Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaluzje miedzyszybowe w oknie 2 komorowym

Recommended Posts

6 minut temu, finlandia napisał:

Jeśli znalazłeś to zapytaj o cenę u źródła, bo ja nawet nie wiem kto to może mieć w ofercie. 

Właśnie w tym problem ze nie mogę znaleźć producenta okien. Takie zespolenia robi pilkington, starglas czy termglas. A gdzie bym nie zadzwonił to ludzie nie mają pojęcia o czym mowie

Mam wycene na 4 okna i drzwi balkonowe aluplast ideal 7000 w cenie ok 10000 pln. pakiet szybowy 4/18/4/20/4.

Mam tez wycene na te same 4 okna i drzwi profil veka softline 82 ale pakiet z zaluzjami miedzyszybowymi 4/14/4 hart/22/4 i tu cena prawie 30 000 pln.

Spodziewalem sie ceny wyzszej ale nie o 200%.

Chyba trzeba temat zaluzji miedzyszybowych odpuscic

A ta wycena na "aluplast 7000" to jest na okna tanie, czy dobre? Bo ten profil jest często stosowany jako baza dla tanich wyrobów. Efekt zależy od producenta i tego co zostało zamówione. 

Strzelam, że ta sama Veka 82 bez żaluzji może wyjść jakieś 20 tys. A jak poszukasz taniego producenta to i 15. 

8 godzin temu, finlandia napisał:

A ta wycena na "aluplast 7000" to jest na okna tanie, czy dobre?

Chce wierzyc ze jedno i drugie 🤣

A tak powaznie to sie nie znam, wychodze z zalozenia ze profil u kazdego producenta jest taki sam a pozostaje jedynie kwestia zgrzania docietych elementow. 
aluplasat z okuciami chyba siegenia a veka na vinkhaus activpilot concept pakiety szybowe j.w

W dniu 3.05.2025 o 07:06, witiaw napisał:

Chce wierzyc ze jedno i drugie 🤣

A tak powaznie to sie nie znam, wychodze z zalozenia ze profil u kazdego producenta jest taki sam a pozostaje jedynie kwestia zgrzania docietych elementow. 
aluplasat z okuciami chyba siegenia a veka na vinkhaus activpilot concept pakiety szybowe j.w

O ile zawsze powtarzam profil to taki składnik jak mąka w torcie, to już np. wzmocnienie będzie jajkami. Niby każde takie same, a jednak inne. Jedne po 50gr inne powyżej złotówki. I niektórzy widzą różnicę. Nazwa okuć? To jak smak tortu: czekoladowy lub śmietanowy. Tylko pytanie ile tej czekolady zostanie dodane: minimalna ilość (wersja oszczędna okuć) czy full wypas. I tak dalej. Jak dwie osoby zrobi tort wg tego samego przepisu, z teoretycznie tych samych składników to wcale nie musi wyjść im to samo. A ładnie wyglądający zgrzew to już niemal tylko ozdoba. 

Tak samo jest z oknem..      

• Like 1