jurco 12.02.2005 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Grupa 4rech osób prywatnych chce zbudować budynek wielorodzinny na własne potrzeby (4ry mieszkania średniej wielkości) unikając w ten sposób kosztów potencjalnego dewelopera / sprzedawcy. Nie chcemy angażować się w prace budowlane i np. zlecić wykonanie budynku „pod klucz”. Poszukujemy podobnych przedsięwzięć w celu skorzystania z doświadczeń. Interesują nas sprawy organizacyjne i prawne - czyli co trzeba uzgodnić i przewidzieć, żeby później nie było nieporozumień i interesy poszczególnych osób były zabezpieczone? Interesuje nas min.:- forma prawna podmiotu, który możnaby stworzyć (spółdzielnia, spółka cywilna, a może jeszcze jakoś inaczej) ,- kształt umowy miedzy członkami grupy. Przypuszczamy, ze problemów może być mnóstwo w sytuacji zagmatwanych polskich przepisów prawnych. Interesuje nas również dyskusja z ludźmi chcącymi podjąć taka formę budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 09.10.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 I co ? Udało się uzyskać informacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurco 18.11.2005 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Niestety zainteresowanie tym tematem nie jest porażające. Nie udalo mi się nawiązać kontaktu z kimś, kto by podobny projekt zrealizowal lub realizował (jeden budynek dla kilku osób). Z mojej gupy też wykruszają się zapaleńcy. Rozpocząlem również wątek pod adresem: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=42212&highlight= i w wybiórczej: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=22484049&a=25162976 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.11.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Skąd jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.11.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Skąd jesteś ? Już wiem Wracam do tematu domu wielorodzinnego. Chętnych z Wrocławia zapraszam do udziału w przedsięwzięciu. Spoza Wrocławia do gorącej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurco 30.11.2005 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Aktualnie mieszkam w Warszawie i raczej my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurco 30.11.2005 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Choc Wroclaw jest mi bliski (studia, rodzinka) raczej bede z Toba goraco dyskutowal bo aktualnie mieszkam w Warszawie.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 12.12.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Nie wiem czy jak wystawię zdjęcia domu z mojej okolicy - tak na oko 4 mieszkania ... to czy nie naruszę jakiegoś prawa ?Domek mi się podoba ... realizacja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 12.12.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Wstawiaj!Gdyby nie to, że postawiliśmy "indywidualny" - byłby ten gotowiec:Polecam ten projekt budującym wspólnie. http://www.domywstylu.pl/projekty/wielorodzinne/lazur/default.asp?id=86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edmun 26.06.2019 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 poważnie myśle o wspólnej budowie (bardzo podobnej do tej w wątku!) ale te problemy mnie przerażają. I to, że od 10 lat nikt tu nic nie dodał. Może jednak ktoś podzieli się doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 26.06.2019 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Bo to niewykonalne jesli chocby jedna rodzina buduje na kredyt. Jesli wszyscy maja gotowke to mozna mysleć, tylko że jak ktoś ma tyle gotowki to nie pakuje sie w budowe domku wielorodzinnego tylko buduje swoj wlasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts