Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakiego materiału macie wykonane parapety wewnętrzne?  

203 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego materiału macie wykonane parapety wewnętrzne?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 558
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
Ja nie wyobrażam sobie innych parapetów niż drewniane. Swoje kupiłem przez internet od drewluk i sa super! Kamień to chłód a z tworzyw sztucznych odpadają, bo wystarczy, że mam okna plastikowe.

z tym chłodem to się nie zgodzę, mam wszędzie kamienne i nie zamieniłabym na żadne inne

• 2 weeks później...
miejsce na które po części zwraca się uwagę, ale zazwyczaj parapety są takie same, u nas wyłożyliśmy parapet płytkami łazienkowymi (nie pamiętam jakie to-na pewno kupione w castoramie), może kogoś z was również zainteresuje taka aranżacja parapetu, pozdrawiam i wrzucam fotki.

pl (3)..jpg

IMG_0010..jpg

IMG_0004..jpg

• 1 month później...

Wywalcie parapety betonowe.

Nakładki to substytut.

Proponuję drewniane lub z płyty meblowej.

Będzie ładnie i ciepło.

Sama wymiana to sprawa prosta. Troszkę kurzu ale moim zdaniem warto.

Edytowane przez Zbigniew100
Ja mam takie nakładki na parapetach w bloku od 8 lat. Parapety są stare betonowe i zostały na nie podczas wymiany okien nałożone nakładki plastikowe. Wygląda to całkiem przyzwoicie.
  • 4 weeks później...
Przyszedł czas na wymianę parapetów... Wiem,że trochę nie ta kolejność, ale tak wyszło. Doradźcie mi proszę jaki wybrać parapet do tego wnętrza. Nie chciałabym aby parapet podzielił ściany i znacząco odstawał od reszty pomieszczenia, dlatego musiałoby być chyba coś z tworzywa ramy okiennej. Asortyment na rynku jest bardzo bogaty jeżeli chodzi o parapety, dlatego sama już nie wiem co byłoby najlepsze. Zależy mi aby pasował do wnętrza, był dobry w użytkowaniu i w rozsądnej cenie. Zdjęcia są kiepskiej jakości bo robione przez komórkę. Obiecuje, że zrobię nowe zdjęcia po wymianie parapetów z panelami zasłonowymi w oknach, które czekają na powieszenie bo miałam wstawić w innym wątku założonym przeze mnie, który dotyczył dekoracji okna. No to co pomożecie? Edytowane przez bluezee

Ja bym tam zrobiła taki box który by zakrywał grzejnik i był jednocześnie parapetem, np z białego laminatu.

Parapet potem przejście w pionową taflę, a w niej jakies otwory geometryczne powycinać, a jak lubisz na całkiem nowocześnie to leszcze wsadź tam ledy to będziesz miała lampkę wieczorem.

Swego rodzaju konsola się z tego zrobi, na drinków odstawianie gdy party, na choineczkę gdy zima, na tulipanu wiosną i kasztany w szklanym wazonie jesienią... a tak mnie wyobraźnia poniosła :)

Edytowane przez e-mól