ricardos1 13.02.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Czy gość mający działkę której ja muszę udostępnić tzw. drogę służebną , w przypadku przyłączy mediów , musi pytać mnie o zgodę , czy może robić co chce i jak chce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 15.02.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Czy gość mający działkę której ja muszę udostępnić tzw. drogę służebną , w przypadku przyłączy mediów , musi pytać mnie o zgodę, czy może robić co chce i jak chce ? Wykonując wszelkie przyłącza lub inne inwestycje na nieswoim terenie delikwent musi mieć każdorazowo zgodę włąściciela danej nieruchomości, gdyż prawo służebności nie daje nikomu innemu prawa do dysponowania czyimś gruntem (dokładnie patrz zapis w księdze wieczystej). Natomiast służebność drogowa oznacza, że gość ma prawo jeździć, chodzić itp. przez twoją nieruchomość lub określony jej fragment bez twojej każdorazowej zgody (prawo służebności może być również odpłatne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardos1 15.02.2005 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Dziękuje za odpowiedż o to mi chodziło .Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts