Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słupy energetyczne na działce jak się ich pozbyć POMOCY !!!!

Milka11

Recommended Posts

Jak mam się "pozbyć" słupów energetycznych średniego napięcia.

I w jakiej odległości od tych nieszczęsnych słupów mogę postawić dom parterowy?

Energetyka mówi że mam usunięcie czy przesunięcie słupów pokryć na własnych koszt

Czy ktoś już wygrał z energetyką!!!!????????????

Napiszcie jakie mieliście z nimi problemy może mi to coś pomoże

Były już posty poruszające ten problem. Myślę, że trzeba je przeczytać i ewentualnie skontaktować się na priva z tymi którzy już przerabiali ten temat. Spróbuj użyć wyszukiwarki. A jakby się nie udało znaleźć to poczytaj te wątki:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=363560&highlight=s%B3up+mojej+dzia%B3ce#363560

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=358046&highlight=s%B3up+mojej+dzia%B3ce#358046

Witam Milka! Jestem od kilku lat w sporze z ZE Ł-T w sprawie zrealizowanej na mojej działce linii 15 kV - SN. Doprowadziłem do stwierdzenia wszystkich pozwoleń na budowę urządzęń energetycznych na terenie całego osiedla. Od prawie trzech lat osiedle liczące kilka tysięcy osób i z kilkaset domkami jednorodzinnymi jest zasilane przez urządzenia, któe utraciły moc prawną na dalsze ich istnienie. Okazało się, że ZE na moejej działce zrealizował linię 15 kV, która nie miała tam istnieć. Teraz toczy się kilaka spraw w sądzie administracyjnym w przedmiocie sposobu usunięcia tej linii 15 kV z mojej działki. ZE chce zalegalizować na mojej działce linię 15 kV bez jej przebudowy w pierwotne miejsce planowane do realizacji, które miało być oddalone od mojej działki o 200 m.

Toczę także bój w sądzie powszechnym o usunięcie z mojej dzialki słupy i tą linię SN oraz o odszkodowanie za bezumowne korzystanie z mojej dzialki przez kilkanaście lat. Roszczenia są znaczne, gdyż wynoszą kilkaset tysięcy złotych. Taki sam bój toczy sąsiadka na której gruntach tak samo zrealizowano tą linię.

Jeżeli chcesz więcej porad wyślij na moje konto prywatną informację z opisem twojej w tej sprawie sytuacji.

Jacek