kamildavinci 10.05.2025 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja Witam. Został u mnie zamontowany dach wiązarowy, głowie sie jednak nad jedną rzeczą gdyż sytuacja mnie raczej zmusi do montażu pokrycia własnoręcznie blachodachówką modułową. Projektant dachu wysunął dach o 16 cm z każdej strony mimo, że ocieplenie docelowo ma mieć 20 cm. Wykonałem pełne deskowanie i papowanie już jakiś czas temu i teraz myślę jak mam wydłużyć konstrukcję dachu o 5 cm. Przy ścianach szczytowych problemu nie mam wyciągnąłem deskowanie i łaty będą od ostatniej krokwi wystawać kilka cm tylko głowię się nad tą deską czołową. W projekcie założenie było rynien poza linią elewacji, deska czołowa nie była montowana a jedyny pomysł jaki ja mam to dać 5cm gruba deske i nie kombinować bardziej. Drugie dodatkowe pytanie, jak rozwiązać kwestie wentylacji od spodu deskowania w konstrukcji bez okapu, rozumiem że listwa startowa oraz wentylacja na kalenicy nic nie dadzą gdy nie będzie ciągu od spodu papy. Dach nie bedzie ocieplany, tylko strop. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/289487-d%C5%82ugo%C5%9B%C4%87-krokwi-a-ocieplenie-dach-bezokapowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts