jędrzej 23.08.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Ja mam garaż wprawdzie większy (6x6m, na dwa samochody), ale w jednej jego części zrobiłem dodatkowe wejście i schody na górę, w związku z tym na samochód zostało ok. 5,3m.Stawiam tam Poloneza kombi.Jak zamknę bramę to trochę trudno się przecisnąć z przodu lub z tyłu, ale zasadniczo to chodzi się tylko z boku.Jak potrzebuję przechodzić z przodu lub z tyłu (bo coś robię w garażu), to wrzucam na luz i delikatnie przpycham samochód tak, żeby dotknął zderzakiem do ściany. Wtedy z tyłu jest nawet całkiem luźno. Oczywiście jak kupisz sobie terenówkę o długości 5m to będzie pewien problem z wjechaniem tak, żeby stanąć 1cm od ściany. Ale i na to jest rada - wystarczy na podłodze przykręcić belkę blokującą, którą wyczujesz kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 24.08.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ja będę miał chyba garaż długi na 5.75 i szeroki na 6.1m na 2 samochody. Zastanawiam się czy jest dość na swobodny wjazd. W garażu mam też wnękę 2.5 x 1.8 na graciarnię i przejście. Już wiem że musze mieć szerokie drzwi, w sumie nie ma wyjścia - segmentowe o szerokości 4.75 chyba będą. Co wy na to? Rozwiazanie zbliżone do optymalnego. No, może brama ciut za wąska na swobodny wjazd 2 samochodów, ale powinno być dobrze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 12.11.2006 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Garaż powinien mieć 6,5 m szerokości i dwa wjazdy. Ja w swoim D-08 mam dokładnie 5 metrów i dwie małe bryki (Corolla i Focus) ledwo się mieszczą.Pan architekt Paweł Wład Kowalski chyba projektując ten dom myślał o czasach, kiedy największą bryką na polskim rynku był poczciwy 126p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 12.11.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Garaż powinien mieć 6,5 m szerokości i dwa wjazdy. U mnie w 6 m. mieszcza sie doskonale 2 duże samochody (mozna wysiadać i wsiadać z obu stron) i jeszcze na ścianie bezpiecznie wiszą sobie rowery. A dwa wjazdy to niewątpliwie rozwiazanie gorsze od jednego (była już długa dyskusja o tym na forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFLERA 15.04.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Jaki jest standardowy wymiar bramy garażowej w okolicach 4,5mx2m (w szczycie wys 2,30)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts