_artur_ 02.06.2025 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca Cześć.. mam taki problem.. wszystko działało do czasu jak panowie z ZGK wymieniali u mnie wodomierz.. mam taki układ że jest pionowy bojler Kospel 200l grzany elektrycznie.. ciśnienie na wlocie za wodomierzem po reduktorze jest około 4.5 bara, jest też zawór antyskażeniowy.. potem linia do bojlera - tak z 5mb, potem jest wejście do bojlera z dołu (bez zaworu zwrotnego na wejściu), potem wyjście z bojlera i tam jest czwórnik i z niego jest zawór bezpieczeństwa, naczynie wzbiorcze 3.5bara i wyjście do zaworu mieszającego.. po odkręceniu kranu najpierw jest normalne ciśnienie, potem spada i cieknie tylko.. na nanometrze za wodomierzem spada do minimum.. po zakręceniu wodomierz się kręci kilka/kilkanaście minut i ciśnienie potem wzrasta do tego ustawionego na reduktorze.. przed wymianą wodomierza nie było problemów (przy wymianie sporo wody z bojlera się wylało).. Może ktoś ma jakiś pomysł co to może być.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/290366-problem-z-niskim-ci%C5%9Bnieniem-w-cwu-bojler-z-grza%C5%82k%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts