Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie drzwi wewnętrzne?

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wyniosły mnie od 1060 pln (ościeżnica 12-14 cm) do 1259 (28-30) plus 7%vat (plus 220 montaż +7%).

Kupując z montażem zapłacę 7% vat, bez montażu zapłaciłbym 22%.

pozdr.

Mam drzwi z Drewpolu od 1,5 roku - gorąco polecam! Ceny podobne jak u Dokkera (choć po tym czasie nie pamiętam szczegółów). Mam m.in. także jedne drzwi z ruchomą uszczelką (działa nieźle) oraz przesuwne (te niestety trochę się teraz mniej sprawnie przesuwają - choć nie jest to wielki problem - muszę oczyścić prowadnice a nie ma do nich dobrego dojścia). Poza tym bez żadnych problemów a prezentują się znakomicie - jakość wykonania b. wysoka.

Pozdrawiam

Rafgam

niestety musze post ronin'a powtierdzic choc wszystko zalezy w duzym stopniu od dealera - niektorzy sa na tyle glupi ze pelna odpowiedzialonosc gwarancyjan jak i za zakupiony towar biora na siebie w imie wlasnego dobrego imienia. Co prawda nie sa to przypadki nagminne zlej jakosci ich wyrobow - raczej olewania towaru w trakcie jego traksportu (tam najwiecej uszkodzen powstaje). Ale niepodwazalna prawda jest ze PORTA to firma z ktora sa ogromne klopoty w momencie jakichkolwiek reklamacji traktujaca swoje wyroby jako najlepsze na swiecie i nie dopuszczajaca ze cos mogloby sie sp.... w trakcie produkcji. Niestety nie tylko PORTA tak tratuje swoich klienow - sa potentatem i inni potentaci sa niestety podobni :(

Aaaaa.... jeszcze jedno - drzwi juz mamy i pozostaje klopot klamek - wszak dom bez klamek dziwnie sie kojarzy ;)

Drzwi Porty, Polskone. Wolomina i jeszcze inne w podobnej konstrukcji (ramiak obustronnie pokryty wytloczka z MDF-u) nie za dobrze znosza klamki majace oddzielne wlasne szyldy, Czesto lekkie poluzowanie sruby ktora trzyma klamke na kwadratowym kawalku oski, preta czy jak to nazwac konczy sie wyrwaniem klamki wraz z szydlem - jest tam bardzo malo miejsc na dobre zamocowanie szyldu do drzwi i wieksza czesc sruby mocuje w tym MDF-ie a to g.... nie mocowanie. Stad tez proponowalbym takie dobieranie klamek by szyld byl duzy - od razu na klamke i klucz i mocowany dwiema srubami na przestrzal - trzymajacymi szyldy a nie zamocowane tylko w 4mm MDF-u i kawalka drewna - to zabezpiecza przed takimi wypadkami.

To moja obserwacja - moze tylko moja? I ja mam tylko taki fart ze klienci zbyt mocno szarpia za klamke?

To moja obserwacja - moze tylko moja?

twoya i moya...

Klamki się wyrywają to prawda. Ale między innymi dlatego, że drzwi porta (bardzo ładne i starannie wykonane, polecam - cały dom mam w portkach) mają uszczelkę i w przypadku tych skrzydeł, które zamyka się ciągnąc za klamkę trzeba naprawdę dobrze pociągnąć, żeby pokonać opór uszczelki aż zaskoczy zapadka. Oczywiście do czasu, kiedy uszczelka się ułoży, czyli jakiś miesiąc-dwa zamykania drzwi do kibelka. Nie ma szans, żeby klamka mocowana jedną śrubką do trzpienia się z niego nie zsunęła nie wyrywając przy tym szyldu mocowanego czterema śrubkami w 4 mm fornirze. Ja teraz chodzę i robię tak. Wykręcam wkręty mocujące szyld z rozkalibrowanej dziurki. Zwijam pasek papieru w ścisły rulonik. Wkładam taki rulonik do rozkalibrowanych dziurek po wkrętach i jeszcze raz mocuję klamkę do sztyftu, a szyld wkrętami wkręcam w papier. Papier działa trochę jak kołek rozporowy i na razie parę klamek w ten sposób naprawiłem i od miesiąca się trzymają, pozatym uszczelki się trochę ułożyły.

A wszystko dlatego, że mam klamki nie-porty. Te porty mi się nie podobały.

Nie ma szans

kopiuję pasek adresowy ten gdzie jest w albumie na onecie moje drzwi i wklejam go tutaj

http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=37430&q=drzwi&k=2&nxt=0

mogę to zrobić zgodnie z wskazówkami - czyli pomiędzy a wstawiam ten adres i co i zapewne nic.

Nie lubiem komputerów.

:x [/img]http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=37430&q=drzwi&k=2&nxt=0[/img]