Aneta Smoła 10.11.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Zanlazłam nowy projekt APS 136 z pracowni projektowej Archi-projekt (http://www.archi-projekt.com.pl). Co o nim sądzicie? Wszystkie uwagi i spostrzeżenia są cenne. Dziekuję. Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 10.11.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Bardzo mi się podoba. Jest funkcjonalny, powiedziałabym, że taki "dla mnie". parter -garderoba przy wejściu, -duży, przestrzenny salon, -pokój na dole np. kiedyś dla rodziców, -schodki do salonu (uwielbiam), -wszelkie schowki typu kotłownia, pom. gosp., -wejście do garażu z domu jedyny minus to brak spiżarni przy kuchni, no.... i może trochę dziwne miejsce na kominek piętro -garderoby, stryszek - przydatne schowki, -łazienka w sypilni rodziców super minus to może troszkę za małe sypialnie dla dzieci???? REASUMUJĄC bardzo mi się podoba ten domek. Wygląd zewnętrzny również ok. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirlia 13.11.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Bardzo ładny domek, taki ...romantyczny. Ale przy tym i funkcjonalny, nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.11.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Bardzo sympatyczny domek. Tylko trzeba przemyśleć, czy salon z jadalnią jako jedno pomieszczenie to dobre wyjście. Można pomyśleć o zmniejszeniu/zlikwidowaniu pokoju na dole kosztem powiększenia części salonowo-jadalnej, 34m przy umeblowanym wnętrzu to wcale nie tak wiele, wbrew pozorom, tym bardziej, że usytuowanie kominka przy stole do jedzenia a z daleka od części wypoczynkowej nie wydaje mi się za udane. Kominek bym zdecydowanie przeniosła. A obniżony o kilka stopni salon jest cacy. Też tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 15.02.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Witam serdecznie! Chciałem zapytać o opinie na temat projektu APS 136 z Archi-Projektu. http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=133 Co o nim myślicie? Czy ktoś już go kupił (może zbudował? choć jest tam w dziale nowości ) Czy ten dom będzie bardzo kosztowny czy raczej można go uznać za w miare tani (czyli do zbudowania poniżej 300'000zl)? Wszelkie uwagi mile widziane. Mi osobiście projekt sie bardzo podoba - po dodaniu kolumienek przy wejściu i wykuszu z jadalni. I jeszcze mała przeróbka z kominkiem - miejsce może być tylko dodałbym komin pod kątem prostym do obecnej lokalizacji (od strony holu) i zrobił w ten sposób taki "kącik kominkowy" Pozdrawiam wszystkich! Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 21.02.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Ja już zmieniłem projekt, będzie jednak APS-101. Ale jeżeli kogoś zainteresuje to dowiedziałem się od Archi-Projektu że wg sporządzonego przez nich kosztorysu stan surowy APS-136 ma kosztować jakieś 150-160 tyś. zł (a całośc szacowana jest na jakieś 360 tyś. zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 31.10.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 I cóż zbudowany? Buduje się?Jestem bardzo ciekawa, bo też rozważam ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 27.11.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 szukam osób, które budują lub wybudowały dom w/g projektu aps 136. Liczę że są takowi. Andrzej74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 02.12.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Jakie macie opinie o projekcie APS 136 biura archi-projekt /wersja z garażem dwustanowiskowym/. Czy może ktoś z Was go buduje. http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 09.12.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Jakie macie opinie o projekcie APS 136 biura archi-projekt /wersja z garażem dwustanowiskowym/. Czy może ktoś z Was go buduje. http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty. Będę wdzięczny za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgulaP 11.12.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Mnie się ten domek podoba, ale trochę duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter76 11.12.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Jest ładny, w środku też ciekawy ale mi z tego biura bardziej się podoba 36, jej zdjęcia są na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 19.02.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 czy ktoś buduje dom aps 136 z biura archi-projekt z Lublina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 08.03.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 tak, ja startuje z budową - dokładnie 18 kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 22.06.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 tak, ja startuje z budową - dokładnie 18 kwietnia Ja w sierpniu tego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK MOSKAL 01.11.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Czy budował ktoś APS 136 z Archi-projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 06.11.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jak postępy w budowie?Jakie przewidujecie koszty budowy? Też się noszę z zamiarem budowy tego domu.Jego rozkład pomieszczeń i wygląd wydają mi się idealne. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 06.11.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Pochwalcie się jak wygląda wybudowany domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 06.11.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jak postępy w budowie? Jakie przewidujecie koszty budowy? Też się noszę z zamiarem budowy tego domu. Jego rozkład pomieszczeń i wygląd wydają mi się idealne. Andrzej Hej, u mnie stan surowy bez dachu niestety. Dach startuje dzisiaj. Jeżeli ktoś ma siłę może przeglądnąć moje http://ozimek.eu/categories.php?cat_id=71 tylko że trochę tego jest. Co do kosztów to trochę ciężko jest sie na ten temat wypowiadać. U mnie taki stan z dachem (dachówka cementowa Braas, ściany Porotherm 25, bez okien), kosztować mnie będzie prawdopodobnie ok 140 tys. Mogę zwrócić uwagę tylko na to co ja nie zauważyłem, dach ma konstrukcję drewnioną, ale są tam 2 ramy stalowe wzmacniające, ponad tonę stali. Teraz zastanawiałbym się czy podczas adaptacji tego jakoś nie zmienić ... Dla nas też wydaje się prawie idealny, w sumei dla nas wydawał sie troszkę za duży, ale zobaczymy .. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 06.11.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witam posiadaczy APS 136. Ja obecnie jestem na etapie deskowania dachu. Mamy wersję z garażem 2-stanowiskowym. Za stan surowy /dach odeskowany z papą/, porotherm 25, taras, schody zewnętrzne, ścianki działowe, komin obłożony klinkierem, z moim wykonawcą podpisałem umowę na 130 tys. złotych. Co do konstrukcji stalowej dachu. Jest ona dobrze zaznaczona w projekcie, tak więc nie powinno to być dla nikogo zaskoczeniem. Fakt, że dach jest droższy, ale rezygnowanie z niej -jest to możliwe,- ale może osłabić sztywność dachu i może spwowodwać, iż w środku pokoju trzeba będzie umieścić słupek drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts