Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PARKIET PRZEMYSŁOWY - rodzaje drewna, układanie, wykończenie, ogrzewanie podłogowe

mieczotronix

Recommended Posts

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Zastanawiam się nad położeniem parkietu przemysłowego z Teaku w łazience na podłodze. Chciałabym też obudowac tym wannę i stelaż podwieszanego wc. Co o tym myślicie pod względem praktyczym? Czy nalezałoby polakierować te parkiet?

A ze względów estetycznych: czy taka mała klepka na powierzchni okolo 10m2 podłogi nie bedzie dziwinie wyglądała?

I czy ogrzewanie podłogowe nie koliduje?

Ja mam położone, ale tylko na podłodze. łazienka jest mała. Będzie olejowany, przed cyklinowaniem wygląda to dobrze :)

Podłogowego nie mamy (drewno jest ciepłe - dla nas wystarczająco, a i kaloryfer drabinkowy do suszenia ręczników się przyda)

Za dwa miesiące powiem, jak się sprawdza w praktyce.

U mnie jest kontynuacja podłogi z korytarza i pokoi, więc wygląda to naturalnie.

Ja mam położone, ale tylko na podłodze. łazienka jest mała. Będzie olejowany, przed cyklinowaniem wygląda to dobrze :)

Podłogowego nie mamy (drewno jest ciepłe - dla nas wystarczająco, a i kaloryfer drabinkowy do suszenia ręczników się przyda)

Za dwa miesiące powiem, jak się sprawdza w praktyce.

U mnie jest kontynuacja podłogi z korytarza i pokoi, więc wygląda to naturalnie.

Jakie drewno masz w łazience?

Rozważam kilka opcji, między innymi - ceramikę (z pewną taką nieśmiałością), panele (też bez entuzjazmu), deskę barlinecką i wspomniany merbau. Mam wyjście do ogrodu, więc pewnie ceramika czy gres byłyby najłatwiejsze w utrzymaniu i najtrwalsze, panele - wiadomo, najtańsze, barlinek - też jest ok, no i ten parkiet, do którego strasznie namawia mnie koleżanka co go sobie zaordynowała, z tym że ona w bloku ma kaloryfery.