niko6 25.11.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Hmmm.... Nie wiem czy chce te światło jarzeniowe... . Wolałabym albo jakiś żylandor bądz halogeniki nad meblami, ale bardzo dziekuję za poradę. Sama nie wiem co lepsze byłoby ... Mimo mojego niezdecydowania prosze o pomysły Wasze i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.11.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Rezi dobrze radzi, masz juz przeciez sufit podwieszany ktory az sie prosi... moze LED w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 25.11.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Rezi dobrze radzi, masz juz przeciez sufit podwieszany ktory az sie prosi... moze LED w tym miejscu? Myślę że ledy za słabe jak na główne światło...posłuchałabym Reziego. Myślę też że dodatkowy ozdobnik w Twojej kuchni nie jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-Core 25.11.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Rezi czy u Ciebie ta "świetlna rama" robi za główne światło, czy to bardziej element dekoracyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 25.11.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dzieki wszystkim! mam tam juz w tym suficie jarzeniówki ale z barwą światła zimnego i wyglada to conajmniej koszmarnie-jak na sali jakiejs operacyjnej . Myślałam o własnie jarzeniowkach ze światłem ciepłym ale .... ja juz sama nie wiem. Myslalam o jakiejs lampie moze na srodku kuchni ale po pierwsze jaka, po drugie "prucie" sufitu żeby umieścić przewód. Mętlik w głowie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.11.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Rezi czy u Ciebie ta "świetlna rama" robi za główne światło, czy to bardziej element dekoracyjny? oświetlenie główne holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 13.01.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Rezi daj link gdzie mozna kupić takie świetlowki. Dzwoniłam do hurtowni i nie mają takich mocnych. SzukLam na allegro i też nie znalazłam. Takie mocne (około 50W na metr) są jedynie w akwarystyce ,ale wtedy barwa nie taka. Jakie są oprawy do tych świetlówek. Mam około 10cm między sufitem a szkłem czy zmieści się tam taka świetlowka z oprawą?Potrzebuję długości około" 105cm, 210cm, 145cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 13.01.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ja zrobiłabym normalne oświetlenie górne w postaci najzwyczajniejszego żyrandola. Jak widzę, moda na sufity podwieszane nie przemija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 13.01.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ja zrobiłabym normalne oświetlenie górne w postaci najzwyczajniejszego żyrandola. Jak widzę, moda na sufity podwieszane nie przemija. Darcy, nie zawsze o mode tu chodzi. Ja np. mam okap wyspowy i rura idaca od wyciagu do komina jest wlasnie pod takim sufitem podwieszonym schowana:) I w moim przypadku taki sufit jest zwyczajnym dobrodziejstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 13.01.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Wiem, wiem, ale niko6 ma sufit podwieszany, który niczemu nie służy. A w kuchni nadal ciemno. Edit: Chyba, że sufit ukrywa jakieś rury, wentylację etc. Wtedy pomyślałabym o wykorzystaniu go do zamontowania oświetlenia już na etapie planowania elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 13.01.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 U mnie w kuchni też rura od okapu schowana pod sufitem. W suficie będą zamontowane halogeny. Zresztą w kuchni nie mam szafek wiszących a przy blacie roboczym jest okno i w inny sposób nie da rady tego oświetlić. W hollu też prosty sufit podwieszany (prostokąt z dużymi prostokątnymi wstawkami ze szkła podświetlonego świetlówkami. Wzór taki sam jak na drzwiach). Na dole mam kuchnie, jadalnie, holl, salon połączone. W salonie będzie dość duża ,mocno ozdobna lampa (już kupiona) z kryształkami Svarowskiego, do jadalni nad stołem kupię coś prostego. Nie wyobrażam sobie do tego jeszcze kolejnej lampy w hollu. W pokojach bez wydziwnień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 13.01.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 skoro jest już jakieś "podwieszenie" to może by pokombinować z oświetleniem wpuszczanym w nie.... http://www.fothost.pl/upload/10/02/ac7589e5.jpg http://www.fothost.pl/upload/10/02/175ca9a8.jpg http://www.fothost.pl/upload/10/02/246a0e17.jpg oprawa oprawą, ale o efekcie końcowym decyduje ... choćby kąt świecenia źródła ( 30,45,60 st) na pewno mało rzucające się w oczy i "nie zwisa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 13.01.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Mam bardzo podobne do tych z 2 zdjęcia. Jeszcze nie zamontowane ,ale myślę ,że bedzie wygladać fajnie i delikatnie. Dodatkowo mam zrobione takie korytka,żeby trochę ukryć lampki:http://img35.imageshack.us/img35/7700/korytko1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 02.03.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Piękne są te lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek33 07.03.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam, Jak w temacie mam duzy pokoj dzienny - salon i nie mam zadnego pomysłu jak go oswietlic, a musze się nad tym szybko zastanowic i dac jakas odpowiedz ekipie ktora wykańcza mi górę. Wiem na pewno, że chce by to było cos nowoczesnego i robiącego duże wrażenie Jesli to ważne to pokoj ma ksztalt prostokąta, wysoki na 2,20, ma podwieszony sufit z plyty regipsowej, sciany także są z regipsa. Bardzo prosze o pomoc i jakies sugestie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.03.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Pokaż, jak będą ustawione meble, wydzielone funkcje tego pokoju. 2,20 to bardzo nisko ... Powieszenie tu górnego oświetlenia samo w sobie zrobi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 07.03.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam, Jak w temacie mam duzy pokoj dzienny - salon i nie mam zadnego pomysłu jak go oswietlic, a musze się nad tym szybko zastanowic i dac jakas odpowiedz ekipie ktora wykańcza mi górę. Wiem na pewno, że chce by to było cos nowoczesnego i robiącego duże wrażenie Jesli to ważne to pokoj ma ksztalt prostokąta, wysoki na 2,20, ma podwieszony sufit z plyty regipsowej, sciany także są z regipsa. Bardzo prosze o pomoc i jakies sugestie Pozdrawiam 40mkw i wysokosc 2,20??? Proponuje jednak rezygnacje z sufitu podwieszanego - ile wysokosci wtedy zyskasz? Jak byla zzrobiona ta zabudowa? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 07.03.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Pokaż, jak będą ustawione meble, wydzielone funkcje tego pokoju. 2,20 to bardzo nisko ... Powieszenie tu górnego oświetlenia samo w sobie zrobi wrażenie zgadzam sie. przejrzyj oprawy natynkowe - przy tej wysokości pomieszczenia lampy zwisające nie zdadzą chyba egzaminu. Ja w swoim salonie mam 2,75 wysokości i mam zamontowane tylko oczka i lampy natynkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek33 07.03.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 podwieszany sufit juz jest A oswietlenie bedzie przed meblami bo jeszcze nie mam wybranych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 07.03.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 podwieszany sufit juz jest A oswietlenie bedzie przed meblami bo jeszcze nie mam wybranych gratuluję pomysłowości, a wiesz przynajmniej jak podzielisz strefy salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts