Senser 13.02.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 No właśnie...wiemy, że wełna mokra to wełna do wyrzucenia.Ja chcę użyć Isovera wełna szklana.Czy mogę ocieplić dach, jeszcze przed wykonaniem wylewek i tynków w środku?Czy parowanie/wysychanie nie będzie miało złego wpływu na ew. zawilgocenia wełny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 13.02.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 ale masz chyba folię paraprzepuszczalną nad wełną? jeśli tak to nie ma problemu, słońce przegrzeje i wilgoć się straci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.02.2005 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 ale masz chyba folię paraprzepuszczalną nad wełną? jeśli tak to nie ma problemu, słońce przegrzeje i wilgoć się straci Rozumiem, że mówisz o kolejność warstw patrząc od wew. budynku?? W każdym bądź razie na razie teraz mam tak: 1. Blacha (dach bez deskowania) 2. Folia paroprzepuszczalna 1800 Corotop no i właśnie tą 3-cią warstwą w tej konfiguracji ma być wełna...a czy dobrze rozumiem, że ty mówiąc o folii to masz na myśli tą która ma przykrywać wełnę patrząc od środka? Mówisz, że słońce przegrzeje i wilgoś straci...właśnie akurat tego nie jestem taki pewien...mówi się że wełny już raz zamoczonej nie da rady wysuszyć...w tym tkwi problem i w tym kontekście zadaje to pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 14.02.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 ale masz chyba folię paraprzepuszczalną nad wełną? jeśli tak to nie ma problemu, słońce przegrzeje i wilgoć się straci Rozumiem, że mówisz o kolejność warstw patrząc od wew. budynku?? W każdym bądź razie na razie teraz mam tak: 1. Blacha (dach bez deskowania) 2. Folia paroprzepuszczalna 1800 Corotop no i właśnie tą 3-cią warstwą w tej konfiguracji ma być wełna...a czy dobrze rozumiem, że ty mówiąc o folii to masz na myśli tą która ma przykrywać wełnę patrząc od środka? 1950 wyraźnie napisał nad wełną, czyli tak jak jest u Ciebie. Ja ocieplenie poddasza robiłem po tynkach wewnętrznych, ale sądzę, że nic wełnie nie zaszkodzi jeśli tynki będą po jej ułożeniu. Od tego żeby się pozbyć wilgoci ze schnących tynków jest sprawna wentylacja. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjol 14.02.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Witam. Osobiście wykonywałem docieplenie poddasza przed wylewkami i tynkami i nie ma żadnego problemu, ale płyty układam dopiero teraz czyli ok. pół roku później. Myślę, że powinno się dać czas wełnie na przeschnięcie, a nie układać od razu foli paroszczelnej i płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 14.02.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 od środka powinieneś mieć paraizolację, czyli folię nie przepuszczającą pary wodnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 14.02.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Ja planuję najpierw ocieplić dach a potem postawić ścianki działowe i zrobić wylewki.Tak wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 14.02.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Nic a nic nie szkodzi ja właśnie miałam tak robione, to znaczy najpierw ocieplanie poddasza potem tynki wewnętrzne i lada moment jak tylko się ociepli to bendą wylewki. Po tynkach zero wilgoci ściany mam suchuteńkie tynki wapienne i cementowo wapienne cały czas było palone w kozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 14.02.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 U nas:- tynki wewn (cem-wap)- ocieplenie poddasza + paroizolacja + płyty K/G (tak wyszło)- za miesiąc będą wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts