His Royal Badness 18.09.2002 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Jak najlepiej docieplić poddasze. Mam dach deskowany, tradycyjny z krokwiami (18 cm). Zainstalowałem ruszt metalowy tak, że dystans pomiędzy rusztem, a deskami wynosi 24,5 cm. Zamierzam teraz wrzucić tam wełnę 20 cm. Czy tak będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnese 10.10.2002 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 My chyba ocieplimy ekofibrem. Trzeba dac plyty g-k albo inne obicie i wsypac tam to paskudztwo. Wyglada to jak zmielona gazeta, ale jest ekologiczne (podobno), niepalne, nie podraznia, oddycha, chłonie i oddaje wodę... A przede wszystkim nie pyli drazniacymi drobinami.Jedyna wada - wypada drozej od welny, ale jak poszukac firmy spoza Warszawy i doliczyc, ze wykonawstwo jest wliczone w koszt, to wyjdzie niewiele drozej. Ale to dopiero na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
His Royal Badness 28.10.2002 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Wyszło ok, aczkolwiek zobaczymy czy za pare lat nie popeka. Mam radę do wszystkich: jak się tylko da zastapić sciany z plyty GK murowana, to radze to zrobic. Jakos bardziej wzbudza zaufanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts