Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PARKIET PRZEMYSŁOWY - rodzaje drewna, układanie, wykończenie, ogrzewanie podłogowe

mieczotronix

Recommended Posts

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki, ale raczej nie:) Tym bardziej, ze olej mozna potem zalakierowac, a (jak mowia, powtarzam bezmyslnie) lakieru nie mozna potem poolejowac. Proba niechybnie skonczylaby sie zaolejowaniem calej podlogi, nawet gdybysmy chcieli odwrotnie:)

Szczerze mowiac juz sie zdecydowalismy na lakier - DULUX DIAMOND GLAZE. Przewazyla wygoda uzytkowania i doniesienie o tym, ze po olejowaniu podloga nie bedzie calkowicie gladka, beda chocby mikro - ale pory, gdzie moze sie zbierac kurz, albo jakies inne drobne smiotki. Troche mi szkoda ze wzgledu na urode, ale podlogi lakierowane, choc nie tak ladne, jak olejowane, to jednak nie musza byc brzydki.

Coz, jesli chodzi wylacznie o wzgledy `estetyczne, to odbijemy sobie, na beteriach podtynkowych w lazience:)

nnatasza, czy kupiłaś w końcu w castoramie? ile zapłaciłaś za metr?

nie wiem czy wiarzyc tym parkietom z castoramy, sa rzone opinie, niektorzy mowia ze sa slabej jakosci, nierowne, szybko sie wypaczaja, sa problemy z reklamacja w takich marketach, ciekawe jakie sa twoje odczucia?

czy dobrze rozumiem, ze przemyslowy oznacza takie bardzo cieniutkie listewki jak patyczki? jesli tak, bardzo mi sie podoba taki parkiet wizualnie, a co z jego trwaloscia, jak sie go uklada, jakiej jest grubosci?

Tak kupiłam w Castoramie, 69zł/m2, układa się go w modułach, w których jest poukładany w paczce, firmuje go DLH (to chyba dobrze), grubość chyba 1,5cm, wzięłam o 5 m2 więcej i mogę je oddać nawet po 5 tygodniach - to duży plus. Będę go kładła za 2 tygodnie - zamieszczę foto, jak skończą.

Też jestem na etapie poszukiwanie takiego parkietu (merbau) w najlepszej cenie i wykonawców. Czy Ci którzy mają już polożony taki parkiet mogliby napisać o cenie wszystkich materiałów w przeliczeniu na metr? Tzn . kleju, lakierów, gruntu itd. Ja mam oferte na 31 zł robocizna, w tym gruntowanie, klejenie , szpachlowanie, 4 razy lakier. Za materiały wychodzi około 100 zł. Nie wiem czy jest potrzeba stosować tak drogie materiały. Dzięki

Ci którzy mają już polożony taki parkiet mogliby napisać o cenie ...

ceny parkietów zanjdziecie na stronie http://www.parkiet.net jest to sklep z podlogami drewnianymi.

Oczywiście nie wszystkie produkty są na tej stronie więc o inne trzeba telefonować i powoływać się na adres tej witryny, to na pewno dostanie się "spory" :) rabat.

Co więcej, gdy zrobi sie zakupy, można wygrać DVD. Szczegóły na stronie.

pozdrawiam

Aga Z