Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rzuciłam palenie

EDZIA

Recommended Posts

Dziękuję Wam już mi trochę minęła WIELKA CHĘĆ NA WYPALENIE PAPIEROSA...

Trochę więcej pracy i sie zapomina...no i Wasze wsparcie, i ciastka Maluszka w KK...

Chyba napiszę jakąś publikację pt." Jak skutecznie rzucić palenie i jak radzić w sytuacjach krytycznych z nałogiem związnych"

pkt.1 Na początek dobry trener to podstawa ... mogę polecić swojego :wink:

pkt.2 Mieć ciągłe wsparcie w innych czyli napisać o swoim problemie na Forum Muratora i w chwilach krytyczny czytać co napisali forumowicze.

pkt.3 odrobina własnej woli i SUKCES MUROWANY

Dziękuję Wam...

Edzia

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję Wam już mi trochę minęła WIELKA CHĘĆ NA WYPALENIE PAPIEROSA...

Trochę więcej pracy i sie zapomina...no i Wasze wsparcie, i ciastka Maluszka w KK...

Chyba napiszę jakąś publikację pt." Jak skutecznie rzucić palenie i jak radzić w sytuacjach krytycznych z nałogiem związnych"

pkt.1 Na początek dobry trener to podstawa ... mogę polecić swojego :wink:

pkt.2 Mieć ciągłe wsparcie w innych czyli napisać o swoim problemie na Forum Muratora i w chwilach krytyczny czytać co napisali forumowicze.

pkt.3 odrobina własnej woli i SUKCES MUROWANY

Dziękuję Wam...

Edzia

Edziu, od dziś znowu dołączam do niepalących :D

w chwilach zwątpienia będę myśleć o Tobie :D

Lidko, Witaj w Klubie....bardzo się cieszę z Twojej decyzji.

Złożyłaś na moje niepalenie dużą odpowiedzialność, no bo przecież nie wypada zapalić skoro, jest się wsparciem dla kogoś innego.

Muszę się pochawlić jesteś drugą "ofiarą" mojego niepalenia :wink: .

Jedyna jeszcze paląca koleżanka biurowa zapisała się na kurację odwykową w maju. :o , mam nadzieję, że nie zmieni decyzji do tego czasu...

Pozdrawiam

Edzia

Lidko, Witaj w Klubie....bardzo się cieszę z Twojej decyzji.

Złożyłaś na moje niepalenie dużą odpowiedzialność, no bo przecież nie wypada zapalić skoro, jest się wsparciem dla kogoś innego.

Pozdrawiam

Edzia

Dokładnie, moja droga. O to chodzi! :D Jeżeli Ty zaczniesz to ja będę usprawiedliwiona :D

Taka wspólna walka może dac doskonałe efekty. Ja póki co współodchudzałam się z pewnym forumowiczem i muszę powiedzieć, że dzieki jego genialnym wskazówkom bez trudu i wyrzeczeń wrócilam do mojej normalnej wagi 54,5/170.

Edziu, spozdiewaj się swędzącego nosa, czy czegoś tam innego (nie pamiętam co swędzi, kiedy ktoś inny o nas intensywnie myśli :-? .)

pzdr

lidka

• 1 month później...

Taka wspólna walka może dac doskonałe efekty. Ja póki co współodchudzałam się z pewnym forumowiczem i muszę powiedzieć, że dzieki jego genialnym wskazówkom bez trudu i wyrzeczeń wrócilam do mojej normalnej wagi 54,5/170.

lidka

Rany - daj jakieś wskazówki dzięki którym można schudnąć bez trudu i wyrzeczeń :) . Po rzuceniu palenia przybrałem na wadze do tego stopnia że ważę prawie tyle, ile Ty masz wzrostu :D :D . Najważniejsze aby nie sięgnąć po fajkę nawet jak się piwko przy grilu pije - taki eksperyment na pewno skończy się powrotem do nałogu. Trzymajcie się "niepalący byli palący" :D :D . Pozdrawiam.

EDZIA trzymaj sie gdyz palenie to juz nie nalog - to choroba ktora trudno zwalczyc a jesli nam sie nad nie uda chwilowo zwyciezyc ma nawroty, przerzuty - jak rak

Sam pale nalogowo i to odkad siegam pamiecia ;) z 30 lat temu pierwszego wypalilem.

kilka razy probowalem - raz bylem pewien sukcesu - rzucilem palenie na 6 lat!!! Ale cymbal ze mnie ze powrocilem do nalogu.

Rzucalem z dnia na dzien. Nie przeszkadzalo mi jak pala inni, nie ciagnelo przy piwku, przytylem w miesiac 10 kilo by 6 zrzucic samoistnie w ciagu nastepnego miesiaca, zaczalem normalnie oddychac, czuc zapachy (no to czasem to byla wada rzucenia palenia ogromna) odkrywac smak potraw.

Ale jak wspomnialem - palenie to choroba wyjatkowa - po 6 latach w pewnej sytuacji kryzysowej poczestowano mnie papierosem i jak baran wzialem go do ust i .................. cholera, jaki ja glupi bylem - zapalilem

Wypalilem moze ze trzy machy ale zakielkowal ten rak - juz nastepnego dnia pol paczki by w ciagu trzech dni palic tyle ile przed rzuceniem

EDZIA - uwazaj, caly czas badz czujna, nie daj sie zwiesc ze juz zapanowalas nad nalogiem. Palenie przypomina mi pice - kluby AA maja sens moze powinny powstac kluby AP by wspierac sie w walce z nalogiem - lub zagladaj tutaj - tu chyba wsparcie kazdy Ci daje - nawet zagorzaly palacz jak ja

EDZIA - wytrwaj gdyz za rok czy dwa poznasz swiat o jakim zapomnialas - kwiaty pachna, schabowy smakuje ;), porannego kaszlu nie ma, jakos latwiej podbiec pod gorke

EDZIA - wytrwaj - nie badz taka gooopia jak ja - bo durny jestem ze dalem sie znow w sidla nalogu wpedzic :(

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
No i znowu tu zajrzałam, żeby się podnieść na duchu, odgonić "papierosowe myśli" i nie stracić czujności jak poradził mi Jareko, któremu dziękuję za budująco- mobilizującą wypowiedż :D

• 3 weeks później...