Katarzyna_K 12.02.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 W moim projekcie budowlanym jest również projekt wod-kan-gaz.Na dom ponad 400m2 jest wyliczony piec dwufunkcyjny 24kW.Mamy trzy łazienki,jedną kuchnię część ogrzewania to podłogóka :łazienki,kuchnia ,część hallu.Wydaje mi się,ze : powninniśmy przy tych gabarytach mieć piec jednofunkcyjny z zasobnikiem i większy np.30kW.Domowników na stałe sześcioro,okresowo siedmioro.Czy zlecić nowy projekt,czy zdać się na wykonawcę?Acha parter dogrzewany kominkiem ,ale traktuję go jako gadżet.W piwnicy rozważam dostawienie pieca na drewno.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 12.02.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 W moim projekcie budowlanym jest również projekt wod-kan-gaz.Na dom ponad 400m2 jest wyliczony piec dwufunkcyjny 24kW.Mamy trzy łazienki,jedną kuchnię część ogrzewania to podłogóka :łazienki,kuchnia ,część hallu. Wydaje mi się,ze : powninniśmy przy tych gabarytach mieć piec jednofunkcyjny z zasobnikiem i większy np.30kW.Domowników na stałe sześcioro,okresowo siedmioro. Czy zlecić nowy projekt,czy zdać się na wykonawcę? Acha parter dogrzewany kominkiem ,ale traktuję go jako gadżet.W piwnicy rozważam dostawienie pieca na drewno.K tez mi tak sie wydaje co do mocy ... to zalezy od parametrow domu i izolacji teraz domki moga tak niwiele potrzebowac sporo strat idzie na wentylacje ,,.,ogolne parametry i wytyczne obliczen moga byc w projekcie a rada dostawca i montazysta instalacji ... kilku oferentow niech sie wypowie ,,, a ponownie przeliczy w cenie kotla prz dobryn oprogranowaniu to nie jest duuuuuzo pracy acz doswiadczenie trzeba miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 12.02.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 nie wyrzucaj pieniędzy na nowy projek jeżeli nie masz jakiś ekstra wymagań które powinny być wyliczone np. podlogówka, ale to też powinien ci wyliczyć gramotny instalator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts