kasiapiotr 16.02.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Miał być wodociąg a nie będzie i muszę kopać studnię głębinową. W okolicy woda w kamieniu jest różnie, czasem nawet 50-60 m. I nie mam pojęcia co i gdze. Pewnie w starostwie, ale co trzeba składać? Projekt? Czy znowu zarobi na mnie projektant i geodeta? Jeśli ktoś to ostatnio robił, proszę o info, ile te papierzyska mogą kosztować. Ile będzie mnie kosztowała sama studnia mniej więcej wiem i nie chce mi się o tym nawet myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 16.02.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 W urzędzie w Wydziale Ochrony Środowiska, trzeba mieć projekt studni,a poza tym w wyszukiwarce wpisz "studnie and głębinowe" to znajdziesz ze 30 wątków na powyższy temat.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 16.02.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Projekt takiej studni opracuje geolog, radzę w starostwie dowiedzieć się o dane kilku z nich. Mi z listy ze starostwa jeden za całóść prac zaproponował 3600zł brutto a drugi 1200 bez VAT-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 16.02.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Musisz złożyć w starostwie wniosek o wydanie pozwolenia wodno-prawnego do którego załączasz między innymi operat wodno-prawny. Nie musisz mieć projektanta, taki operat możesz wykonać samodzielnie, bo nie są do tego wymagane żadne uprawnienia. Operat musi jednak spełniać wymogi ustawy Prawo wodne, zresztą w tej ustawie masz wszystko napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts