rammadan 17.09.2002 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2002 Witam,Proszę wyjaśnijcie mi jakie dokumenty są niezbędne dla wykonania i odbioru przyłącza gazowego i wewnętrznej instalacji gazowej.Mam już projekt przyłącza i instalacji oraz pozwolenie na budowę przyłącza. Instalator wymaga jednak żebym przedstawił jeszcze OPINIĘ kominiarską. Czy to jest wymagane przepisami? Czy nie wystarczy na odbiór "kominiarski" w dzienniku budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 18.09.2002 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Opinia kominiarska musi też być na tym etapie. Zwykle w budowie domu są potrzebne włąśnie dwie, jedna na tym etapie a druga przy odbiorze domu. Jeżeli jednak nie upłynie termin ważności opinii kominiarskiej, to wystarczy pierwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 18.09.2002 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Kominiarze dbają o to by potrzebne były 2 opinie (niestety, za każdą trzeba osobno zapłacić ok. 200 zł). Nie udało mi się mistrza kominiarskiego namówić, by wystawiając opinię do gazowni, wpisał również to samo do dziennika budowy i tym samym zamknął sprawę.Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2002 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Dziekuje Wam bardzo,właśnie dziś znalazłem kominiarza i wyjaśniłem sobie wszystko w Gazowni. Za 200 PLN będę miał i opinię i odbiór (tak przynajmniej mówił kominiarz przez telefon). A co będzie zobaczymy w piątek. A tak swoją drogą ciekawe jak jest rozsądna cena za przyłącze gazowe. Ja mam zapłacić 30 PLN za metr rury w ziemi i 300 PLN za punkt "na budynku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 18.09.2002 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Ups, chyba nie bylem zalogowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts