Tomiz 14.02.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Hej.Szukałem, szukałem, ale nie znalazłem zbyt wielu informacji na ten temat w wyszukiwarce Forum, więc zadaje pytanie. Dlaczego podczas każdego uruchomienia lub wyłaczenia się kotła CO w instalacji słychać stuki (delikatnie powiedziane) jakby sto diabłów w rury kamieniami waliło? Instalacja starego tupu. Rury stalowe, grzejniki zeliwne, instalacja otwarta, która została zamknieta po zamontowaniu wiszącego kotła gazowego Junkers Eurostar.Wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2005 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 czy grzejniki sa odpowietrzone?Jeśli nie, zacznij od tego. Nie wiem na pewno, ale podobno w takich sytuacjach to pomaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.02.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Sprawdz czy cala instalacja jest napelniona oraz czy nie masz zbyt wysokiej temperatury na kotle i w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasuw 15.02.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 U nas też stuka jak rozgrzewa się woda...może to oderwane od rur kamienie, przynajmniej my sobie to tak tłumaczymy... Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojst 02.03.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 A czy ruru przechodzą przez strop i ściany w osłonie z rurki o większej średnicy??? Ja swoje (KISAN) puściłem przez ściany i obmurowałem (teraz jestem madrzejszy...) i przy uruchamianiu sie kotła też stuka...naprezenia jakieś powstają...... Stuki delikatne..przyzwyczailismy sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viktoria23 04.03.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Witam. tu wlasciciel .. starej instalacji CO ... stare rury, stare grzejniki. instalacja otwarta przerobina na zamknieta ... nowy piec gazowy i wsio. tez tak walilo ... za malo wody krazylo. pisza o tym problemie w ostatnim muratorze .. ostatnim czyi marcowym ... chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter76 10.04.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 a czy to nie strzela przypadkiem rozgrzewający się metal. U mnie tak jest gdy włacza się ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts