Bodiniusz 19.07.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Witam wszystkich! Czy ktoś potrafi powiedzieć gdzie w necie (albo gdzie indziej tanio) widział wielką stojącą lampę podłogową? Czy to da się kupić taniej niż np. w Domarze za 3 tysie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 20.07.2006 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Yhmmmm...za ok.50-70 zł, w najwspanialszym na Dolnym Śląsku "wykopalisku rzeczy odzyskanych", czyli hektarowym placy cudów z wystawek pod Dzierżoniowem, w Mościsku i Nowiźnie Bywają w stylach ultranowoczesnych i bardzo orientalnych, z klasyką mosiężną, cyzelowaną, włącznie. Jak chcesz adres, napisz, dam Ci mapkę dojazdu na priva. Albo drożej i " antyczne" na Wrocławskiej Giełdzie Staroci, ale tam powinieneś pojechać nie później niż o 6-7 rano w piątek/sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 20.07.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Dzięki. Oczywicie namiar na Nowiznę poproszę. Ale chodziło mi raczej o takš lampę nowoczesnš, na długim, wygiętym, chromowanym pałšku. Lampa stoi w rogu, a sięga nad stół aż na rodek salonu... Sorry, że nie sprecyzowałem od razu. PozdrawiamBogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.07.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 bodiniusz taka to za pol darmo wyhaczysz w ZDiM o. Wroclaw (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 20.07.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 we Wrocku mamy ZDIK Ale to jak rozumiem było żartem? BM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.07.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 BM nie do konca zart - jakas ladna stara latarnia powypadkowa moglaby spelnic wymagania a koszt zaden ale miala byc nowoczesna .... juz nie zamulam - szkoda ze sie polapales (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olutka75 20.07.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 mnie też podoba sie ta lampa, myslę że chodzi ci o ta samą... ja upatrzyłam ja w salonie Empir w Łodzi- koszt ok. 1000 zł, ale warto! Mam tylko problem z dobraniem do niej oświetlenia górnego? Co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 21.07.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 E.... nie wiem. To moja żona zarzšdza tymi sprawami. Lampa mi się podoba, więc jš zaakceptowałem (tylko cena mnie nieco ziębi). A co do górnej, to nawet nie wiem, czy jest jaki pomysł, czy dopiero będzie... PozdrawiamBM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olutka75 22.07.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Pokażcie swoją lampe, jak juz kupicie..., prosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 28.07.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Salon dość spory, bo ma jakieś 35m/kw. Niemalże kwadrat. Na dwóch bocznych ścianach kinkiety natomiast na suficie ma wisieć jakiś żyrandol. Ważne żeby był rozłożysty i niezbyt długi, czyli nie może za bardzo zwisać ze względu na wysokość pomieszczenia (2,70) i dawał dużo lub bardzo dużo światła Macie jakieś doświadczenia, gdzie kupować, na co zwracać uwagę? Pochwalcie sie także zdjęciami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olutka75 29.07.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Tez jestem na etapie szukania ładnego zyrandola- chciałąbym coś nowoczesnego, ale eleganckiego zarazem. Pozdrawiam i czekam na pomysły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.07.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 No to szukamy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 29.07.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ja jakos nie mam zaciecia do gornego oswietlenia tz nie oswietlajacych czegos konkretnego, tylko spelniajacych ogolna funkcje... ale ostatnio wpadla mi w oko jedna lampa w necie, ktora jak dla mnie jest rewelacyjna. Oto ona, prosta, bez zadnych bajerow 60x60cm http://img91.imageshack.us/img91/4126/egloauriga8623902ow1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 31.07.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 U mnie obowiązuje rygor i styl klasyczny. Ze względu na rygor to ja muszę szukać żyrandola a nie żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.07.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 U mnie obowiązuje rygor i styl klasyczny. Ze względu na rygor to ja muszę szukać żyrandola a nie żona. ooo to moj mezczyzna ma mniej rygorystycznie ja zapodaje koncepcje co bym chciala i jak to ma wygladac, a On szuka gdzie mozna cos takiego kupic u mnie temat lamp jest juz prawie zalatwiony, poszukuje jeszcze czegos do malej lazienki... ale na razie nie moge sie zdecydowac czy bedzie tylko gorne swiatlo czy tylko kinkiety kolo lustra. rafallogi a jakie bedziesz mial kinkiety ? bo moze by do tego nawiazac tez gorne oswietlenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 31.07.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Rafallogi, Jesli styl klasyczny to polecam taką lampę: http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/a15613dc.jpg Można kupić też kinkiety, stojące, itp wszystko w tym samym stylu. Przecudne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 31.07.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 U mnie obowiązuje rygor i styl klasyczny. Ze względu na rygor to ja muszę szukać żyrandola a nie żona. ooo to moj mezczyzna ma mniej rygorystycznie ja zapodaje koncepcje co bym chciala i jak to ma wygladac, a On szuka gdzie mozna cos takiego kupic u mnie temat lamp jest juz prawie zalatwiony, poszukuje jeszcze czegos do malej lazienki... ale na razie nie moge sie zdecydowac czy bedzie tylko gorne swiatlo czy tylko kinkiety kolo lustra. rafallogi a jakie bedziesz mial kinkiety ? bo moze by do tego nawiazac tez gorne oswietlenie.... Zacząłem z innej strony, tj. od żyrandola i z tej rodziny będą także kinkiety (mam nadzieję). Żyrandol pokazany przez Zuzzę jest ładny, ale ja szukam czegoś bardziej zagmatwanego. Lamp może być od 5 wzwyż, muszą być sręcone na planie koła, natomiast samo szkło najlepiej w kształcie fikuśnych, przepięknej urody kwiatów Widziałem pół roku temu taką serię w jakimś markecie, ale wtedy nie w głowie mi było oświetlenie a i cena wydawała mi się wygórowana. Teraz już pewnie nie ma tych cudeniek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 31.07.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 rafallogi:ja nie mam czasu na krążenie po sklepach, dlatego często najpierw oglądam coś i typuję w necie. Potem idę do sklepu z konkretnymi modelami do obejrzenia...Ostatnio natknęłam się na taki sklepik internetowy, mają tam zdjęcia i duży wybór..pooglądaj sobie tutaji jeszcze taki fajny portal. Jest tam lista linków do różnych producentów i importerów:http://www.lighting.plPozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.07.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 to moze powklejamy cos dla inspiracji, takie wlasnie bardziej zagmatwane mialam troche zdjec, ale jak sie moja "droga przez oswietlenie" skonczyla to wykasowalam. Zostaly mi resztki, tylko z tymi ktore w jakis sposob mnie zachwycaly. http://img247.imageshack.us/img247/9622/451yw2.jpg http://img247.imageshack.us/img247/5964/b21mv7.jpg http://img247.imageshack.us/img247/6913/c41gz7.jpg http://img436.imageshack.us/img436/1963/mikadhy8.jpg a to moj faworyt jako komplet salonowy - tulipany - http://img268.imageshack.us/img268/7780/261bdu7.jpg http://img268.imageshack.us/img268/5282/e91btb7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 31.07.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ha!!! chyba mam podobny gust i wymagania jak rafallogi oi tez szukam zyradola (na razie bezskutecznie bo NIC mi sie nie podoba ) Ten co Mohag dala - b. ciekawy zbyt kubiczny, zimny i nie pasujacy do mojego wnetrza Ten co Zuzza - zbyt banalny (kojarzy mi sie z typowym M4 w mieszkaniu w bloku Ostatnie Mohag - jednak zbyt "zakrecone" (ost . przypomina mi metalowe wyciskarki do cytryn na druciku ) ja szukam czegos - hmmm wlasnie czego ja szukam...... , hmm.... prostego w formie ale nie "laboartoryjnego", niby klasycznego ale z jakims "pazurkiem" i oryginalnym designem.... ide szukac wkleje cos co moze mi sie mniej wiecej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts