KAS01 01.06.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Jak na razie jestem zadowolony z myjki LAVOR. Robi solidne wrazenie i ma niezle parametry. Mylem juz nia elewacje i pare razy samochod. Uwazam, ze to byl dobry zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dailide 25.09.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 GDZIE MOZNA KUPIC W WARSZAWIE WYlACZNIK KTORY JEST SCHOWANY W "UCHWYCIE DYSZY PAROWEJ" POD "DZWIGNIA WLACZENIA PARY" W myjce "LAVOR STAR STEAM" (GRANATOWA). Gdzie w Warszawie jest sewis podobnych urządzeń?Z powazaniem,Dailide Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 25.09.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 A ciekawostką jest że niektóre myjki są ssąco tłoczące i zaciągają sobie same wode np z pojemnika a inne muszą miec wodę podaną pod ciśnieniem z wodociągu. Ja sie tak nabrałem kupiłem myjkę w nadziei na używanie wody ze studni ale nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daimen 12.06.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 witam zastanawiam sie nad zakupem karchera do 1800 zł co byście mi polecili ???myslałem o modelu k 7.85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 12.06.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 19 czerwca 2008 w LIDLu będzie myjka: http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20080619.p.cis_urz_czysz_ http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic754639.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 12.06.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Jeszcze was sąsiedzi nie podkablowali że myjecie samochody koło domu zanieczyszczając środowisko? Gdzie odprowadzacie ścieki??? Do szamba??? I nie żebym była nawiedzona, ale ostatnio dowiedziałam się, że nie można, przy okazji wizyty pani "uprzejmie donoszę że mój sąsiad" (nawet zdjęcia przyniosła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 13.06.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Teraz to są szampony ulegające biodegradacji. A poza tym może myją czystą wodą? Ja tam wolę pojechać na myjnie ręczną i za 5zł umyć samemu samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daimen 13.06.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 a kto napisał że do mycia samochodu chociażby kostkę umyć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 16.06.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Jeszcze was sąsiedzi nie podkablowali że myjecie samochody koło domu zanieczyszczając środowisko? ... Moi sasiedzi nie kabluja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 16.06.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Tak jak piszą niektórzy wyżej potwierdzam, myjką można na szybko oczyścić samochód.Dokładne i dobre mycie wymaga gąbki i szamponu. Myjka się przydaje do wstępnego opłukania samochodu z błota, piasku.U mnie służy jeszcze do mycia elewacji, kosiarki, tarasów, rowerów, basenu.Uwaga na listwy przy samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 05.11.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Właśnie zastanawiam sie nad wyborem myjki. Pytanie do użytkowników czy korzystacie z T-racera? Czy do mycia kostki, tarasu wystarczy zwykły pistolet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vista 18.05.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 dziś w Lidlu znowu jest Lavor SUPERWASH 160http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic754639.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 18.07.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 jakie akcesoria z innej firmy niż lavor pasują do tego lavora 160? Mam wrażenie, że to by mogło pasować, wygląda na zdjęciu podobnie: http://www.allegro.pl/item686633831_bosch_aquatak_waz_do_kanalizacji_15m.html czyli byłoby to kompatybilne z boschem? A może są jakieś przejściówki? Taka lavor-karcher byłaby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIGER46 18.07.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 WitamZ mojego doświadczenia myjka do mycia samochodu bardzo się nie sprawdza chyba ,że do mycia sprzętu rolniczego lub chodnika z kostki.Tanie myjki są nic nie warte miałem karchera za 300 pln i chodził 2 miesiące.W tanich myjkach jest pompa plastikowa i najczęsciej ona wysiada leje na wejściu węża.Jak kupować to z metalową pompą.Obecnie posiadam myjkę boscha pompa metalowa i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 18.07.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 czy korzystacie z T-racera? Czy do mycia kostki, tarasu wystarczy zwykły pistolet? wystarczy zwykły lub z dyszą obrotową(mocniej czyści) T-racer przydaje się bardziej przy myciu np. garażu-jak nie chcesz pochlapać ścian, gniazdek itp. Ale można się bez niego obejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 25.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 odświeżam wątek. Zamierzam na dniach kupić Karchera 5.55 Jubille do użytku domowego.Może ktoś ma ten model, użytkuje go i może coś na jego temat napisać? Jak się sprawuje itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.02.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam. Mam myjkę firmy Stihl ci co robią pilarki do drewna. Używam jej chyba od piętnastu lat. Musiałbym popatrzeć jaki ma symbol. Żadnych problemów, przecieków i awarii. Raz po dłuższym przestoju przycinał się pistolet, przeczyściłem i chodzi do dzisiaj. Dwie końcówki, jedna z możliwościa regulacji ciśnienia, druga wirowa. Zamocowany woreczek do płynu myjącego, nigdy nie używałem bo nie było potrzeby. Jak założę wirówkę to zapieprzony silnik olejem w ciągniku wydrze do białej kości. Trzeba uważać żeby nie za blisko bo z farbą odejdzie. Lakier samochodowy wytrzymuje. Wkładki ma ceramiczne także można podłączyć ciepłą wodę o ile pamiętam do temp. 70 stopni. Kosztowała wtedy chyba niecałe 13 milionów ( to około 1300pln) Ale warto było. Tak jak niektórzy mówią: to co tanie to drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 01.04.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Witajcie!Kupilem LAVORA 160, użytkuję go i jestem na razie zadowolony (1,5 miesiąca pracy). Czy ktoś także myje taką myjką i jeszcze - gdzie można dokupić, ewentualnie "zmajstrować" jakiś filtr do tej myjki. Mam bardzo twardą wodę u siebie i nie chcę jej zajechać...A po drugie - podłączacie ciepłą wodę do niej? Myjka ma taką możliwość, myślicie ze nieco więcej niż 40 stopni dla niej to dobry pomysł ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arty1 05.05.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 (edytowane) Ja wziolem takiego lavora - czytalem wiele dobrych opini na temat tej firmy- mam nadziejez e sie nie zawiode... Lavor STM 160 - cena dokladnie 599zl - (wczesniej nie sprzedawany model w Polsce - znalazlem zna zagranicznych stronach w cenie 199 - 320 euro) parametry: silnik 2,5 kw cisnienie max 160 atm (270 lanca vario) wydatek wody 510l/h pierwsze wrazenia: Myjka wyglada dosc solidnie, od lavora z lidla rozni sie zlaczkami na lancach w lidlu byly metalowe tutaj niestety plastik. pompa wedlug informacji sprzedawcy aluminiowa glowica i cos tam z kompozytow... Skala urzytecznosci wg. firmy lavor od 1-6 -..... 6 W zestawie sa lanca vario, lanca plaska, szczotka zwykla, szczotka obrotowa, przystawka do czyszcenia posadzek ( tzw surfer) i pianownica - nakladana na lance - ta ostatnia niestety jedzie chinską tandetą - chyba najgorzej wygladajacy element w komplecie... - zobaczymy jaka piane bedzie tworzyla..... Ogólnie mysle ze dosc kompletne wyposazenie jak za te pieniadze mam nadzieje ze troche mi posluzy ta myjka... wolalbym LAVORA superwasch 160 z lidla, ale ta parametry ma w sumie podobne, jakosc moze minimalnie nizsza - cena w lidlu pewnie bylaby podobna w tym roku -zwlaszcza ze parkside w tym roku nieco podrozal... Dla zainteresowanych jesli ktos chcialby tez kupic mocnego Lavora link do gazetki sklepu ( nie jest to reklama - nie jestem sprzedawca - ale tez dlugo szukalem i mysle ze Lavor to rozsadny wybór) http://mrowka.com.pl/skle...=mrowka-brzozow z lewej strony pod zdjeciem budynku jest gazetka - myjka na pierwszej stronie. Co do filtrow to w kazdym markecie budowlanym powinienes dostac filtr do wody - taki przezroczysty z drobna siateczka wewnatrz - zakrecasz na wlocie wody i do niego przykrecasz zlaczke weza... Sprzedawcy zalecaja zalozyc taki wlasnie filtr na wodzie do myjki.... Edytowane 5 Maja 2011 przez arty1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 22.02.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 A ja czytałem też negatywne opinie o Lavor STM 160:http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1641236.html#7963513 zastanawiam się nad Makitą HW 101 (ok 300 zł - metalowa pompa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts