iks_75 29.01.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Tola,parapety super, zresztą jak cały twój dom. Napisz mi proszę, czy te szersze parapety nie będę przeszkadzać firankom tzn czy firanki nie będę się na nich wspierać, marszczyć itp w tym miejscu? Chyba, że nie planujesz ich mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki_bdg 19.04.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 witam będę miał niedługo remont kuchni i w związku z tym chciałbym też wymienić parapet. No i z tym wiąże sie moje pytanie. Mam okna PCV wiec czy wymiana nie naruszy jakoś osadzenia okien??? Był u mnie jakiś fachowiec i mówił że on by tam na stary parapet przymocował płyte gipsowo-kartonową i na to kafelki położył. Mogłoby to fajnie wyglądac. Ale moze taki zwykły parapet. W sklepie coś mówili o granitowych ewentualnie jakiś sztucznygranit czy jakoś tak. Prosiłbym o jakieś porady bo sam nie wiem co lepiej zrobić. AAA i jeszcze jedno czy wyjęcie starego parapetu to coś trudnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 20.04.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Przy wyjęciu starego parapetu trzeba się troche namęczyć.Problemu nie będzie jeżeli ktoś będzie go wyjmował z głową.Ja nieraz musze wyciągać bez jego naruszenia bo klient muwi że sobie go wykorzysta.Problem jest gdy jest to parapet z lastryko ponieważ są bardzo cięzkie.Nie wyobrażam sobie aby przy wyjęciu starego parapetu naruszyć mocowanie plastikowego okna, no chyba że jego montaż był przeprowadzony oszczędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.04.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 próbuję jeszcze raz prośba do wszystkich użytkujących takie parapety: jak się sprawują czy widać ich "sosnowość" -u mnie będą malowane ew koszty przez Was poniesione (u mnie prawie 2m2 770,00pln na tzw "gotowo") zdjęcia mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.04.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Parapetow z sosny nie mam, ale mam meble. Zastanawiam sie czy na parapet to nie jest za miekkie drweno. Bo moje mebelki starsznie sie porysowale przez te lata co ich mam. Strasznie miekkie to drewno. No chyba, ze nie bedziesz nic na parapecie trzymac, to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.04.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Zastanawiam sie czy na parapet to nie jest za miekkie drweno. Bo moje mebelki starsznie sie porysowale przez te lata co ich mam. Strasznie miekkie to drewno. No chyba, ze nie bedziesz nic na parapecie trzymac, to ok. "twardość" trochę się poprawi przez lakierowanie, a trzymać na nich nic nie będę (nawet kwiatków, bo po to mam ogród i widoki na ten ogród) i będą wystawać ok 3cm - a okna mam... no właśnie złoty dąb.... parapety byłyby pomalowane na odpowiedni kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.04.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 A no to ok, chyba. Wazne ze kwiatow nie masz tam zamiaru trzymac. Ja chyba sie tego nawyku z bloku nie pozbede, bo juz planuje jakis kwiatek na parapet postawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 22.04.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ja mam parapety sosnowe, lakierowany na rudy brąz. Użytkuję od lata ubiegłego roku, kwiatków mam co prawda 3 sztuki, ale ciągle je przestawiam. Do tego mamy na dwóch z parapetów ciągle jakieś gazety, papiery i inne szpargały, i nic się złego z parapetami nie dzieje. Oczywiście uważamy na nie, bo są piękne, ale też nie dajemy się zwariować. Inne moje spostrzeżenie: wspaniale zbiera się na nich kurz, co mnie strasznie wpienia. Oczywiście to wina koloru, a nie materiału, z którego są wykonane. W starym mieszkaniu mieliśmy marmurowe i nic ich nie ruszało, kurzu też nie było widać, ale za to były pieruńsko zimne w dotyku. Te sosnowe z kolei są piękne, ale zmuszają mnie do latania ze szmatką, a roboty i tak mam wystarczająco dużo Ale i tak mi się bardzo podobają! To była dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 22.04.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Mam takie:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1370017#1370017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 23.04.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Hej.. ja tez mam sosnowe parapety.. bardzo duze.Niestety były troche niedosuszone i niektóre lekko sie wypaczyły... teraz w sumie tego nie widać. Sama je sobie wykańczałam bejca i lakierem. Kwiaty stoja na każdym z nich. Mi sie podobają.. i nie chciałabym innych. Z pewnoscia bardziej twarde sa lepsze ( dąb.. albo drzewo egzotyczne), trwalsze.. ale cenowo dla mnie odstraszające. Ja lubie drewno.. a sosna jest tania. Wiec w sumie nie zamieniłabym ich na zaden plastik ani syntetyk.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 23.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 dzięki za wszystkie opinie zamówiłam będą grube na ok 4,2 cm i malowane pod kolor okien. za tydzień powinny być gotowe - więc nie omieszkam się pochwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.05.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 minęły już 2 tygodnie - i co z tym chwaleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.05.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 minęły już 2 tygodnie - i co z tym chwaleniem? UPS - poszło 2 razy - przepraszam ale chyba nie mogę usunąć tego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 10.05.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 minęły już 2 tygodnie - i co z tym chwaleniem? bo trochę się opóźniło, odbieram dopiero jutro po południu (leżą gotowe u stolarza), wprawione będą w poniedziałek. cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 14.05.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 To się chwalę parapety na razie luzem. i przy okazji mam pytanie - jak zabezpieczaliście parapety przed ewentualnymi uszkodzeniami przy wykończeniówce (podłogi jeszcze nie zrobione ? można położyć jakąś tekturę, czy okleić.... http://images21.fotosik.pl/289/bb2df336313f139d.jpg http://images21.fotosik.pl/289/99279049ac89ac96.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirror2 16.05.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Piękne! Dobry wybór! Też mam wymarzone sosnowe od kilku lat i dobrze się mają. Zresztą w razie potrzeby drewno zawsze można przecież odświeżyć. Nasze były kaponowane i lakierowane już po zamontowaniu. Tym bardziej radzę zabezpieczyć folią i oczywiście uważać przy montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WINKY 03.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 PRZYCHODZą PARAPETY ,KTóRE NIE MAJą NIC WSPóLNEGO Z ZAMóWIONYMI A PRZEDSTAWICIEL JABO TWIERDZI żE TO NORMALNE żE WZóR MOżE BYć SPRZED ROKU A KAMIEń MOżE PRZYJść RóżNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowa 05.07.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 ja wstawilam parapety z konglomeratu i jestem zadowolona.http://www.kalinowski.com.plhttp://www.konglomeraty.hg.pl/RossoAsiago.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hucho 05.07.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 My mamy parapety z aglomarmuru w kolorze boticcino, uważam, że są piękne. Miałam dylemat, czy grubość 2 czy też 3 cm. Zdecydowaliśmy się na 2, bo wydały mi się subtelniejsze. Pięknie wyglądają przy białych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Hucho błagam wstaw fotkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts