zuber 13.06.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Co tam słychać u fanów Ciepłego? My zalaliśmy strop. Za chwilę bierzemy się za ściany poddasza i więźbę. Mury rosną , pieniądze topnieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 13.07.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Rany, ale tu cisza. Widzę, ze praca musi wrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 16.07.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 My wszystko opisujemy w swoim dzienniku, dlatego już nie rozpisujemy się tutaj. Tych, którzy nie mają ochoty czytać informuję, że przed chwilą przyjechała ekipa od dachu. Pan Konrad gdzieś przepadł Nie wiem , czy wyjechał gdzieś, czy pogrążył się w szale "wykończeniówki" Panie Konradzie, niech Pan da znać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 16.07.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 My wszystko opisujemy w swoim dzienniku, dlatego już nie rozpisujemy się tutaj. Tych, którzy nie mają ochoty czytać informuję, że przed chwilą przyjechała ekipa od dachu. Pan Konrad gdzieś przepadł Nie wiem , czy wyjechał gdzieś, czy pogrążył się w szale "wykończeniówki" Panie Konradzie, niech Pan da znać!! Jestem, jestem. Na dniach dorzucę pare zdjęć. Dopiero co wróciłem z rocznego pobytu w Niemczech, wiec teraz mając trochę wolnego czasu podgonie z budową. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 30.09.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Jestem, jestem. Na dniach dorzucę pare zdjęć. Nasza cierpliwość została wystawiona na naprawdę ciężką próbę. A zdjęć jak nie było tak nie ma. Ciekawa też jestem jak Pan zamierza wykończyć / albo wykończył już/ jaskółki ganków? Nasz ciepły obecnie prezentuje się tak: http://images26.fotosik.pl/91/6bed4038652b2bc2.jpg Od jutra dostanie też kolor.Kremowy. Jak widać podnieśliśmy jeszcze bardziej ściankę kolankową, mam nadzieję , że nie zniszczyło to proporcji budynku Pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 27.12.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Żeby wątek Ciepłego nie umarł śmiercią naturalną wklejam kolejne zdjęcia.Na takim mniej więcej jesteśmy w tej chwili etapie.Reszta tradycyjnie do poczytania w dzienniku. Elewacjahttp://images33.fotosik.pl/89/9db9317368d070a5.jpgDekor w kuchnihttp://images33.fotosik.pl/89/ecc88f6c58044498.jpgPodłoga w saloniehttp://images28.fotosik.pl/132/6bdb744b1caefd11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 05.01.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Witam wszystkich. My też wybralismy projekt z pracowni "Domek". Będzie to domek Portowy z poddaszem. budować mamy zamiar w technologii drewnianego szkieletu. Wymysliliśmy sobie kilka zmian, na parterze zamiast dwóch pokoi zostanie jeden, tym sposobem mamy większą łazienkę, dodatkowe pomieszczenie gospodarcze, spiżarnię i większy salon.Na razie domek wygląda tak: http://www.domek.net.pl/szk_poddasze.php?id=31 Jak wam się podoba ten domek? Pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 06.01.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witaj, Jak wszystkie projekty tej pracowni jest bardzo ładny w swej prostocie Jestem fanką tych domków. A jeżeli już jesteśmy przy zmianach-pomyślcie też o powiększeniu wiatrołapu-jakaś szafa w wiatrołapie się przydaje-co wiem teraz po wybudowaniu I o dodatkowym wejściu do kuchni od strony korytarza-bieganie z zakupami przez salon to nie najlepsze rozwiązanie. Życzę powodzenia i bezstresowego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 06.01.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Dzięki, mam nadzieję że budowanie faktycznie bedzie w miarę bezstresowe... Masz rację z tym wiatrołapem, zaplanowalismy go tak, że szafa się zmieści , tez mi na tym bardzo zależało, a wejście do kuchni planujemy i z korytarza zrobic i zostawić to przejście do salonu, takie trochę większe narożne będzie Ja już rozrysowywałam rozkład pomieszczeń ze sto razy, zanim udało mi się zrobić cos co wydaje mi się że bedzie najlepsze, choć jak znam zycie to pewnie w trakcie budowy i tak jeszcze się pewne szczegóły pozmieniają Ciesze się że też Ci się podobają takie proste domki, wszyscy moi znajomi budują takie wymyslne, że nasz przy nich bardzo skromniutki jest. Ale co tam, najważniejsze że nam się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 03.04.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 WitamDosc dawno mnie tu nie bylo. Nie zagladalem na forum chyba od wakcji - od czasu kiedu Redakcja wprowadzila kilka poprawek do funkcjonowania forum, przez co wyszukiwarka stala sie dla mnie kompletnie bezuzytecznym narzedziem, korzystanie z forum stracilo dla mnie sens. Kolejnym powodem byl po prostu brak czasu. Od wrzesnia pracuje w nowym miejscu i w pracy nie mam czasu na internet, a gdy jestem w Polsce to czas mam wypelniony w 100%. Przeprowadzilem sie w zeszly piatek. Mam nieskonczona jedna lazienke i brakuje drzwi wewnetrznych (beda w srode).Mam zamiar wkrotce dokonczyc watek zamieszczajac reszte zdjec wraz z kosztami.Teraz przede mna prace wokol domu. Plot, podjazdy, taras, schody wejsciowe (bo jeszcze nie mam) oraz oczywiscie wyposazanie domu (kiedys tego nie liczylem, ajest to spory koszt). Chcialbym to wszystko zrobic jeszcze w tym roku, ale jak to u mnie, najwiekszym problemem jest brak czasu (przez co budowa ciagnela sie tak dlugo).pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 10.04.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Gratulacje ! Jakie wrażenia z mieszkania w Ciepłym? My jeszcze nie użytkujemy góry, więc wrażenia połowiczne Ale znajomi są zaskoczeni ilością przestrzeni w tak stosunkowo niewielkim domu. Oczywiście tradycyjnie czejkamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 22.04.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam Wrazen na razie nie mam. Za to kupe roboty. Dodatkowo zona w zagrozonej ciazy, wiec musialem przejac jej obowiazki. Na poczatek pare nowych zdjec (bo stary album "wcielo"). Bede dokladal nowe. Te sa wybrane tak na szybko. Dorzuce tez wczesniejsze. No i napisze cos o kosztach. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 27.04.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 WitamNo to lecimy dalejhttp://lh6.ggpht.com/konrad.suchowerski/SA-Kchw0-TI/AAAAAAAAAUA/OC7O2mc5PHA/s800/Parapety%20poddasza_15.07.07%20007.jpg Gładzie poddasza (ok 160m2)- materiały: gladz 200zł + to co zostalo z parteru (na ok. 200 zl) oraz tapeta z wlokna szklanego i klej (na ok 100m2) 500zl.- robocizna: 500 zl (dla kogos z rodziny zony) Parapety poddasza - 3 szt. 122x30x3cm- material (konglomerat) + robocizna 600 zł pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 05.05.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam wszystkich -własnie zaczełam budowe "ciepły +GP".Gratuluję Wam juzzbudowanych domów.Mnie czeka dopiero praca ,dobrze być nieświadomym do końca ile to czasu ,pieniedzy i zdrowia trzeba poświęcić.Myślę ,że może jakoś to będzie.LIczę też na pomoc forumowiczów i zgóry dziękuję.Mam pytanie może ktoś budował lub buduje "ciepły" w okolicach,chciałam zobaczyć z bliska ten domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.05.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witamhttp://lh3.ggpht.com/konrad.suchowerski/SA5IXBw09GI/AAAAAAAAAGw/hjaQwWwsD3Q/s800/Zabudowa%20kominka_15.07.07%20003.jpgZabudowa kominka oraz DGP- materiały: 2450zł- robocizna własna http://lh5.ggpht.com/konrad.suchowerski/SA-LERw0-YI/AAAAAAAAAUo/2zqcYv3iDrE/s800/Parkiet_12.01.08%20001.JPGKamień na kominek (trawertyn): 3800zł (materiał + robocizna) pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 20.05.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witamhttp://lh3.ggpht.com/konrad.suchowerski/SA5J7Bw09WI/AAAAAAAAAI4/vmKdADh29-s/s800/Parkiet_12.01.08%20009.JPGPosadzki parteru (plytki- ok 30m2):- material 3100zl (pytki Paradyz Mistral, chemia Mapei)- robocizna 1000zl Posadzki parteru (parkiet - ok.36m2)- material 4700zl (jesion 37m2, merbau 3m2, listwy, klej Mapei, olej i reszta chemii Loba)- robocizna 2400zl pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 06.06.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Widzę coraz wieksze postęy , kiedy ja będę prz takim etapie i .U mnie zaczynają murawać ściany i zastanawiam sie czy w salonie okno to mniejsze( chyba wymiar 118 x 140 ) nie jest za małe ? Napisz mi bardzo proszę czy Ty coś zmieniałeś , jakie masz wymiar okien ,czy może robiłeś wg wymiarów podanych w projekcie? Pozdrawiam . Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 07.06.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 WitamOkna zrobilem takie jak w projekcie (otwory 120x150). W stosunku do oryginalnego projektu są przesuniete ku środkowi i znajdują sie dokładnie pod oknami na poddaszu. Dzięki temu kuchnia i salon są bardziej ustawne. Ponieważ oba te pomieszczenia są ze sobą połączone, a okna skierowane na południe, to światła mam zawsze pod dostatkiem i większych okien na pewno bym nie robił.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 07.06.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Dzieki Konradzie za szybką odpowiedż . Ja tak jeszcze myślę - okna na parterze zostawię tak jak w projekcie , bo z salonu do kuchnia bedzie częściowa zabudowana ściana ( zrobię otwór- wejście do kuchni na ok. 1m) . Na górze myślę powiększyć okna w dwóch pokojach tj. nad kuchnią i salonem - zrobić jako drzwi pojedyńcze balkonowe i malutki balkonik, ale to jeszce muszę się nad tą zmianą zastanowić . Jeszcze mam troche czasu .Szkoda ,że w okolicach Bielska-B nikt teraz nie buduje ciepłego , a przynajmniej sie nie przyznaje do tego . Będę korzystała z Twoich doświadczeń , za co jestem Ci bardzo wdzięczna.Pozdrawiam . Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 08.06.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 U góry okna mam o 5cm niższe niż na dole (troche wyższe niż w projekcie). Balkonów nigdy nie brałem pod uwagę, bo to same kłopoty (mostki termiczne, izolacje). Myślalem o portfenetrach z południowej strony, ale wtedy liczyłem każdą złotówkę i wygrał wariant tańszy. Gdybym budował teraz wybrałby właśnie takie rozwiązanie.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts