e-mól 17.03.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) No ja to wymyśliłam, dla Ciebie więc fotek nie mam, wiesz koszt nie będzie zbyt duży, np lupus robi takie szerokie blaty kuchenne kupisz 1,5 lub 2mb zależnie ile masz tego parapetu i przy pomocy wyrzynarki kleju i śrubek sami to zrobicie, bo ten grzejnik mocno przyciąga teraz uwagę, zwłaszcza że reszta wydaje się być mocno dopracowana. Możesz tez od razu zamówić w markecie wycięcie dwóch kawałków sklejki jeden parapet, a drugi noga. W domu to kątownikami od spodu skręcić i gotowe. Możecie to bejcą albo olejną przemalować, a wzorek jak wymyślniejszy to laserem Ci perfekcyjnie gdzieś wytną, tylko koszty nie wiem jakie. Edytowane 17 Marca 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 17.03.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Coś tu wynalazłam http://www.stolarnia.waw.pl/galeria/63207.jpg?MND=4e6f6282a91382c13d2162cde66ac7e5 tutaj z podświetleniem, ale fason nie ten http://www.ladnie.net/galeria/max/100_2985.jpg Generalnie musisz wyobraźnię odpalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 17.03.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 e-mól dobrze radzi, fajnie by było ten grzejnik przy okazji wymiany parapetu zasłonić.. Zerknij np. tu http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,93231,7130227.html?i=2, W wyszukiwarce grafiki google też sporo inspiracji znajdziesz. Jak się zdecydujesz na taką zabudowę wybierz coś prostego, skromnego, bez udziwnień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 18.03.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Pokaże małżowi w weekend Wasze sugestie odnośnie obudowy grzejnika. Chyba raczej z samodzielnego konstruowania obudowy i wykonania parapetu nic nie wyjdzie znając nasze umiejętności w tej kwesti. Trzeba będzie jeszcze wyburzyć stary, betonowy parapet. No nie wiem czy małż się tego podejmie. Raczej cieńko to widze. Jeżeli byśmy uparli się na tą obudowę grzejnika to trzeba by było zamawiać extra firmę, która coś takiego robi. Znalazłam nawet na Allegro gościa, który się tym zajmuje. http://allegro.pl/oslona-obudowa-zabudowa-grzejnika-kaloryfera-i1398433482.html No, ale to są dodatkowe koszty,dlatego pewnie zakończy się na samym zakupie i wymianie parapetów. I na co tu się zdecydować??? Właśnie myślałam o tym białym konglomeracie marmurowym co wkleił carrintontonas, ale czy to rzeczywiście będzie pasować?? Może coś innego lepiej zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 18.03.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 A sprawdzałaś ceny konglomeratu? Nas wycena parapetów osłabiła i zdecydowaliśmy się na drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 18.03.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 jaksie mozesz wrzucić jakieś zdjęcia Twoich parapetów; masz białe czy w kolorze - nie pamiętam jakie masz okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 18.03.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Zdjęć żadnych nie mam, ale ja mam ciemne okna i parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.03.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 a można wiedzieć czy i co będzie na oknie (rolety, zasłony, żaluzje?) właśnie doczytałam że panele. takie do ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 21.03.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Efilio, tak panele długie do samej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 21.03.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A sprawdzałaś ceny konglomeratu? Nas wycena parapetów osłabiła i zdecydowaliśmy się na drewniane. Minister finansów- małżonek się zgodził po zapoznaniu się z cenami , ale wolałabym cos tańszego wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 21.03.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Może wersja tańsza plus obudowa wyszłaby podobnie jak konglomerat. No ale jak mają być panele do samego dołu, to obudowa zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.03.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 a po co zmieniasz parapet? jak on wygląda? nie da się go pomalować na przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 21.03.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Efilio to stary, betonowy parapet który jest juz pomalowany i mimo to wygląda kiepsko i dlatego nie kwalifikuje się do żadnej reanimacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.03.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Czy panele będą na stałe zasunięte, jeśli tak to ten box faktycznie nie ma sensu.Ten parapet ma fajny kanciasty kształt, więc chyba nie byłoby problemu, żeby stolarz obłożył go cienką ofornirowaną sklejką, sporo bałaganu byś sobie zaoszczędziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 21.03.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Prawie każdy odradza wszelkie nakładki a ja chciałabym to zrobić raz a porządnie. Doradzi ktoś konkretnie z jakiego tworzywa zrobić te parapety:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.03.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A co Ci się podoba, jaki efekt chcesz uzyskać? Co jest dla Ciebie ważne pod względem użytkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 21.03.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Parapety mają pasować do wnętrza, a co do użytkowania to mają być praktyczne. Tyle z mojej strony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 To ja bym zrobiła z klejonki u stolarza w kolorze podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 22.03.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Co to jest ta "klejonka"? Gdzie ja znajdę identyczne drewno jak panele... Wątpię żeby stolarz bawił się w wyburzanie parapetów i icjh montaż. Ja jestem za piankowymi, matowymi w kolorze białym. Co myślicie? Efilio a Ty co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 22.03.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 A co to są piankowe parapety?Białe będą pasowały. Ale o konglomeraty i kamienie w macie raczej ciężko, najwyżej satyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts