andy_n 20.02.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 No ale mój pomysł w żaden sposób nie komplikuje korzystanie z przestrzeni pod schodami. Wysokość pod nimi dalej jest zgodna z projektem. Po prostu schodu w moim pomyśle muszą wspiąć się na wyższą wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 20.02.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Rozumiem. Czyli niwelujesz różnicę z 45 na 30 cm - ale czy na całej przestrzeni parteru czy tylko w salonie /tak jak to jest w APS 119/. Dobrze to wszystko przemyśl, my mamy wysokość 270 cm i pomieszczenia na parterze oddają wrażenie dużej przestrzeni, tym bardziej, że salon połączyliśmy z pokojem. Sądzę, że warto by zrobić jakąś wizualizację - zobaczyć jak to będzie wyglądało z drzwiami, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaL 22.02.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Witam wszystkich forumowiczów, jestem nowa w tej ,, branży,,budownictwa i potrzebuje pomocy od was juz osob doswiadczonych. Mam zamiar budowac dom APS136 , nie mam jeszcze kupionego projektu ale bardzo intensywnie myslę nad tym czy ktos moze doradzic mi i ocenić ten projekt pod względem materiałów czyli finansowym i funkjonalnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 03.03.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Czy ma ktoś może projekt APS 136 wykonany w AutoCad lub czymś podobnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 26.03.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Jestem na etapie stawiania kominów. Wybrałem Schiedla. Podzielcie się informacją, czy podczas Waszych budów nie było problemów z odprowadzeniem spalin z pieca do kanału spalinowego?Jak rozwiązaliście problem przejścia rury odprowadzającej spaliny z kotłowni do pomieszczenia WC?Rozumiem, że kratka wentylacyjna w kotłowni jest umieszczona nad rurą spalinową? Taką usłyszałem radę od hydraulika, który ma u mnie montować piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 26.03.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 U mnie jest tak - rondo plus + wentylacja wstawione tak że komin spalinowy jest od strony kotłowni, w łazience jest już wentylacja kotłowni + dołożony dodatkowy kanał wentylacyjny dla łazienki. wentylację podłączyłem kształtkami PVC z kotłownią. Kominiarz pomarudził trochę na plastik i tyle. http://www.empikfoto.pl/albumy25/192010/404454/previews/16945709_dsc00409_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 27.03.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 RENE-ENES Dzięki za odpowiedź To po pierwsze. O tym żeby podłączyć komin spalinowy od strony kotłowni też myślałem, ale okazuje się, że w łazience komin nie jest dosunięty do samej ściany. Gdyby było inaczej komin kolidowałby z krokwią koszową. Czy możesz sprecyzować jak podłączyłeś rurę spalinową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 27.03.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Komin murowany z cegły,wkład wienerbergera. O ile sobie przypominam nie było jakichkolwiek problemów - wykonany zgodnie z projektem. Podajcie Wasze maile to poszperam w archiwum, zrobie kilka nowych zdeć i przesle je Wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 27.03.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Mojego maila znajdziesz w stopce, dla pewności podam raz jeszcze.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.05.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Pochwalę się moim domkiem Może coś się ruszy w tym wątku http://images31.fotosik.pl/254/5deffad71134ceaf.jpg http://images32.fotosik.pl/253/9459cc15bdcbbd0e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kochelet 06.07.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Jestem już prawie przekonany do projektu APS136. Mam pytanie, czy może jest ktoś z Forumowiczów, kto zbudował taki dom w woj. świętokrzyskim lub którymś w pobliżu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 07.07.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witaj kochelet Jakbyś nie znalazł nikogo w swojej okolicy to zapraszam do siebie. Dom stoi w Markach koło Warszawy. A póki co pozostają Ci nasze dzienniki budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kochelet 07.07.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Andy_nDziękuje bardzo za taką możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 09.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Zapraszam też do Trójmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kochelet 20.07.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Dzięki wielkie za zaproszenie. Ale to jednak spora wyprawa. Będę pamiętał. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rallymaniak74 05.10.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam wszystkich!Projekt APS 136 2G już zakupiony leży u projektanta:)Czy ktoś buduje lub może już zbudował taki dom w woj. lubelskim? Chciałbym z kimś skonsultować ewentualne zmiany i technologie.Pozdrawiamchris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 06.10.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Najlepiej zadzwoń/udaj się do biura Archi-Projektu w Lublinie, ja tak zrobiłem /byłem u nich osobiście/i podali mi namiary na rodzinę która budowała APS 136 w mojej okolicy - oczywiście najpierw się z nimi skontaktowali z pytaniem czy mogą mi tę informację przekazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rallymaniak74 07.10.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 HejPytałem ale nie bardzo chcieli mi pomóc. Powiedzieli że maja tylko adresy inwestorów a te przeważnie róznia się od adresów pod którymi budowane są nowe domy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 08.10.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Hej Pytałem ale nie bardzo chcieli mi pomóc. Powiedzieli że maja tylko adresy inwestorów a te przeważnie róznia się od adresów pod którymi budowane są nowe domy. Pozdrawiam No właśnie, ja otrzymałem telefon do "inwestora". Zadzwonilem do niego, zapytałem się czy mógłbym zobaczyć jego budowę, umówiliśmy się na jego budowie, wszysto mi pokazał i udzielił kilku cennych rad - abym nie popełnił kilku błędów czy też wiedział jak pewne niedociągniecia projektowe pokonać. Czasami jestem w Lublinie i okolicach i zdaję mi się, że jadąc z Lublina do Konopnicy /przed kościłołe i skrętem na Motycz/ po lewej stronie stoi APS 119- projekt na bazie 136 /lub też odwrotnie/. Jeśli nie uda Ci się zobaczyć 136 zapraszam do Trójmiasta - est tu kilka 136 i 119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rallymaniak74 08.10.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 HejDwóch moich sąsiadów z jednej strony wzdłuż dłuższego boku działki maja właśnie APS'y 119. Podoba mi się tez ten projekt ale lekką przesadą byłoby zbudowanie trzeciej 119 w jednym miejscu. Aczkolwiek 136 na pierwszy rzut oka po dodaniu kolumn przy wejsciu staje sie praktycznie nie do odróznienia od 119 dla kogoś kto pierwszy raz widzi te projekty. Dziś wybieram się do projektanta w celu omówienia przeróbek. Zastanawiam się nad przeniesieniem kotłowni do pom. gosp. które jest w garażu (w przypadku opcji ogrzewania domu miałem/węglem), przerobienia tak łazienki na dole aby miała okno i była większa, wejście do garażu właśnie obok łazienki a w nim pralnia. To taki amerykański standart który chcemy mieć w Polsce:). Miejsce pod schodami na góre ma być zamknięte tak aby tworzyło coś w rodzaju małego schowka ewentualnie miejsce na odkurzacz centralny, wejście będzie od garażu tylko. Aha i w kuchni podstawowy temat "the pantry" choćby mała ale musi być spiżarka (wlicza sie to też do standartu amerykańskiego). Na górze też pare zmian, najważniejsza to likwidacja jednej łazienki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts