logoslaw 14.02.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Witam Czy można podłączyć dwie czujki ruchu w taki sposób aby uruchamiały jedna lampę?(zamierzam do tego wykorzystać lampy halogenowe sprzężone z czujkami , czujki chce odłączyć od lamp i umieścić je w różnych punktach) W konsekwencji ruch na którejkolwiek strefie czuwania czujki miałby powodować zapalenie jednej lampy. Jak to zrobić Z poważaniem. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamY 15.02.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Oczywiscie, ze można. Połącz styki przekaźnika wyjściowego równolegle. Jakbyś miał kłpopty z połączeniem - pisz na PW.. narysuje Ci, jak to połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.02.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Wszystko można ... ale...Jeżeli zależy nam na profesjonalnym (bezpiecznym i trwałym a nie tylko działającym) rozwiązaniu to należy zastosować czujki ruchu do lamp halogenowych w wykonaniu - osobno lampa, osobno czujnik. Są takie. Można je kupić w byle hipermarkecie (np. Castorama). Tylko że ja też widziałem lampy z czujnikiem sprzedawane jako "końcówka serii" po 9zł.Znowu będzie burza : robić - nie robić, można - nie można.Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logoslaw 15.02.2005 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 czętnie bym to zobaczył"pisz na PW.. narysuje Ci, jak to połączyć."Z podziekowaniem Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkop 13.05.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Czy można połączyć 2 czujki do schodów tak aby dolna nie zakócała się z górną .Chodzi mi o podłączenie halogenikóww desce od schodów (przy ścianie)Halogeny są na 12V Jak to wszystko połączyć Jeśli ktoś może narysować schemat to stokrotne dzięki Widzę problem w nastawieniu czasu pracy ,jeśli nastawiiona będzi np.1 minuta pracy a ja dotrę do gory schodów po10s. to jak zachowa się górna czujka jesli zadziała i włączy na następną minuteto nic się nie stanie Proszę opomoc kogoś "kumatego" pozdrowionka Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts