Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie drzwi wewnętrzne?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Za taką cenę kupisz porządne drewniane.

A jeśli okleinowane to np Porta proponuje ładne drzwi w naturalnej okleinie (zobacz na ich stronie internetowej).

Ja osobiście za połowę tej ceny zlecam wykonanie drzwi wewn znajomemy stolarzowi. Robi solidne, tanie (po koleżeńsku jeszcze taniej) :wink: i piękne drzwi.

Tylko, że jeśli kupisz drzwi PORTY, chocby nawet do Ciebie przyszły juz WYPACZONE, reklamacji Ci nie uznają. Tak miałem ja .. drzwi NIE CHCIAŁY sie zamykać, a przedstawiciel PORTY twierdził, ze wszystko jest OK. Już zgłaszając problem sprzedawcy (szkoda, ze mu za nie zapłaciłem dzień wcześniej), dowiedziałem się, ze jeszcze nigdy nie słyszał on o tym, aby PORTA uznała reklamacje (przedstawiciel PORTY). Po prostu CHAMSTWO. Żałuję, że nie miałem czasu (wykończeniówka, przeprowadzka), ale z chęcią z ta firmą (?) spotkałbym się w sądzie. Zresztą być moze jeszcze to zrobię.

Drzwi ogólnie maja w miarę ładnie wykonane, choc ich ościeżnica stała (mam takie jedne, mam znajomych którzy mają trzy takie ościeżnice) jest WYKONANA skandalicznie niedokładnie.

Za ta cene daj sobie spokój z PORTA i innymi rynkowymi potentatami. I tak będą mieli Ciebie .. .gdzieś. Nie wiem jakie drzwi chcesz, ale jesli nowoczesny desing gorące polecam czeskie Sappelli oraz pamiętam widziałem drzwi austriackich zakonników .. nie pamietam nazwy, ale istne dzieła sztuki. Kosztowały własnie coś koło 1500 - 1800 sztuka. Jesli dzrwi w stylu retro, polecam małe zakłądy stolarskie wykonujące drzwi. Poszukam miałem parę takich adresów.

Dzięki jeszcze raz Tommco :D

...a tak będą wyglądały drzwi do wiatrołapu, tyle, że będą podwójne asymetryczne

http://www.drewpol-drzwi.pl/grafika/drzwi/D207-big.jpg

pozdr.

Właśnie takie same zamawiam u znajomego stolarza (z tego samego katalogu :D ) Dla mnie są piękne.

Zastanawiam się tylko czy przesuwne drzwi (z kuchni do salonu oraz z kuchni do holu) zrobić takie jak wyżej czy też całe przeszklone (matowa szyba)

Cześć Roman,

jest to linia Prestige. Model D212 wybraliśmy do wszystkich pomieszczeń, a D207 do wiatrołapu, dzielone 90x56cm z matową szybą z piaskowymi zdobieniami, takimi jak na zdjęciu w katalogu. Spróbuj pod tym adresem:

http://www.drewpol-drzwi.pl/prestige.html

tutaj są oba modele które wybrałem.

pozdr.

...a tak będą wyglądały drzwi do wiatrołapu, tyle, że będą podwójne asymetryczne

http://www.drewpol-drzwi.pl/grafika/drzwi/D207-big.jpg

pozdr.

W zależności od modelu i zdolności negocjacyjnych koszt kształtuje się w granicach 1200 - 1800pln

Piękniste.

W końcu ile Cię one kosztowały? Jakie są Twoje zdolności negocjacyjne? :)