Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rzuciłam palenie

EDZIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ak na to mówimy.

Zakładają Ci na głowę opaskę i podłaczają Cię do jakiegoś komputera, Wszystko trwa 20 min i jest bezbolesne,

dopiero później odczuwasz lekkie kręcenie w głowie. Mąż mówił, że czuł się jakby go prąd pier.., To wrażenie utrzymywało się aż do wczoraj, dla tego wstrząsy. :D

nie wierzę w żadną metodę oprócz silnej woli. nic nie pomoże plasterki, hipnoza itp. itd. jeśli się nie ma silnej woli. Ja niestety palę i wydaję mi się że z rzuceniem będę miała ogromne palenie. Sama świadomość braku papierosów powoduje we mnie niepokój a co dopiero ich rzucenie. Wiem że jak zostanę mamusią to rzuce i może wtedy tak zostanie na zawsze

• 2 weeks później...
nawet tak wielka motywacja, jak dzieciątko może być chwilami za słaba. Ja walczyłam długo (lipiec-listopad) udało się. Synek zdrowy. Mój mężyk rzucił wcześniej (wrzesień). teraz jest dobrze - nie palimy. Powodzenia tym, którzy mają tak silną wolę, że robi z nimi co zechce - przynajmniej na razie.

nie potrafiłem rzucić palenia

próbowałem wszystkiego

psycholog

mietoszenie plasteliny

ręce w kieszeni

plastry

guma nicorette

żucie tytoniu

hipnoza

autosugestia

joga

kulki w dłoniach

oaza

harcerstwo

alkoholizm

sexoholizm

powtarzanie mantry

wstrząsy elektryczne

chemia

przeglądanie katalogów chirurgi raka ...

jedyne co pomaga

to skuteczny szantaż :D

ale

jeśli się ma POWAŻNY powód

lub ZABAWNY

i ma się z KIM zapalić

to WARTO i NALEŻY

wtedy jest przyjemnie :D

Witam, ja tez zaczynam walke z nalogiem, zaczynam 1 wrzesnia, dlaczego?, bo jeszcze pare imprez przedemna ,Tabletki kupione ,,Tabex,, a jezeli sie je bierze nie nalezy pic alkocholu.Mysle, ze mi sie uda, bralam je 2 lata temu, nie palilam rok, a potem jak myslalam ze juz wyszlam z nalogu, 1 papierosek, 2... i poszlo, teraz sie nie dam skusic! Naprawde nie chce sie palic juz 5 dnia.Pozdrawiam wszystkich niepalacych :D a palacych zachecam do rzucenia , dziennie bede wrzucac 5 zl do skarbonki

Palę. Rzucić zamierzam, ale jeszcze nie teraz :wink: Ale jak pomyślę, żeby tak w ogóle nie palić to mi od razu smutniej się robi :cry:

To chyba nie rokuje dobrze na ew. przyszłe rzucanie :-?

No i motywacji do rzucania żadnej nie mam. A do palenia wręcz przeciwnie.

Może ta hipnoza by pomogła? Tylko nie wiem, czy przypadkiem to na tym nie polega, że człowiek do nich później z całą wypłatą na pierwszego leci. Fakt, nie pali, bo nie ma za co, czyli statystycznie metoda skuteczna...

No to przyłącze się i ja do klubu "kiedyś palących". Dokładnie 01.01.2005 po raz ostatni włożyłem do ust papierosa. Dzisiaj mija prawie 8 miesięcy jak jestem wolny od nałogu. No może wolny to zbyt szumnie brzmi, nazwę się tak za parę lat. A dodam, ze nałóg był ze mną lat 20 i paliłem ok. 1 do 1,5 paczki dziennie. No i co jeszcze; miałem w karierze "2 rzuty" ale jak to mówią daleko nie poleciało bo na max 3 tygodnie. Ten jest tak zwanym "do trzech razy sztuka" i bez środków zaradczych typu farmakologia, igły w ucho itp. Uważam że problem tkwi tylko i wyłącznie w głowie i psychice rzucającego. Dla mnie generalnie papierosy przestały istnieć po 2 miesiacach od momentu rzucenia nałogu i tak mam już teraz zakodowane w głowie, że to zło i nigdy do tego nie wrócę. Faktem też jest ze organizm zareagował niezbyt dobrze na tak drastyczny krok. Zaburzona jak to powiedział lekarz cała gospodarka energetyczna organizmu. Objawy; standartowo nadmierny apetyt i wzrost wagi i inne na tle dermatologicznym ale już te powoli mija wraca do normy. Tak ze wszystkim którzy chcą rzucić palenie polecam zrobić najpierw rachunek sumienia i odpowiedzieć sobie przede wszystkim czy chcą pozbyc się nałogu, a potem nie próbować rzucić, tylko po prostu przestać palić.

Poczytałem i rzucam od jutra... ;) Wystarczy policzyć koszty... cena paczki papierosów x 365 = po roku bardzo fajna rzecz gratis! ;)

No i jak Ci idzie - ile pieniążków już zaoszczędziłeś ? :wink:

Jednak zaczelam wczesniej, 25 09, w piatek bedzie tydzien, bez papieroska,palilam 35 lat.Pozdrawiam wszystkich niapalacych. :lol:

Super - mam nadzieję że trzymasz się dzielnie i z nikim się nie skonfliktowałeś ? :)

Czyli pytanie: jak Wam idzie z rzucaniem - ja już od 1 stycznia nic :-) pozdrawiam.