jarq11 15.02.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 działka ma za mało 12m2 do tego co jest napisane w obecnym Planie, jako minimalna wielkość. Mam 1488 a w Planie jest że minimalna wielkość 1500. Kupiłem gront po Uchwaleniu a przed uprawomocnieniem Planu.W gminie mówili wtedy że to nie problem. Ale teraz zastanawiam sie czy w takim wypadku wystarczy uznać że wszystko jest OK czy jednak muszę mieć urzedowe potwierdzenie, że spełniam załozenia, znaczy moja inwestycja moze być realizowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 17.02.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 ja bym wystąpił, po co mieć potem problemy w starostwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 22.02.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 23.02.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Ale jak jest plan miejscowy, nie wydaje się warunków zagospodarowania.U nas też dzialka jest mniejsza niz zapisali w planie (1483m2 zamiast 1500m2), ale w uchwale dotyczącej zatwierdzenia planu jest zapis, że dotyczy to tylko nowotoworznych działek. Wszystkie działki PODZIELONE przed uchwaleniem planu mozna zabudować, pod warunkiem zachowania powierzchni biologicznie czynnej dla danego obszaru. Lepiej sprawdź jaki jest dokładny zapis dotyczący takiej sytuacji - czyli przeczytaj całą uchwałę zatwierdzającą mpzg.U nas nie było żadnych problemów, na nasze żądanie w wypisie z planu został zacytowany stosowny przepis. Mamy juz pozwolenie na budowę, pomimo mniejszej działki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts