ghost34 14.03.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Global stosuje sie dwie warstwy jesli będziesz pielęgnować srodkami zgodnie z zaleceniami producenta(neutralreiniger- floor polish plus) to po jakimś czasie np. 5 lat można nastepną warstwę położyć ważne aby nie stosować żadnych pronto-sidoluxów czy innych dziadostw. (środki ten nie czyszczą tylko mają w sobie mnóstwo wosków które nie dość że osłabiają lakier to jeszcze robią tłustą powłokę która wyklucza następne polakierowanie) Ludziska myślą, że jak sie nie błyszczało a błyszczy to jest czysto nic bardziej mylnego....(dotyczy to wszystkich lakierów wodnych i rozpuszczalnikowych.)I jeszcze jedna uwaga tenże Global wygląda w powłoce prawie jak lakier wodny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pulkovnica 15.03.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 15.03.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Bardzo proszę bejcowana deska dębowa global 2X for you http://img217.imageshack.us/img217/5728/dbbejcowany2xglobalon7.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pulkovnica 16.03.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 piękna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 16.03.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Przepraszam, że wchodzę w słowo, ale też mnie interesuje ułożenie drewna w części łazienki. Myślę o około 1,5m2 na podłodze koło uwywalki, daleko od wanny i prysznica. Chodzi o to, aby nie marznąc w stopy np przy myciu zebów...Ale mam już położone ogrzewanie podlogowe wodne. Podpowiedzcie,czy można sie pokusic o takie rozwiązanie, czy lepiej nie ryzykowac? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 16.03.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Jak najbardziej nie ma żadnych przeciwskazań doussie czy teak olejowane np.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 17.03.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 A co zastosowac wtedy na połaczeniu drewna z terakotą - może by elastyczne wypełnienie (jakie) czy musi by pionowa listwa? z pozdrowieniami w szczególnosci dla ducha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 17.03.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Jak w łazience korek , bądź silikon. Musiałoby to być szczelnie wypełnione by woda nie podciekała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pulkovnica 18.03.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Jakie to może być drewno na podłodze w tej łazience na zdjęciu? ładne jest... http://bi.gazeta.pl/im/6/3117/z3117086X.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 18.03.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Na moje oko jasny teak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pulkovnica 18.03.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.03.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 http://images32.fotosik.pl/192/2626b80981fbe7fe.jpg Może ktoś podpowie jakie drzewo zastosować do czegoś takiego i jak to wykonać bo wygląda cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 26.03.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Nie wiem co to za drzewo. Chciałam coś podobnego u siebie w łazience, ale za ułożenie parkietu przemysłowego na ścianie parkieciarz zawołał sobie 130 zł za m2 Zrezygnowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.03.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 I tak bardzo tanio to jest TEAK...z tymi listewkami i montażem na ścianę...to jest warte spokojnie ze 300zł za metr...ale efekt piękny...i na lata drewno nie do ruszenia...jeśli ktos coś robi ręcznie od poczatku do końca to za to odpowiada...i ma to być na lata raz a dobrze to czegóż ty oczekujesz 2złotych za metr a odpowiedzialności na 10-20 lat i sumę przy remoncie łazienki 3-5 tyś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.03.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Parkiet przemysłowy czy zwykły parkiet teak- co dokładnie kupić, listewki po środku to chyba stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.03.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Co sobie życzysz teak madrze zrobiony i na dobrej chemii wytrzyma w łazience praktycznie wszystko..najwyżej powstana jakies tam małe szczelinki...trzeba sobie zdawać sprawe ze im mniejszy element tym mniejsza praca...listwy do kupienia w kazdym hipermarkecie budowlanym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 22.07.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 o, cichutko liczyłam, że się Pan Ghost odezwie Szczęśliwa nie jestem, ale w kolano strzelać sobie też nie planuję... ponoć tylko krowy zdania nie zmieniają itede... wczoraj na wątku o listwach podłogowych (http://forum.muratordom.pl/post2392331.htm?highlight=#2392331) widziałam dwa zdjęcia sztorcówki ułożonej przez szanownego przedmówcę , z kontekstu rozumiem że teakowej, która mi się nawet podoba. Stąd pytanie: czy każdy parkiet przemysłowy teakowy jest taki ślicznie wieloodcieniowy, czy trzeba kupić jakąś konkretną klasę, czy jak to się tam nazywa... No i czym go potraktować na wykończeniu, żeby nie ściemniał straszliwie? żeby był bliższy kolorem do tego na pierwszym zdjęciu tutaj: http://www.parkiety-bonus.pl/images/teak2.jpg niż do tego na drugim? trzeba jakiś konkretny olej? albo jeszcze jakiś inny środek wcześniej? pulkovnica Przede wszystkim wybrać jasny parkiet teakowy, a potraktować np. lakierem global z firmy loba(to jest polaczenie lakieru z olejem) bądź Hmmm dobry lakier podkładowy(np.special exoten ground) i lakier wodny(dwuskładnikowy poliuretan)...wtedy wychodzą bardzo jasne parkiety... pozdrawiam, Tak sobie wlasnie czytal o parkietach przemyslowych i coraz bardziej mi sie podobaja Ale na zdjeciach przewaga jest parkietu ulozonego wlasnie w powyzszy sposob, tzn. tak rowno...a mi sie to nie podoba.... bardziej podoba mi sie miszmasz, jezeli wiecie o co chodzi...nie wiem jak to wytlumaczyc...zeby nie wygladalo jak od linijki, ale tak jak na zdjeciu kolo lustra...ze nie wiadomo kiedy sie deseczka konczy a kiedy zaczyna.... i teraz moje pytanie...czy osoba ukladajaca deseczki roznicuje dane ulozenie w cenie? Nie mam pojecia ile ulozenie takiego parkietu kosztuje...czy kazda deseczke przykleja sie z osobna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 22.07.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 ułozenie tzw na dziko kosztuje około 40 zł metr plus cyklinowanie lakierowanie 25-35..wszystko około 70 zł metr kwadrat -tak rozrywa sie paczki i kładzie po lamelce dlatego tyle kosztuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkonk 24.07.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 A czy ktoś z Was wie jak układa się parkiet przemysłowy? Znacie może jakieś strony, gdzie to opisano ? Chciałbym spróbować samemu go ułożyć, ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 25.07.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 ja tez sie podczepiam pod pytanie o ukladanie chcemy sami ulozyc, bedizemy wdzieczni za rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts