Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opole (okolice) - Tartak jezdny do przetarcia drewna na więź

Recommended Posts

Pilnie poszukuję tartaku jezdnego napędzanego silnikiem spalinowym.

Buduję się w okolicach Opola. Mam zamówione do odbioru drewno z lasu (chyba to sie fachowo nazywa dłużyce). Miałem zamówiony tartak jezdny, który miał mi przyechać na plac budowy i pociąć przywiezione tam drewno. Niestety jak to u nas bywa bez problemów ani rusz :evil: . Zakład energetyczny ociąga sie z przyłączem energetycznym a zamówiony tartak jezdny jest napędzany energią el. Nie mam możliwości podciągnąć kabla z innej działki. Słyszałem, że istnieją też tartaki jezdne napędzane silnikami spalinowymi. Proszę dajcie namiary na taki - dzięki.

[witaj.kiedys podobny problem mialem ...

..zalatwilem agregat pradotworczy...

przemysl,tak moze byc prosciej.

jestem z wroclawia,jakbys mial problem z agregatem daj znac...popytam zaprzyjaznionej firmy...

p.s. musisz znac moc silnika tego traka elektrycznego

pozdrowionka. :wink:

staryEmu - Dzięki bardzo za zainteresowanie i rady (rzeczywiście pomysł warty przemyślenia). Z tak okazaną chęcią pomocy też nie za często mam do czynienia :oops: . Dzwoniłem dzisiaj do leśnika i dogadałem się z nim - sprzeda przygotowane dla mnie drewno komuś innemu a dla mnie przygotuje pod koniec marca ( w połowie kwietnia będę miał już prąd :D ). Mam nadzieję że wszystko się dobrze ułoży. Jeszcze raz dzięki - pozdrawiam.