziennik. Będe kibicował pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 26.11.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Tak założyłam. I najprawdopodobniej to właśnie będzie ciepły, bo ten projekt jest bardzo praktyczny i ładny. Dla mnie ten domek ma wszystko. Pewnie, że to nie 200 czy 300 metrowy pałac, ale przy tej powierzchni oferuje wszelkie wygody. Ja jednak myślę o jednym dużym pokoju na dole, kuchnie chyba zrobię tak jak na projekcie, tylko przejscie, jakaś scianka jednka bedzie. No i myślałam zeby dolną łazienkę powiekszyc o korytarz i z łazienki zrobić przejscie do gospodarczego. Garaż tez ciutkę powieksze. Są też i inne projekty, któe mi sie podobają, ale ten wydaje mi sie przyjazny finansowo. I to taki prawdziwy dom. Jednak zanim rusze z budowa to jeszcze potrwa. Najpierw musze znalesc dzialke, której cena nie zrujnuje mnie finansowo. No i ja sama bede ten domek budowac. Po prostu nie wiem od czego zaczac i wszystko mnie przeraza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts