pawpiw 15.02.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 WitamChciałbym zrobic sobie giętarkę do strzemion fi 6 oraz prętów fi 12, niestety niezabardzo wiem jak się do tego zabrać, może ktoś mógłby mi napisac jak to zrobic , lub przesłac jakis rysunek techniczny?Z góry dziękujePozdrawiampawpiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekska 16.02.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Prostym sposobem na wykonanie takiej giętarki jest wbicie gwoździ np w starą paletę. Gwoździe muszą być oczywiście duże, a przestrzeń między deskami palety wypełnia się kawałkiem klocka drewnianego. Wbijasz cztery gwoździe tak aby stanowiły narożniki kwadratu lub prostokąta (w zależności od kształtu strzemion). Piąty gwóźdź wbijasz jako przedłużenie jednego z boków, służy on do zaklinowania drutu. Wyglądać to powinno coś tak jak poniżej. : : . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 16.02.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Cześć, może to troszkę nie na temat ale na allegro taka giętarka kosztuje już od 65 zł może warto kupić. http://www.allegro.pl/search.php?string=gi%C4%99tarka&description=1 Powodzenia, ps a na temat to jest tam kilka zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 18.02.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Dobre Dobre i faktycznie niedrogie choć chyba lepiej wziąść tą do 12mm lepsza siła i mniej wysiłku. a faktycznie za 100zł to cena całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 18.02.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Mój murarz wbił 5 gwozdzi w bloczek z betonu komórkowego. Cztery w rogach prostokąta, a piąty w środku i od niego zaczynałem i kończyłem gięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts