zbigmor 21.01.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 To może ktoś się wypowie, kto montował na piankę i miał z tego powodu jakieś problemy? Ja ostatni mocowałem na piankę (poprzednich nie pamiętam), ale nie odważyłbym się likwidować kilkucentymetrową szczelinę pianką, choć nie twierdzę, że to nie zda egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 27.01.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Uprzejma prośba do naszych speców od montazu parapetow - - jak radzicie sobie z przewodami od alarmu ? - Firma z Babic poradzila sobie w ten sposob ze zignorowala i zostawila 3 mm szpare z jednej stony, parapet oczywiscie jest krzywo. Propozycja naprawy - silikon bo sie nie da dociąć na kabel. - montaz parapetow w poziomie - roznice po pół cm w lewo, prawo na zlicowanych parapetach. - odsuniecie parapetu od listy podszybowej - tak sie nie robi, nie da sie - parapety nie sa w rownej odleglosci od glifow - do czego powinno to byc wyrownane Parapety z marmuru - firma na rynku długo istnieje nie spodziewalem sie ze beda jakiekolwiek problemy. Czy ja sie czepiam bo juz tak dzisiaj uslyszalem do tego propozycje rabatu ktorym nie jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 27.01.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 8 lat temu zamontowałem sam osobiście u siebie (nie jestem fachowcem) drewniane parapety na pianę. We wrześniu zacząłem totalną przebydowę i rozbudowę domu, musiałem więc też pozdejmować parapety. Nie widać było żadnych ubytków, nieszczelności czy też dziwnych skutków jakichkolwiek naprężeń. Na parapetach nie raz siadałem, podpierałem się nogą jak sięgałem gdzieś wyżej i nic złego się nie stało. Nowe parapety drewniane też będę montował na pianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 19.05.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Przymierzam się do montażu parapetów drewnianych, temat z grubsza zgłębiłam, ale jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje - czy ja je muszę wkuć w ścianę? Czy mogą do niej po prostu przylegać? Wiecie, o co mi chodzi w ogóle? Bo widziałam różne rozwiązania. Zarówno parapety tak głęboko wkute, jak np. tu: http://www.urzadzamy.pl/pliki/eksperci_img/8512/106/0_dc58c3091ce6c3e4467d707dcb0af05fdaeb030c.jpeg http://szafy.warszawa.pl/mediac/400_0/media/parapet$20jesion.jpg Ale też nie wkuwane lub wkuwane minimalnie, jak tu: http://www.okna-skrzek.pl/grafika/parapet_rust4.jpg http://www.fasada.eu/var/ms/storage/images/parapet_drewniany/31051-1-pol-PL/parapet_drewniany_medium.jpg Czy ktoś może mi powiedzieć, jak lepiej? Bo nie bardzo mi się chce kuć i zastanawiam się, czy muszę. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 20.05.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Czy ktoś może mi powiedzieć, jak lepiej? Bo nie bardzo mi się chce kuć i zastanawiam się, czy muszę. Nie powiem Ci jak lepiej ale mi osobiście strasznie nie podobają parapety zlicowane z oknem/glifami. To wygląda po prostu jakby ktoś źle obmierzył. Ale to kwestia gustu. W mieszkaniu mojej mamy specjalnie zamówiłem szersze a Panowie montażyści przyjechali ohmierzyli i już piłkę do reki złapali żeby skrócić, na co ja STOP, a oni "o co chodzi", no to ja mówię, że mają być po 5 cm wpuszczone w ściane, a oni "będziemy musieli kuć" - to straszne. Kolejna mądrość Panów to spadek w kierunku pomieszczeni arzędu 2 cm - żeby woda spływała - tak "normy mówią". No to ich opier.. i zamontowali równo. Skąd się biorą tacy ludzie na świecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 02.06.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No własnie, jak dla mnie do białych okien raczej białe parapety, ale z czego...Postformig, czy takie parapety są, tak jak piszą, trwałe i nie do zdarcia i porysowania? Czy są one lepsze niz te z PCV, co się lepiej prezentuje?Z jakich jeszcze materiałów można uzyskac białe, proste parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 02.06.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ja mam białe okna a parapety krema marfil (czy jakoś tak) z marmurubędą też pasowały drewniane, białe albo np. koloru podłogi białe parapety można uzyskać właściwie z każdego materiału- tworzywo, drewno, marmur, granit, konglomerat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.06.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 u mnie beda białe drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieslav33 02.06.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 u mnie beda białe drewniane Biel plus drewno - również mój ulubiony zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurus 02.06.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 u mnie beda białe drewniane Biel plus drewno - również mój ulubiony zestaw. I tak sobie zrobiłem właśnie. :) Bodajże buk to jest ale głowy nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 02.06.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 białe drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 02.06.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ja mam białe okna od wewnątrz i planuje parapety w kolorze złotego dębu, mnie się takie zestawienie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 03.06.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Białe drewniane, tzn. jasne drewno lakierowane, bo chyba nie malowane farbą na biało....Mi zależy na czystej bieli, bo nie chcę być ograniczona wyborem stolarki drzwiowej lub podłogi ze względu na parapety...Może macie jakieś zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 03.06.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Ja mam do bialych okien parapety z merbau. Czy to pasuje? kwestia gustu. Wydaje mi sie ze nie zawsze musi byc tak ze jeden kolor wymusza drugi taki sam. Mam tylko takie zdjecie http://lh6.ggpht.com/_52LV9OyXY3U/SfdaQDMCIII/AAAAAAAAC-U/t9wjmFRkP7s/s800/DSCF0827.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 03.06.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 u nas tez biale okna, biale beda drzwi, na podlodze deska debowa olejowana, listwy podlogowe beda biale a parapety mamy debowe olejowane : [im]http://img152.imageshack.us/img152/8938/dscf2566.jpg zdjecia nie najlepszej jakosci ale zawsze cos widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 04.06.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Widziałam u koleżanki parapety z jasnego jesionu polakierowanego lakierem pobielajacym. Miała tez z tego podłogę. Okna oczywiście białe. Wygladało to zachwycajaco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 04.06.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 A ja mam z konglomerat z miazgi marmurowej (chyba tak się nazywa), jest jasny, do okien pasuje i ładnie wygląda. Jestem zadowolona, aczkolwiek jesli zamierzasz parapety wykorzystywac jak blat, mają prawo się cit porysować choć z racji na kolor nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 04.06.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 w salonie będa białe ponieważ ich przedłużeniem będzie obudowa kaloryferów.W kuchni w kolorze blatu,czyli dąb.Na górze sosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 01.07.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 byłam u stolarza pytać o drewniany parapet ten pokazał mi jakiś jesden ale wyoblony z każdej stronyjak mu powiedziałam że chcę z kantami to popatrzył na mnie jak na wariatkę, że nikt tak nie robino nie wiem jest jakieś przeciw? ja nie lubię obłości a tak btw, to czy cena 170 za 150x25 grubość 35mm za dąb jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 01.07.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mój stolarz też się zdziwił, tłumacząc że każdy chce obłe a ja kanciaste Jeśli podobają Ci się kanciaste to szukaj kogoś kto Ci takie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts