Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt budy dla psa

Recommended Posts

• 2 weeks później...
http://www.buildeazy.com/fp_doghouse.html

Projekt z cieplejszego kraju - należy ocieplić !!!

No niestety ale buda z błędem konstrukcyjnym :wink: :o

Wejście powinno być z boku a nie tak od razu do sypialni :wink: poza tym pies w budzie powniem móc spokojnie stanąć .

Pozdrawiam

No no to wejscie od razu do sypialni - oj nie podoba mi sie - zle feng shui!!! ;);)

Tia, podobno zwierzaki potrafia same instynktownie wskazywac miejsca o najkorzystniejszej energii, nie wiem tylko czemu moj przez caly czas, z uporem maniaka, wskazuje kanape :o :o

To się ciesz. Duża większość wykazuje łóżko w sypialni właścicieli/a :o

A i zawarczą jak sie je wygania :D

Tia, podobno zwierzaki potrafia same instynktownie wskazywac miejsca o najkorzystniejszej energii, nie wiem tylko czemu moj przez caly czas, z uporem maniaka, wskazuje kanape :o :o

To się ciesz. Duża większość wykazuje łóżko w sypialni właścicieli/a :o

A i zawarczą jak sie je wygania :D

No ja raczej nie amm sie z czego cieszyc :-? My narazie mieszkamy w bloku i kanapa wieczorem przistacza sie w lozko....

Ale jak bede miala juz sypialnie to na pewno z drzwiami i na klucz - Boni potrafi oczywiscie otwieradz drzwi klamka, ale na szczescie jeszcze nie zglebila otwierania kluczem....:D:D:D

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

tak!!!!

właśnie to - buda dostosowana do wielkości psa - jest tak ważne

niestety nasi ustawodawcy uchwalili ostatnio że każda buda powinna mieć powierzchnię 2 m2!!!! po prostu zgroza, bo psy małych ras w najlepiej ocieplonej budzie o tej powierzchni będą marzły i zamarzały :-?

ale poza tym ważne jest usytuowanie wejścia względem stron świata,

przedsionek, daszek chroniący przed opadami i palącym słońcem

no i oczywiście codzienna zabawa z domownikami i wspólny spacer

poza budą :D :D :D