Gość news 14.02.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 co sądzicie o Radiu Maryja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 14.02.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 pozytywnie, co prawda nie słucham, ale dlaczego ma go nie być, skoro ludzię chcą słuchać, modlić się. uważam też iż te radio rozpowszechnia pewne wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Nie lubię Wałęsy, ale tym razem zgadzam się z Nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.02.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 osobiście nie słucham .... Ale ..... mam kolegę , który pare lat temu zbłądził ( odszedł od rodziny , sprzedał dobrze prosperującą firmę i wyprowadził sie daleko - wiele złych rzeczy zarzucał swojej żonie ) . Minęło kilka lat ( bodaj 2 lata ) i zaczął nieśmiało zaglądać do domu ( pod pretekstem odwiedzin dzieci ) i te wizyty zaczely być coraz częstsze i dłuższe ..... od roku Piotruś bywa w domu regularnie ( mimo ,że są po rozwodzie mieszkają znów razem ). Dlaczego o tym piszę ? Otoż kiedyś szczerze z nim rozmawiałam i zwierzył mi sie ,że kiedyś jadąc samochodem mógł słuchać jednej stacji ( właśnie Radia M.) zmuszony , wysłuchał chyba jakiegoś kazania czy rozmowy i jego świat sie przewrócil do góry nogami . Zobaczył siebie i swoją żonę w innym świetle - zrozumiał swój błąd i zapragnął go naprawić . Jemu i jego żonie chyba sie udało . W odpowiednim momencie włączył radio- to wcale nie musialo być TO radio , magła to być TROJKA lub RM FM ..ale to było Radio Maryja to nie jest artykuł reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 15.02.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Osobiście mie nie przaszkadza to radio. Skoro ktoś go słucha niech będzie. Problem dotyczy niektórych audycji propagandowych, to co np. wiązało sie z wyborami i kandydaturą Kraklewskiego. Niegrzeczne też jest podejście do innych ludzi - pracowników tego radia przez O. Rydzyka, co słyszałem od uczestników jednej z wycieczek do Torunia.Szkoda że radio (audycje) to czasem staje sie bardzo tendencyjne, na pewne sprawy polityczne, a mniej w nim obiektywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.02.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Całkowicie negatywne. Wiara szerzona przez nienawiść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 15.02.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 ..........."Pytania są tendencyjne"........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.02.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 A Wy się nie boicie, że zaraz pójdziecie śladem Barda13 J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.02.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 chwila minie zanim znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.02.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 To co teścik na sprawność cenzury ?Zaczynamy odliczanko, czas start : 1, 2, 3 .........J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 15.02.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Istnieją dwa oblicza Radia Maryja. Uważam, że RM samo w sobie nie jest złe. Jest wiele osób, które potrzebują modlitwy i obecności radia do tego, aby nie czuć się samotne. Modlitwa jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Natomiast istnieje także to drugie oblicze. Ksenofobia, nacjonalizm, złe pojmowanie katolicyzmu, zawiść i nienawiść do osób mających inne poglądy, politykowanie w niesmacznym tonie. A to często jest pobudzane przez osoby prowadzące audycje i "nakręceni" słuchacze wymyślaja takie rzeczy, że w głowie sie nie mieści . I to jest w RM złe. Jeżeli ta"druga twarz" by nie istniała to wszystko byłoby OK. A tak społeczeństwo poprostu dzieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.02.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Oszukujesz Nalezy liczyć: 121, 122, 123,......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.02.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 ... o, pardom Ciem124, 125 ......J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 15.02.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Ja akurat jestem z Torunia i wychowałem się w parafii, z której powstało RM. Radio wg mnie jest ok, tylko Rydzyk to problem. Facet chyba już dawno zapomniał być księdzem, ale za to niezły Carington z niego się zrobił. To nie ładnie oszukiwać ludzi i prać ich zmęczone życiem mózgi. Jak na budowlę kultu religijnego, o mogę wam powiedzieć, że żaden bank w mieście nie jest tak chroniony jak Radio i budynki infrastruktury. O Maybahu nie wspomnę Intencja powstania i działania radia jest słuszna, skoro ludzie chcą słuchać, jednak zapędy w kierunku polityki, LPR i inne wypowiedzi nienawistne są do dupy. Chyba skończę, bo za bardzo się rozpiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 15.02.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Witam Uwazam, ze stacja Rydzyka powinna byc zdelegalizowana. Zdecydowanie wiecej w niej negatywow niz pozytywow. Pamietam, ze jadac kiedys (jakies 8 lat temu) z kumplem ze Szczecina do Pragi, sluchalismy tego radia (w obie strony). Kolega pracowal cala noc, a rano wyjechalismy (ja nie mialem wtedy prawa jazdy) i tylko to radio pozwalalo mu nie zasnac. Po prostu mielismy niezly ubaw. A odnosnie tytulu watku. Nie lubie Walesy, ale przyznaje mu w tym przypadku 100% racji. pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.02.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 985, 986, 987 ..... ooooooooooo, patrzcie jeszcze tego nie wykasowali J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Opaves 15.02.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 ale mnie zaraz wykasują, bo tu poczułem... zapaszek lat 80tych, brrr... a to komentarz prof. Bogusława Wolniewicza (co ciekawe, ateisty): List Wałęsy to próba uciszenia w Polsce niezależnej opinii publicznej. Ja się po Wałęsie naprawdę wiele nie spodziewam, ale tu przeszedł nawet moje oczekiwania. Nie wypada prezydentowi, nawet jeżeli to jest człowiek prymitywny zupełnie. Sądzę, że on się tak podlizuje "Gazecie Wyborczej", żeby uzyskać poparcie dla ewentualnej swojej prezydentury, co jest marzeniem ściętej głowy naturalnie. Pozdrowienia Marek PS. Czekam na odstrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 15.02.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Buuum!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 15.02.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Caly problem lezy w samej instytucji Kosciola ktory to zapomnial ze nie istnieje sam dla siebie. Ksieza postepuja jakby sie Boga nie bali. Moze nie jest jeszcze najgorzej na "dolach" ale im wyzej w hierarchii tym gorzej. Ludzie sa jak te slepe "owieczki"i nie widza tego albo nie chca widziec. Nie potrafia jak dorosly czlowiek zdecydowac: "nie od dzis koniec z tym zaklamaniem" i zyja z tym dalej. Przeciez sa alternatywy. Ludzie obudzcie sie! Modlic sie moze kazdy (i powinien) ale po co do tego ksiadz Rydzyk i Radio Maryja ktorzy tak naprawde wcale sie nie przejmuje tymi ludzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts