Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wewnętrzny projekt wod-kan-gaz -jego funkcja

Recommended Posts

W moim projekcie budowlanym jest również projekt wod-kan-gaz.Na dom ponad 400m2 jest wyliczony piec dwufunkcyjny 24kW.Mamy trzy łazienki,jedną kuchnię część ogrzewania to podłogóka :łazienki,kuchnia ,część hallu.

Wydaje mi się,ze : powninniśmy przy tych gabarytach mieć piec jednofunkcyjny z zasobnikiem i większy np.30kW.Domowników na stałe sześcioro,okresowo siedmioro.

Czy zlecić nowy projekt,czy zdać się na wykonawcę?

Acha parter dogrzewany kominkiem ,ale traktuję go jako gadżet.W piwnicy rozważam dostawienie pieca na drewno.K

W moim projekcie budowlanym jest również projekt wod-kan-gaz.Na dom ponad 400m2 jest wyliczony piec dwufunkcyjny 24kW.Mamy trzy łazienki,jedną kuchnię część ogrzewania to podłogóka :łazienki,kuchnia ,część hallu.

Wydaje mi się,ze : powninniśmy przy tych gabarytach mieć piec jednofunkcyjny z zasobnikiem i większy np.30kW.Domowników na stałe sześcioro,okresowo siedmioro.

Czy zlecić nowy projekt,czy zdać się na wykonawcę?

Acha parter dogrzewany kominkiem ,ale traktuję go jako gadżet.W piwnicy rozważam dostawienie pieca na drewno.K

tez mi tak sie wydaje

co do mocy ... to zalezy od parametrow domu i izolacji

teraz domki moga tak niwiele potrzebowac

sporo strat idzie na wentylacje ,,.,ogolne parametry i wytyczne obliczen moga byc w projekcie

a rada

dostawca i montazysta instalacji ... kilku oferentow niech sie wypowie ,,, a ponownie przeliczy w cenie kotla prz dobryn oprogranowaniu to nie jest duuuuuzo pracy acz doswiadczenie trzeba miec