Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Higiena kobiet

Gość Niezalogowany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 601
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"Żywność, Twój cudowny lek".

W tej książce to wyczytałem. Chciałem policzyć, ale zawsze coś (ktoś) mi przeszkodził i szlag trafiał obliczenia :)

W nocy można nagrać na dyktafon, ale jest problem. Problem z tajniakami. Tutaj służby specjane może mogłyby wypożyczyć sprzęt.

Sprawa niezbyt przyjemnie pachnie, a więc mi wstyd pisać jawnie :)

"Żywność, Twój cudowny lek".

W tej książce to wyczytałem. Chciałem policzyć, ale zawsze coś (ktoś) mi przeszkodził i szlag trafiał obliczenia :)

W nocy można nagrać na dyktafon, ale jest problem. Problem z tajniakami. Tutaj służby specjane może mogłyby wypożyczyć sprzęt.

Sprawa niezbyt przyjemnie pachnie, a więc mi wstyd pisać jawnie :)

Ah tam wstyd , no w koncu " nic co ludzkie nie jest nam obce" :p :wink:

A tak do tych wiatrow jeszcze :

wizyta u lekarza pediatry:

Mojego synka ( 4 lata) bolal brzuszek i naskarzyl sie pani doktor.

Pani doktor pyta - a wiatry sa?

synek: nie dzisiaj ladna pogoda :p :wink:

Detektor H2S wstawić. Bąk - syrena wyje :)

A teraz to gosc 1 radzi gosciowi 2 czy gosc 1 wpadl na pomysl nowy?

Gosciu z humorem pisz z jakims znaczkiem co by cie rozpoznac mozna bylo :wink:

Syrena? :o no to jak naliczyles az 12 razy to znaczy ze na noc przypada po jakies okolo 5 - na pare daje 10

10 wyc syren w nocy? o nie - rano do pracy z zapalkami w oczach.

Malo tego na taka syrene to sie obudzisz i poczujesz a tak to przespisz i o niczym nie wiesz :p :wink:

Miałem psa w domu. Po kosteczkach lubił puścić wiatry. No i zawsze padały teksty: fu, ty świnio jedna. Czasami domownicy, goście, w beszczelny sposób to wykorzystywali. Raz szwagier właśnie mówi: znowu ta świnia napierdziała. A piesek od godziny był na podwórku :)

Miałem psa w domu. Po kosteczkach lubił puścić wiatry. No i zawsze padały teksty: fu, ty świnio jedna. Czasami domownicy, goście, w beszczelny sposób to wykorzystywali. Raz szwagier właśnie mówi: znowu ta świnia napierdziała. A piesek od godziny był na podwórku :)

:p :p :p :p :p :p :p

dobre, my mielismy suczke bokserke

ta jak przywalila to mozna bylo sie udusic :lol:

lezala sobie w salonie przed telewizorem tylkiem w nasza strone i "bach", a my wtedy do niej - fuuu, wynocha a ona wtedy wstawala szybciutko i uciekala.

Ale po pewnym czasie lenia jakiegos dostala i bylo tak:

"bach" ... pies leniwie podnosi glowe , spoglada na nas czy oby napewno wychodzic musi, my - fuuuuuu, pies podnosi leniwie przednie lapy i znow spoglada jakby pytal - ej , napewno musze wyjsc?, my - uciekaj smierdzielu, pies podnosi tylnie lapy wstaje juz calkiem i juz juz ma wychodzic gdy nagle mu sie przypomina ze jeszcze sie nie przeciagnol, wiec male wyciagniatko i ostentacyjnie moze wyjsc z pokju :p :lol: :lol:

(...)Zdrowy człowiek (kobieta też) średnio 12 razy na dobę bączy. Czy to się komuś podoba czy nie, tak jest. A więc na spanie przypada 4 bąki na tyłek. Czyli razem + - 8 :).(...)

Statystyczny zdrowy człowiek oddaje mocz trzy razy dziennie. Zatem na spanie przypada jeden raz na...

...głowe?!?

:o

Maly czy duzy czlowiek?

Miałem na myśli tych ludzi co sypiają wraz z współmałżonkami w jednym lożu. :wink:

Mali ludzie to osobna grupa do przebadania. Zaobserwowałem, że taki noworodek robił statystycznie 13 razy dziennie kupkę. I zadziwiajace jest to ze większość podczas snu. A wszystkie kupki robi na leżąco. Niesamowite. :lol:

Maly czy duzy czlowiek?

Miałem na myśli tych ludzi co sypiają wraz z współmałżonkami w jednym lożu. :wink:

Mali ludzie to osobna grupa do przebadania. Zaobserwowałem, że taki noworodek robił statystycznie 13 razy dziennie kupkę. I zadziwiajace jest to ze większość podczas snu. A wszystkie kupki robi na leżąco. Niesamowite. :lol:

Wiekszosc to chyba podczas jedzenia :roll:

No i znow konkretna liczba - tym razem 13 - a ty liczyles czy tez z jakiejs literatury?

Bo ja jak moj syn byl noworodkiem to prowadzilam zeszyt w ktorym zaznaczalam godzine zrobienia kupki, siusiu, karmienia - wszystko , ale niestety nie pamietam dokladnej liczby :cry:

(...)Zdrowy człowiek (kobieta też) średnio 12 razy na dobę bączy. Czy to się komuś podoba czy nie, tak jest. A więc na spanie przypada 4 bąki na tyłek. Czyli razem + - 8 :).(...)

Statystyczny zdrowy człowiek oddaje mocz trzy razy dziennie. Zatem na spanie przypada jeden raz na...

...głowe?!?

:o

Czy chcesz przez to powiedzieć, że statystycznie dwa razy w nocy trzeba zmienić prześcieradło?

(...)

No i znow konkretna liczba - tym razem 13 - a ty liczyles czy tez z jakiejs literatury?(...)

Liczyłem ile pieluch dziennie musiałem wyprać. Średnio koło 13, ale jak synek miał dobry dzień to i 16 potrafił zabrudzić. Obserwacje prowadziłem tylko w okresie noworodkowym.

prales? :o podziwiam - u nas lecialy pampersiaki a pozniej ........ no to opowiem :lol:

pamietam jak nasza pediatra poddala nam rzekomo swietny sposob jak nauczyc naszego prawie 1,5 rocznego synka robienia siusiu do nocniczka :

bylo lato, wiec polecila nam aby nasz szkrab biegal po mieszkaniu bez pieluchy, najlepiej bez majteczek zeby widzial skad siusiu wychodzi i ze trzeba uzyc czegos bo inaczej podloga sie pobrudzi i trzeba bedzie sprzatac - oczywiscie tym czyms mial byc nocnik.

Synek rzeczywiscie bardzo szybko nauczyl sie - majac 1,5 roku juz robil siusiu na nocnik. Wada tej metody bylo ze synkowi bardzo spodobalo sie robienie "twardych" rzeczy na podloge - gdy mu sie zachcialo poprostu sciagal gatki i myk na podloge :cry: ani nocnik ani pielucha nie wchodzila w gre tylko nasze piekne sosnowe deski :cry: i tak przez pol roku :lol: