Dokker 16.02.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Cześć Sonika, buduję w okolicach Warszawy. Na ile Ci wyliczyli i ile masz drzwi? Ja mam 15 sztuk, więc niemało. Spróbuj starej metody - wyceny z kilku miejsc i marudzenie "bo kupię gdzie indziej" Mi udało sie wyrwać 18% rabatu, więc walcz a pewnie też Ci sie uda. Powodzenia! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 26.03.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Mam Porty, ale czy się wykrzywiły od stania (w skosie) czy też od razu były krzywe - nie wiem pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 26.03.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Wyniosły mnie od 1060 pln (ościeżnica 12-14 cm) do 1259 (28-30) plus 7%vat (plus 220 montaż +7%). Kupując z montażem zapłacę 7% vat, bez montażu zapłaciłbym 22%. pozdr. Mam drzwi z Drewpolu od 1,5 roku - gorąco polecam! Ceny podobne jak u Dokkera (choć po tym czasie nie pamiętam szczegółów). Mam m.in. także jedne drzwi z ruchomą uszczelką (działa nieźle) oraz przesuwne (te niestety trochę się teraz mniej sprawnie przesuwają - choć nie jest to wielki problem - muszę oczyścić prowadnice a nie ma do nich dobrego dojścia). Poza tym bez żadnych problemów a prezentują się znakomicie - jakość wykonania b. wysoka. Pozdrawiam Rafgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buddom 26.03.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 PORTA i nie za takie pieniądzehttp://www.buddom.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.03.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 niestety musze post ronin'a powtierdzic choc wszystko zalezy w duzym stopniu od dealera - niektorzy sa na tyle glupi ze pelna odpowiedzialonosc gwarancyjan jak i za zakupiony towar biora na siebie w imie wlasnego dobrego imienia. Co prawda nie sa to przypadki nagminne zlej jakosci ich wyrobow - raczej olewania towaru w trakcie jego traksportu (tam najwiecej uszkodzen powstaje). Ale niepodwazalna prawda jest ze PORTA to firma z ktora sa ogromne klopoty w momencie jakichkolwiek reklamacji traktujaca swoje wyroby jako najlepsze na swiecie i nie dopuszczajaca ze cos mogloby sie sp.... w trakcie produkcji. Niestety nie tylko PORTA tak tratuje swoich klienow - sa potentatem i inni potentaci sa niestety podobni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Aaaaa.... jeszcze jedno - drzwi juz mamy i pozostaje klopot klamek - wszak dom bez klamek dziwnie sie kojarzy Drzwi Porty, Polskone. Wolomina i jeszcze inne w podobnej konstrukcji (ramiak obustronnie pokryty wytloczka z MDF-u) nie za dobrze znosza klamki majace oddzielne wlasne szyldy, Czesto lekkie poluzowanie sruby ktora trzyma klamke na kwadratowym kawalku oski, preta czy jak to nazwac konczy sie wyrwaniem klamki wraz z szydlem - jest tam bardzo malo miejsc na dobre zamocowanie szyldu do drzwi i wieksza czesc sruby mocuje w tym MDF-ie a to g.... nie mocowanie. Stad tez proponowalbym takie dobieranie klamek by szyld byl duzy - od razu na klamke i klucz i mocowany dwiema srubami na przestrzal - trzymajacymi szyldy a nie zamocowane tylko w 4mm MDF-u i kawalka drewna - to zabezpiecza przed takimi wypadkami. To moja obserwacja - moze tylko moja? I ja mam tylko taki fart ze klienci zbyt mocno szarpia za klamke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 29.03.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 To moja obserwacja - moze tylko moja? twoya i moya...Klamki się wyrywają to prawda. Ale między innymi dlatego, że drzwi porta (bardzo ładne i starannie wykonane, polecam - cały dom mam w portkach) mają uszczelkę i w przypadku tych skrzydeł, które zamyka się ciągnąc za klamkę trzeba naprawdę dobrze pociągnąć, żeby pokonać opór uszczelki aż zaskoczy zapadka. Oczywiście do czasu, kiedy uszczelka się ułoży, czyli jakiś miesiąc-dwa zamykania drzwi do kibelka. Nie ma szans, żeby klamka mocowana jedną śrubką do trzpienia się z niego nie zsunęła nie wyrywając przy tym szyldu mocowanego czterema śrubkami w 4 mm fornirze. Ja teraz chodzę i robię tak. Wykręcam wkręty mocujące szyld z rozkalibrowanej dziurki. Zwijam pasek papieru w ścisły rulonik. Wkładam taki rulonik do rozkalibrowanych dziurek po wkrętach i jeszcze raz mocuję klamkę do sztyftu, a szyld wkrętami wkręcam w papier. Papier działa trochę jak kołek rozporowy i na razie parę klamek w ten sposób naprawiłem i od miesiąca się trzymają, pozatym uszczelki się trochę ułożyły.A wszystko dlatego, że mam klamki nie-porty. Te porty mi się nie podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.03.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 mieczu - fakt - te Portowskie sa jakby z innej epoki - Twoje sliczne sa ale delikatne ze ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 31.03.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 A może coś takiego?http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=37327&zid=447514&r=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.03.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 A może coś takiego? http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=37327&zid=447514&r=1 Nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 31.03.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 A tak bardzo się starałem chlip chlip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.03.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 A tak bardzo się starałem chlip chlip... To może cobyśmy tak nie chlipali oboje , chlip, chlip... spróbuj jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 31.03.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Drzwi prosto od stolarza- jestem z nich zadowolony . Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 01.04.2005 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 A tak bardzo się starałem chlip chlip... To może cobyśmy tak nie chlipali oboje , chlip, chlip... spróbuj jeszcze raz. I tak nic z tego nie wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.04.2005 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 A tak bardzo się starałem chlip chlip... To może cobyśmy tak nie chlipali oboje , chlip, chlip... spróbuj jeszcze raz. I tak nic z tego nie wyjdzie... A dlaczego? Chlip, chlip.... Spróbuj jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 01.04.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 No bo wszystko robię tak jak piszą i co? I nic... To sobie jeszcze pochlipię w kąciku. Chlip chlip Ale dzię ki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.04.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Nie martw się, nie jesteś sam.Ja też chlipię, chlip, chlip. Zaloguj się na o-necie, wyświetl zdjęcie, które chcesz wkleić, właściwości - kopiuj - wklej. Czekam i postaraj się tym razem, bo inaczej się zachlipię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 01.04.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Nie ma szans kopiuję pasek adresowy ten gdzie jest w albumie na onecie moje drzwi i wklejam go tutaj http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=37430&q=drzwi&k=2&nxt=0 mogę to zrobić zgodnie z wskazówkami - czyli pomiędzy a wstawiam ten adres i co i zapewne nic. Nie lubiem komputerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 01.04.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Nie ma szans kopiuję pasek adresowy ten gdzie jest w albumie na onecie moje drzwi i wklejam go tutaj http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=37430&q=drzwi&k=2&nxt=0 mogę to zrobić zgodnie z wskazówkami - czyli pomiędzy a wstawiam ten adres i co i zapewne nic. Nie lubiem komputerów. [/img]http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=37430&q=drzwi&k=2&nxt=0[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 01.04.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 No jak to zrobić żeby pokazał się obrazek a nie link http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=37430&q=drzwi&k=2&nxt=0 Zaraz walnę to pudło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts