mario29 16.02.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Dostałem wypis z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, w którym czytamy, iż dach ma być 'wysoki' o spadku minimum 30 stopni. ?!?!?!?!?!? Czy przepisy mogą mnie tak ograniczać ??? Rozbudowuję na tej działce istniejący już budynek, z płaskim dachem. Z powodów estetycznych (i finansowych) chciałem zachować płaski dach na całości. Nikt mnie nie zmusi do przebudowy dachu nad istniejącą częścią, ale co mam zrobić z dobudową ? Jak to będzie wyglądać - część dachu płaska a część ze spadkiem ???? A może ograniczenie nie dotyczy istniejących już budynków ? Czy można uzyskać, w drodze decyzji administracyjnej jakieś zwolnienie od obowiązków zawartych w planie miejscowym ? I kto może taką decyzję podjąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 16.02.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Mam okładnie to samo http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36802&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario29 16.02.2005 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 i jak sobie poradziłaś asiu ? mnie w gminie powiedzieli ze jak nie nadbudowuję starego i tylko dobudowuję to byloby gluopie gdyby byl wymagany inny dach (starego nie moga mi kazac zmienic). ale powiedzieli tez ze to starostwo decyduje. hmm... i musze zadzwonic )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 16.02.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Nie poradziłam sobie, mimo interwencji w Starostwie.Będę budowała zgodnie z ich planem. Trudno. Ale niedaleko mnie jest właśnie taka budowla. Dom parterowy z płaskim dachem i dobudowa z dwyspadowym. Wygląda to całkie nieźle. Naprawde.Życze powodzenia, niektórych rzeczy po prostu nie przeskoczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 17.02.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 W planie mam: dach dwuspadowy, kąt nachylenia 30-45 stopni, kalenicą prostopadle do drogi. I muszę się do tego dostosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario29 17.02.2005 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 W planie mam: dach dwuspadowy, kąt nachylenia 30-45 stopni, kalenicą prostopadle do drogi. I muszę się do tego dostosować. Oczywiscie... tylko pytanie - budujesz calosc czy rozbudowujesz ? W pierwszym przypadku masz racje. W drugim... To zależy w dużej mierze od stojącego już budynku (obrócisz kalenicę ? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 23.02.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 W planie mam: dach dwuspadowy, kąt nachylenia 30-45 stopni, kalenicą prostopadle do drogi. I muszę się do tego dostosować. Oczywiscie... tylko pytanie - budujesz calosc czy rozbudowujesz ? W pierwszym przypadku masz racje. W drugim... To zależy w dużej mierze od stojącego już budynku (obrócisz kalenicę ? ). Przepraszam, rzeczywiście napisałam nie do tematu. Buduję od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts