KasiaS 14.02.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Witam, Mam pewien problem - rozbudowałam dom - dostawiłam coś na zasadzie bliźniaka. Ponieważ zabudowałam jedną scianę istniejącego budynku musiałam dokonać kilku zmian i dodatkowych zakupów jak np okna dachowe (do istniejącego budynku) okna zwykłe (przeniesienie na inną stronę).Ponieważ jednocześnie kupiłam kilka rzeczy do istniejącego domu jak i nowego (np. glazura po korzystnych cenach), kleje, wykładziny - czy te rzeczy mogę odliczyć sobie od podatku jako ulgę remontową ? ( w końcu to remont istniejącego budynku któego jestem też wspołwłaścicielem) Pytam gdyż brałam kredyt na rozbudowę i jednocześnie w przyszłym roku będę chciała odlczać odsetki od kredytu - czy tak można zrobić ? proszę o pomocpozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.02.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Te dwie ulgi sie nie wykluczaja. Tylko z "glowa" wliczaj rachunki na materialy zwiazane z remontem istniejacej czesci, pamietajac zarazem o definicji remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts