Karp 16.02.2005 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Może się okazać, że zamiast kupować dwa tanie opakowania po 10 zł lepiej kupić jedno porządne po 20 zł (no i mniej śmieci). Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.02.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 .....Superwydajna, małorozprężna i konsystencja podobna do tej z pistoletu tzn. mocno napowietrzona. 1 szt. wystarczyła na pełne opianowanie futryny obejmującej (szpary od 3 do 5 cm)..... jedna piana na tylko tyle? Musze cie zmartwic - i bym zostal dobrze zrozumiany - nie mowie ze Soudal jest beeee. Mowie tylko ze jesli masz wiecej niz jedna taka futryne do zamontowania zapomnij o wezykowce ktorej ogromne ilosci zuzyjesz a mowienie w style ze "....konsystencja podobna do tej z pistoletu tzn. mocno napowietrzona......" jest nieporozumieniem. Nie zrozumie tego nikt kto choc raz pisteletowka nie robil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 16.02.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 tak xavi - to wlasnie mialem na mysli. Nie kazdy styropian sie do tego nadaje a poza tym jednak jak trzasniesz zbyt mocno drzwiami to jego nadmiar lub bezmyslne wypelnienie tym sposobem przestrzeni zaowocuje wypadnieciem futryny i bynajmniej nie zartuje sobie tutaj. Co innego montaz oscieznic obejmujacych - tam wystarcza trzy punkty pianowania na strone - ale to inna bajka To może prosciej:postawic futryne opianować i scianek działowych nie trzeba murować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.02.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 wiesz - czasem tak sobie mysle ze na sznurkach okna i drzwi powiesic i dopiero pozniej sciany stawiac - a swoja droga po co stawiac? Po co drzwi? Po co okna? A moze tak tylko dziure w ziemi wykopac jakas sloma zakryc i juz. Alibo i lepiej jakas grote znalesc i juz wszystko gotowe - tylko ogien zapalic i mieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 17.02.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Po co ogień korzonkami:sie żywić A nie prosciej po prostu ten otwór przygotować??Ja staram sie żeby nie był większy niż 1cm na strone,jeżeli z jakichs powodow jest większy to równam do tej szerokosci i po problemie pianki wchodzi mało,wszędzie równo i co najwazniejsze pózniej przy wykańczaniu nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 17.02.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 mowienie w style ze "....konsystencja podobna do tej z pistoletu tzn. mocno napowietrzona......" jest nieporozumieniem. Nie zrozumie tego nikt kto choc raz pisteletowka nie robil Pracowałem pistoletem przy pianowaniu okien i wiem co mowie. Nie napisalem przecież że to to samo co praca pistoletem !! Przekonywanie do kupna pistoletu do opianwania paru futryn w końcowym rozrachunku wyjdzie na minus lub na zero. Wszystko zależy od obiętości szczelin do wypełnienia w stosunku do ceny pistoletu + rozpuszczalnika do czyszczenia urządzenia. Trzeba również wziąć pod uwagę to, że po budowie taki pistolet staje się bezużyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanP 17.02.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Okna i drzwi wstawiłem na zwykłej piance montażowej z wężykiem. Potem przy ocieplaniu musiałem uzupełniać własne "spartolenia". Wężykiem się nie dało (mało pianki, potrzebna co jakiś czas), kupiłem pistolet. I znalazłem się w innej bajce. Mniej pianki wychodzi bo można ją dokładnie dozować, pojemniki też jakby z nich się wydostawało więcej, gdy niepotrzebna można ją zakręcić i zużyć resztę choćby po tygodniu. Pluję sobie w brodę, że nie kupiłem go od razu na początku. Na budowie jest to jeden z sensowniejszych moich wydatków. Chyba już mi się zwrócił, mimo kosztu ok. 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.02.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 xavi powiem Ci tak - przy ilosci wieszej niz jedna oscieznica czy okno zakup pisteletu juz czesto jest ekonomicznie uzasadniony - ich cena od 50 w gore gdzie ten za 50 jest w zupelnosci wystarczajacy zwroci sie wbrew pozorom. OKno O-34 przy sczelinach 20-40mm czasem nawet jedenj puszki wezykowki ci bedzie za malo a pistoletowka conajmniej 2 i pol oblecisz. Czyscik nie jest ci potrzebny o ile pozostawiasz piane na pistolecie gdy chcesz prace przerwac na jakis czas. tak jak napisal RomanP - nie sposob ocenic jakosci pracy jak i zuzycia piany dopoki samemu sie z pistoletu nie zacznie korzystac - dopiero wtedy bedzie mozna cos nie cos powiedziec. To jak jada Jaguarem - nie wie sie do czasu gdy w tym cudzie sie za kolkiem nie zasiadzie A ostatno mialem okazje kilka metrow sie przejechac - ojjjjj chyba zachorowalem na Jaguara tak wiec zamawiac u mnei okna bym mnie bylo jak najszybciej na niego stac hehehehehehehe - zartowalem oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-Tyburski 08.03.2016 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) Polecam odezwać się do [MODEROWANO] mi zawsze dobiorą bardzo optymalnie, a z tego co piszesz taka ilośc pianki powinna starczyć na sporo więcej (w zależności do czego potrzebuję, ale używam tylko Soudal albo Expert Line), więc rzeczywiście ktoś Cię w tym markecie wpuscił w kanał - nawet jak było taniej to jak się okazuje za cenę wydajność i podejrzewam niestety jakości. Wybierz porządne produkty - w konsekwencji inwestycja zapewne się zwróci i jak pisałem polecam odezwać się do pianek - naprawde fachowa pomoc i ceny lepsze niż stacjonarnie. Edytowane 8 Marca 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts